Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'China verkiest einde TikTok in VS boven gedwongen verkoop'

Reacties

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Mijn Vriend 12 september 2020 18:08
  quote:

  FransK69 schreef op 12 september 2020 17:43:

  [...]

  Voorlopig zijn de Europese beurzen als kleine raderen volledig gekoppeld aan de grote rader die SP500 heet. Hopeloos zoekende naar richting, wat ze gelukkig vinden op Wall Street. Dat zie ik niet veranderen, tenzij het hele systeem inelkaar kukelt. Ik heb het nog nooit vice versa gezien: dat de Europese beurzen de SP500 omlaag drukken. Wat zo'n Lagarde zegt bv. boeit toch totaal niet, kopieert toch Powell qua beleid.
  Dat mag, een persoon voor wie alleen geld telt.
 2. lvs 12 september 2020 23:48
  quote:

  Knight V schreef op 12 september 2020 14:37:

  [...]

  Idd...
  Zo is een eng mannetje in jaren 40 ook begonnen.
  Angst zaaien en heksen jacht beginnen.

  Wij hebben nog niks geleerd.
  Geschiedenis herhaalt zich, maar gelukkig zijn er tegen geluiden van mensen die objectief blijven en inzien dat Trump de kwade geest is.

  Als iedereen iemand zomaar kan vals beschuldigen zonder bewijs, dan is hek van dam.

  De Gele ster is nu Zwarte lijst geworden.

  Landen beschuldigen van spionnage zonder bewijs en landen (zoals Europa) die er niet tegen in gaan, zegt toch iets over democratie.

  In een democratie ben je schuldig als het bewezen is, maar ene Trump kan roepen en tieren zonder bewijs en democratische landen laten zich niet horen maar doen gewoon mee.

  Zo kon een eng mannetje in jaren 40 ook zn gang gaan en we weten waar het naar toe heeft geleidt.

  China is goed bezig om niet aan de grillen van een eng mannetje te gehoorzamen.

  Europa doet er verstandig aan om Azie te omarmen omdat ik liever een afzetmarkt heb van 3 miljard inwoners dan 300 miljoen inwoners aan de andere kant vd wereld die jarenlang flink verdiend hebben aan de Europeanen.

  Amerika is rijk geworden en NIET China , Vietnam, Indonesie, Malesie of andere landen.

  Europa heeft zichzelf gemoderniseerd na WO2, maar zijn nooit rijker geworden dan Amerika. Europa wordt klein gehouden door de Amerikanen. We mogen voor de vluchtelingen zorgen, we mogen wapens kopen van Amerika.

  Door verdeeldheid te stichten zorgt Amerika dat Europa niet groter wordt.
  700 miljoen inwoners en we kunnen Amerika niet verslaan. Hoezo niet ?.

  China laat zien dat het anders kan en dat je niet afhankelijk moet zn van Amerika. Ze zn weg ingeslagen om zelfvoorzienend te zijn.

  Ze bouwen grootste legermacht, handel, havens, grondstoffen, bitcoins.

  Europa houdt vast aan Amerika terwijl wij klein worden gehouden. We moeten miljarden uitgeven aan klimaatplan en a.u.b. niet bezig zijn om een Europese legermacht op te zetten.
  Laten wij vooral bezig blijven met klimaat en niet met veiligheidszaken, zoals versterken van landsgrenzen, militair macht vergroten... ja, het zou wat zijn als Europa groter wordt dan Amerika met 300 mio inwoners.

  Nee, dat doen de Amerikanen goed.. Ze houden ons dom en Linkse Media zorgt wel dat dit ingepamperd wordt bij de burger.

  We zn te dom voor een referanda.
  We zijn te dom om zelfs in aandelen te handelen. Zodra beurs opent in Amerika stijgt het met % en AEX sluit weer met verlies omdat de vermogenfondsen in Amerika er wel voor zorgen dat Europa niet Amerika voorbij streeft.

  Nee, China is zo gek nog niet....

  Mooi dat je Trump vergelijkt met Hitler, maar je vergeet dat Xi Jinping (met zijn totalitair regime) zelf natuurlijk ook behoorlijke vergelijkenis vertoont met Dolfje!
  Dus om nu af te geven op Trump en "Azië te omarmen" vind ik maar een rare conclusie.
 3. forum rang 4 mok 13 september 2020 10:17
  quote:

  noos schreef op 13 september 2020 08:53:

  Waar hebben jullie het allemaal over? Hamertje Tiktok is een speeltje voor kleuters.
  Dan is het toch raar dat in de broncode staat dat de data naar Chinese servers gestuurd wordt. Zie ook de verwijdering van een filmpje waarbij er kritiek is op China. Oftewel, op alle niveaus wil China controle. Dat lukt behoorlijk goed, naast mensenrechten organisaties is er weinig kritiek. Vergelijk dat eens met de VS, een gefilmde verkeerd uitgepakte arrestatie van een crimineel doet de vlam in de pan slaan. Dan liever mensen laten verdwijnen die dat soort filmpjes maken. Is veel efficiënter en levert nauwelijks kritiek op. Heeft preventieve werking.
 4. Bernardo 13 september 2020 21:23
  quote:

  Makita schreef op 12 september 2020 09:07:

  VS moet deze app gewoon uit de lucht halen. China is niet toegankelijk voor buitenlandse bedrijven, gewoon een koekje van eigen deeg geven.
  Hoe komt u hierbij? Weleens in China geweest ? Waar is de laatste maanden de Nederlandsche export nog wel gegroeid naar toe?
 5. HenriF 13 september 2020 22:47
  China schijnt te denken dat er na Corona, het illegaal kopiëren van westerse producten, het illegaal dumpen van staal, het overtreden van mensenrechten, etc. nog begrip voor China in het westen zou bestaan. Meer kunnen ze er niet naast zitten. Trump heeft het wangedrag van China in tegenstelling tot Obama en andere westerse regeringsleiders terecht eindelijk aan de orde gesteld. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat China met deze actie verder tracht te bereiken. De wereld draait ook zonder TikTok door en het principe van TikTok is zo eenvoudig, dat er weinig bedrijven zijn die daar voor willen betalen.
 6. HenriF 13 september 2020 22:51
  quote:

  Aandelen & zo schreef op 13 september 2020 01:44:

  Ik neem aan dat nu alle focus moet liggen op de aanpak/bestrijding van het Corona-virus. De economieën moeten uit een diep dal klimmen. Het is tijd om de handen aan de ploeg te slaan.
  Met dank aan China moet onze handen extra aan de ploeg. Dat schijnt inderdaad de bedoeling van ze geweest zijn.
 7. forum rang 7 Makita 13 september 2020 22:58
  quote:

  Bernardo schreef op 13 september 2020 21:23:

  [...] Hoe komt u hierbij? Weleens in China geweest ? Waar is de laatste maanden de Nederlandsche export nog wel gegroeid naar toe?
  Ja hoor al 20 jaar geleden voor het eerst.

  Je kunt er geen bedrijf starten zonder een lokale partner als dominante partij. Dat laatste is zogenaamd verbeterd de laatste jaren, maar vraag het google en Apple maar eens...
 8. WijHetVolk 14 september 2020 17:13
  Voor diegenen die China een eng en gevaarlijk land vinden.

  "Gen. Keith Alexander is joining Amazon’s board of directors", "A former director of the National Security Agency and the first commander of the US Cyber Command, Alexander served as the public face of US data collection during the Edward Snowden leaks, but he retired from public service in 2013" en "Alexander’s board spot will also give Amazon new expertise in defense contracting, an area of particular focus for the company"

  Gaan we nu Amazon ook verbieden?

  www.theverge.com/2020/9/9/21429635/am...
 9. forum rang 5 Knight V 14 september 2020 18:15
  quote:

  HenriF schreef op 13 september 2020 22:47:

  China schijnt te denken dat er na Corona, het illegaal kopiëren van westerse producten, het illegaal dumpen van staal, het overtreden van mensenrechten, etc. nog begrip voor China in het westen zou bestaan. Meer kunnen ze er niet naast zitten. Trump heeft het wangedrag van China in tegenstelling tot Obama en andere westerse regeringsleiders terecht eindelijk aan de orde gesteld. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat China met deze actie verder tracht te bereiken. De wereld draait ook zonder TikTok door en het principe van TikTok is zo eenvoudig, dat er weinig bedrijven zijn die daar voor willen betalen.
  Kort door de bocht redenatie.

  China vraagt geen begrip.
  Westerse landen denken met hun normen en waarden dat wij superieur zijn en dat wij niks fouts doen.

  Westerse lander dumpen plastic naar Indonesie voor verbranding omdat wij de troep niet hier willen verbranden.

  Westerse landen hebben vraag gecreerd voor copy paste omdat wij geen 300 euro voor iphone earbuds willen kopen. De markt wordt gedicteerd door Apple en Samsung. Je komt er niet tussen en daarom betaal jij en ik een mobiel van 1.500 euro terwijl ze voor 500 euro gemaakt worden.
  Logisch dat er iemand opstaat en het goedkoper produceerd en ik zal niet als laatste zijn om ze niet te kopen.

  Westerse landen noemen het dump prijzen omdat ze niet willen aangeven dat onze prijzen te hoog zijn vanwege hoge belastingen, loonkosten, zorg enz....
  Wij moeten onze welvaart in stand houden.

  Andere landen kunnen goedkoper produceren omdat ze een werknemer niet 2.000 euro hoeven te betalen per maand, maar voor 200 euro.
  Dumpprijzen kun je pas benoemen als verdien en belasting stelsel hetzelfde zijn.

  Dus kort door de bocht.

  Je moet andere landen niet vergelijken met je eigen regels dan vind je altijd verschillen en ben je angst aan het zaaien.

  Ga geen appels met peren vergelijken.

  Ga geen communistisch land vergelijken met europa.

  Wil je objectief blijven.
  Vergelijk Amerika met Europa en zul je zien dat democratie, fraude, copycat, staatssteun ook in deze landen terug vindt.
  Alleen wie is erger ???.

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links