Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Shell-samenwerkingsverband bekijkt overname in Brazilië

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 andre68 10 september 2020 09:03
  quote:

  Chasse_Patate schreef op 10 september 2020 08:19:


  "Door de deal zou Biosev ook zijn schuldproblemen kunnen oplossen"

  Altijd lekker, het oplossen van andermans schuldproblemen.
  Laten we hopen dat Shell zich niet door de waan van de dag in allerlei onrendabele Bio projecten gaat steken.
  Inderdaad. Ethanol als brandstof verkregen uit suikerriet geteeld op omgekapt oerwoud noem ik geen duurzame vergroening. Dat geldt trouwens by the way ook voor sojabonen voeren aan NL varkens en die laten opvreten door Chinezen.
 2. Brogembank 10 september 2020 10:12
  Het klinkt mij in de oren alsof Shell ongericht alles wat "groener" schijnt/lijkt najaagt... een bio-ethanol projectje gaat Shell's footprint niet veranderen. Zij dienen te focussen op grote, per definitie rendabele projecten. Daar mogen best -graag zelfs- duurzame projecten bij zitten, maar dit lijkt mij geen winner
 3. barondehuile 10 september 2020 10:15
  quote:

  GJF1959 schreef op 10 september 2020 09:14:


  Lijkt mij ook niet "the place to be". Bio ethanol en da uit Brazillie , daar zit al snel een negatief klimaat luchtje aan.


  Overschot aan suiker (is ook heel slecht voor de gezondheid) wordt steeds groter en het overschot aan suiker wordt via fermentatie in alcohol omgezet naar een relatief schone brandstof toevoeging (hoge RON/MON). Alle gegenereerde CO2 is derhalve natuurlijk. Nu al grote markt i Brazilie, en komt ook op in een aantal andere landen. Er zal voor Shell slechts een gering bedrag mee gemoeid zijn, bovendien stappen in een rijdende wagen. Leer effect, etc. Dus misschien toch een "place to be". Bij RDS zijn ze uiteraard ook niet gek. Zitten trouwens al deels in alcohol, want wordt gemengd met benzine, MTBE. Zou weleens slim kunnen zijn; toekomst gericht.
  (https://www.iea-amf.org/content/fuel_information/fuel_info_home/ethanol/e10/ethanol_properties)
 4. forum rang 5 andre68 10 september 2020 10:37
  quote:

  k2es schreef op 10 september 2020 10:19:


  Automobilisten tanken op grote schaal ethanol in Brazilië, weet ik uit eigen ervaring. Het rijdt vrijwel net zo goed als benzine. Dus het is zeker geen klein projectje. Het kan uit suikerriet worden gemaakt in het land zelf, en op bestaande landbouwgrond.
  Op bestaande landbouwgrond.......hoe dan ook...als er suikerriet (voor ethanol) op geteeld wordt kan er geen voedsel op geteeld worden en is dus toch meer landbouwareaal nodig en we weten allemaal hoe dat in Brazilië gecreëerd wordt........

  Ik stel: energie uit biomassa is nagenoeg altijd "fout" tenzij het het echt "afval" biomassa betreft.


 5. forum rang 6 Bowski 10 september 2020 10:41
  Je kunt met (bio-)ethanol er wél voor zorgen dat je een 'szomers voorraadje CO2 neutrale brandstof aanlegt die je 'swinters gebruikt als zonnepanelen niets doen of aardgas niet mag.

  Met een beetje subsidie voldoet het aan de nagestreefde CO2 neutrale langetermijndoelen. De linksen zullen er blij mee zijn!
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 september 2020 11:56
  quote:

  Brogembank schreef op 10 september 2020 10:12:


  Het klinkt mij in de oren alsof Shell ongericht alles wat "groener" schijnt/lijkt najaagt... een bio-ethanol projectje gaat Shell's footprint niet veranderen. Zij dienen te focussen op grote, per definitie rendabele projecten. Daar mogen best -graag zelfs- duurzame projecten bij zitten, maar dit lijkt mij geen winner

  Er is een naam voor: WINDOWDRESSING.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

22,060 17 jan
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links