Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Shell positief over vooruitzichten lng-markt'

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 andre68 3 september 2020 09:44
  Goed bericht. GROEN!. Omschakeling van kolen naar gas is op kortere véél grotere en veel sneller haalbare milieuwinst dan omschakeling van gas naar wind en zon. Sceptici zullen zeggen beter gelijk van kolen naar wind en zon, maar dat is korte termijn gewoon niet haalbaar. Tussenstap met de schoonste fossiele brandstof GAS is meest logisch.
  Daar moet aan gerekend worden en die berekening moet je in Jip&Janneke taal (=marketing) naar buiten ventileren.
  Nederland van het gas af? Misschien vanwege de aardbevingen in Groningen...maar NIET vanwege milieu en CO2. In Duitsland schakelen om náár gas (van bruinkool).
 2. LLinssen 3 september 2020 16:05
  Energie hebben we altijd nodig, welke vorm daar het beste past ligt voor een groot deel aan vraag én aanbod. Daarom gaat het zo langzaam, Shell heeft het lang genoeg druk gehad om olie betaalbaar te houden en heeft misschien veel tijd verloren in de transitie van easy oil naar deep oil.
  Maar als we thuis wonen, koken, verwarmen en werken hebben we stroom nodig. We moeten onze batterijen opladen, de woningen koelen, en de cloud services van stroom voorzien.

  Een vliegtuig op een andere brandstof dan Kerosine zal er niet snel zijn en ook schepen gaan niet snel naar een andere brandstof dan olie. Al zouden meer container schepen van het formaat vliegdekschip van mij wel een kernreactor aan boord mogen hebben.
 3. Banana 13 oktober 2020 08:48
  Het meest vervuilende bezigheid van de mens is te veel mensen maken. Nu 8 miljard en over paar jaar 1 miljard erbij. Het gaat exponentieel, vooral in bepaalde landen zoals in Afrika.
  Teveel mensen veroorzaakt teveel behoefte aan voedsel en energie, dus ook olie. Trouwens al die huizen die nodig zijn, daar moeten bossen voor worden omgehakt. Dan krijg je echt verhoging van tempratuur. Dus hulp aan landen moet gepaard gaan met geboortebeperking. Twee kinderen en genoeg!
  Minder vitten op fossiele energie. Ongebreidelde toenamde van mensen is oorzaak van alle ellende.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

25,520 05 aug
+0,200 +0,79%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links