Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Grootste windmolenbouwer ter wereld Vestas groeit hard door

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. barondehuile 11 augustus 2020 11:07
  quote:

  Allinvestor schreef op 11 augustus 2020 10:23:


  Sterke groei maar echt overtuigende winstgroei weet het concern nog niet te produceren - er is altijd wel wat waardoor de marges gedrukt worden.


  Ja, dat is namelijk het probleem met een markt die technisch nog niet helemaal volwassen is. De "bijna prototypes" blijken nu nog wat kinderziekten te hebben en die moeten weggewerkt worden, of zelfs later misschien worden vervangen, omdat er grotere turbines met bewezen prestaties aan komen (ook binnen Vestas). Een volgend probleem is dat turbines nu niet technische hoogstandjes zijn en er dus veel toekomstige concurrentie is te verwachten. Integratie met elektriciteit distributie zal hen er wel door heen trekken. Het kan gewoon alle kanten op met deze trendsetter, maar het lijkt toch best wel behoorlijk positief.
 2. forum rang 6 'belegger'' 11 augustus 2020 16:09
  Vestas gaat kennelijk voor volume.

  Siemens Energy is groot in offshore en gaat voor selectief (marge) bij onshore. Volgende maand staat een IPO gepland van Siemens Energy, waarmee Siemens Gamesa wordt samengevoegd met een afsplitsing van Siemens Gas & Power.

  Waterstof moet geproduceerd worden en dat kan met wind. Orsted is zo'n partij die inzet op de combinatie van windmolens en waterstofproductie d.m.v. elektrolyse.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

VESTAS WIND SYSTEMS AS

36,400 26 okt
+0,310 +0,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links