Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intel boert goed door datacentra en 5G

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 tmaster 24 juli 2020 00:07
  Intel heeft jaren liggen slapen omdat ze geen concurrentie hadden en is veel te lang blijven plakken op hun 14nm technologie. De ZEN architecture met 10 en 7nm Die's / chiplet is superieur en kan veel beter schalen en is veel goedkoper te produceren dan intel's 14nm technology. Voor de zoveelste keer heeft intel nu aangegeven dat ze 10nm cpu vertraagd zullen zijn. AMD gaat ondertussen al richting 5nm. Intel ligt nu straatlengtes achter bij AMD.
  game console zijn al overgestapt naar AMD, de PC game markt heeft de ZEN al omarmt en is daar veruit de best verkochte CPU en nu kiest de OEM markt ook voor AMD's goedkoperere maar net zo goed presterende AMD cpu's> Intel is gewoon screwed! Ze doen het alleen nog goed op de server markt, cloud datacenters etc. Maar dat is een kwestie van tijd.
 2. Henri Nostradamus 24 juli 2020 00:31
  Concurrentie is altijd gezond. AMD zit qua bedrijf beter in elkaar dan INTC dat intern allerlei kampen heeft die elkaar bevechten - per saldo presteert het bedrijf daardoor qua lopende nobrain-operatie goed maar qua toekomstbestendigheid slecht. Kwestie van tijd of AMD is de #1 en INTC kan in de achteruitkijkspiegel kijken. Doet me een beetje aan NOKIA denken dat ook te lang een hegemonie had en door interne managementgevechten - die alle vernieuwing vertraagden - kapot ging.

  HN
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Intel Corp 03 feb
  30,320
  +0,43% +0,130
 2. 29,765
  -4,23% -1,315

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links