Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crisis zorgt voor verlies van honderden miljoenen bij Heineken

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 16 juli 2020 08:50
  Ik durf het bijna niet te zeggen maar het valt me mee. Geen voetbal (in stadions) geen hotel/restaurant/café/pretparken/bioscopen bezoeken... of werkborrels.Natuurlijk thuis kan er ook gedronken worden. En de familie Heineken kennende komen ze er sterker uit met meer "macht" in de panden die ze pachten, dus korte termijn en lange termijn. Of zie ik het helemaal mis?
 2. forum rang 4 Jopie1962 16 juli 2020 09:04
  Ik zat afgelopen weekend op een terras in amsterdam. Daar zag ik een 'vaasje' van mijn favoriete biert op dat terras 8 x duurder was dan ik zelf in de supermarkt moet betalen voor een halve liter!!

  Het was geen Heineken, want dat vind ik niet zo lekker.

  Als de horeca de Corona-problemen zó denkt op te lossen, dan gaat er iets mis.
 3. sun666 16 juli 2020 09:18
  En dit rechtvaardigt een koers van 86 nu. Zolang er geen werkend vaccin is blijven we zo aanmodderen en zal de bierverkopen niet spectaculair stijgen. Heineken verkoopt veel in de zomermaanden. Dus zal de koers langzaam dalen richting de 70 of kijken we met een roze bril naar 2021 niet wetende wanneer een vaccin daadwerkelijk voorhanden is en de omzet zal herstellen naar het oude niveau? Ik hoop op normale marktwerking maar denk dat de koers niet noemenswaardig zal dalen de komende tijd.
 4. [verwijderd] 16 juli 2020 09:18
  quote:

  Mr.Windows schreef op 16 juli 2020 08:50:

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar het valt me mee. Geen voetbal (in stadions) geen hotel/restaurant/café/pretparken/bioscopen bezoeken... of werkborrels.Natuurlijk thuis kan er ook gedronken worden. En de familie Heineken kennende komen ze er sterker uit met meer "macht" in de panden die ze pachten, dus korte termijn en lange termijn. Of zie ik het helemaal mis?
  Tijdens de start van de kredietcrisis in 2008 en 2009 verkocht Heineken bijna 5 procent minder bier wat in Europa leidde tot de sluiting van brouwerijen in onder meer Frankrijk en Spanje.

  Wat destijds gebeurde was een flinke afschrijving van te dure activiteiten en het gebruik maken van cashflow door een combinatie van een verhoogd bankkrediet en cash in te zetten bij de overname van potentiële kandidaten.

  Heineken zal nu dus z.s.m. op te dure fronten terug willen schakelen en vervolgens zien waar in de markt potentiële overnamekandidaten met veel pijn te kampen hebben om vervolgens tot acquisitie over te gaan om zo hun marktaandeel op te krikken.

  Let wel: als samenleving hebben we nog meerdere jaren met Covid-19 te maken en Heineken heeft regiodirecteuren de opdracht gegeven om in het klantenbestand tot een opschoning over te gaan. Men gaat intern en op wereldwijd niveau van minimaal (!) drie jaar Covid-19 uit.

  In Nederland gaan we vanaf oktober 2020 tot 2022 strategische sluitingen van locaties zien.

  Samengevat: Heineken is optimaal op crisissen voorbereid en speelt dit spel slimmer dan wie dan ook. Ondanks alle pijn die men nu moet lijden. Voordeel: de markt lijdt harder dan Heineken en zolang ze dat weten vol te houden zullen ze sterker uit de crisis komen (die overigens pas is begonnen).
 5. SlechteBelegger 16 juli 2020 11:50
  De beschrijving van de cijfers staat er in mijn ogen een beetje krom. Er is niet sprake van 300 miljoen verlies en nog een afschrijving van 550 miljoen. Er is sprake van winst maar door een eenmalige afschrijving van 550 miljoen is er sprake van een verlies van 300 miljoen. Dat is toch net even anders.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

87,420 17:37
+0,420 +0,48%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links