Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

AEX doet opnieuw stapje terug

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Felix66 10 juli 2020 09:21
  Sterkste daling industrie in 11 jaar !!

  En dan stomen de beurzen gewoon op richting 600 of hoger. Beurzen hebben totaal niets meer te maken met de reële economie die worden alleen gedreven door het gratis geld wat Centrale Banken over heel de wereld in de beurzen pompen. Ze moeten steeds vaker en steeds grotere bedragen in het failliete systeem pompen om deze shit overeind te kunnen houden.

  De werkelijke inflatie sijpelt via beurzen, huizenmarkt, kunst en oldtimers terug in de werkelijke economie.
 2. Maatbeleg 10 juli 2020 09:31
  In the end gaan ook de beurzen geraakt worden door de miserie. En als dat niet zo is, dan heeft de beurs inderdaad een voorspellende waarde en is volgend jaar alles weer dik in orde.

  Ik vrees -net zoals vele doemdenkers hier inclusief Kees de Kort- alleen dat er geen houden aan is en we na de zomer toch wat eonomische ellende tegemoet kunnen gaan zien met serieuze werkloosheids cijfers.

  Besef wel dat het geld bijmaken van de centrale banken een sigaar uit eigen doos is en dat we die rekening echt gepresenteerd gaan krijgen. Al die steun aan het bedrijfsleven is niets anders dan verkapte werkloosheids uitkeringen.

  Er zijn teveel zaken die niet lekker optellen. Huizenprijzen gaan door het dak, voedselbanken kunnen de vraag niet aan, besmettingen gaan iedere dag naar recordhoogte, de Nasdaq staat op een all-time high en ga zo meer door.

  Ik weet het zo allemaal nog niet, maar ik kan het niet heel positief zien.
 3. Mr_Baldy 10 juli 2020 09:39
  zachte heelmeesters maken stinkende wonden, in 2008 had men de pijn moeten nemen.
  men heeft niks geleerd en waarom zou je als je weet dat je toch gered gaat worden.
  Door mensen aan te praten dat je wel in aandelen moet stappen om een beetje rendement te maken is gewoon een manier om geld naar de markt te trekken net als de lage rente.
  Als ik dan vervolgens lees hoe laag de financiële buffers zijn van een gemiddeld gezien denk ik zorg er eerst eens voor dat je vaste lasten en je buffers op pijl zijn, consuminder ipv consumeer. Realiseer je zelf dat je steeds meer afhankelijk wordt gemaakt op deze manier van de staat (die bepaald of er wel of geen geld komt) uitbuiting dmv lagere lonen en straks woeker prijzen voor eten zal het gevolg zijn. met alle sociale onrust van dien. Nee ik ben totaal niet optimistisch op dit moment. balkende beloofde ons na paar jaar komt het zoet, nou het is alleen nog maar bitter geworden.
 4. Felix66 10 juli 2020 09:41
  quote:

  Maatbeleg schreef op 10 juli 2020 09:31:  Er zijn teveel zaken die niet lekker optellen. Huizenprijzen gaan door het dak, voedselbanken kunnen de vraag niet aan, besmettingen gaan iedere dag naar recordhoogte, de Nasdaq staat op een all-time high en ga zo meer door.

  Ik weet het zo allemaal nog niet, maar ik kan het niet heel positief zien.  De Nasdaq gaat ook alleen omhoog omdat de FED daar dagelijks honderden miljarden in pomp. Kijk maar naar ieder einde van de handelsdag dan zie je de indexen omhoog springen. De banken creëren steeds meer Zombie bedrijven die zonder al het gratis waardeloos geld allang failliet zouden zijn.

  Spaarrente op nul en nog even en het gaat negatief zodat burgers bijna verplicht worden hun spaargeld risico vol te beleggen. Banken trekken zich daarop terug en kopen steeds meer fysiek goud en zilver. Als ze denken voldoende te hebben trekken ze de stekker uit de beurzen en de burger is weer genaaid.... door banken, politici en rechtbanken die dit sponzie crimineel systeem gewoon blijven verdedigen.
 5. Maatbeleg 10 juli 2020 09:58
  quote:

  Felix66 schreef op 10 juli 2020 09:41:


  [...]

  De Nasdaq gaat ook alleen omhoog omdat de FED daar dagelijks honderden miljarden in pomp. Kijk maar naar ieder einde van de handelsdag dan zie je de indexen omhoog springen. De banken creëren steeds meer Zombie bedrijven die zonder al het gratis waardeloos geld allang failliet zouden zijn.

  Spaarrente op nul en nog even en het gaat negatief zodat burgers bijna verplicht worden hun spaargeld risico vol te beleggen. Banken trekken zich daarop terug en kopen steeds meer fysiek goud en zilver. Als ze denken voldoende te hebben trekken ze de stekker uit de beurzen en de burger is weer genaaid.... door banken, politici en rechtbanken die dit sponzie crimineel systeem gewoon blijven verdedigen.  Het is natuurlijk wel zo dat de banken wordend bemand door werkende burgers, deze burgers kiezen de politici.

  Dus wij naaien onszelf maar een paar van ons worden er stinkend rijk van, met name de beleggers die in de banken en andere instituten. En die beleggers, dat zijn wijzelf :-)

  Want ook wij willen graag stinkend rijk worden :-)

 6. forum rang 4 Pieter Vandewalle 10 juli 2020 11:55
  En de beurzen maar stijgen...

  32 procent van Amerikanen betaalt hypotheek of huur niet op tijd
  Maar liefst 32 procent van de Amerikaanse gezinnen betaalde in juli niet het volledige maandelijkse bedrag voor hun hypotheeklening of huur. Dat blijkt uit een onderzoek van Apartment List, een platform dat huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt.

  Zo'n 19 procent van de gezinnen betaalde helemaal niets in juli en 13 procent betaalde slechts een gedeelte van het maandelijkse bedrag. Het is al de vierde maand op rij dat er sprake is van een historische hoog aantal betalingsmissers in de VS. Vooral gezinnen met een laag inkomen en jonge gezinnen die huren zouden vaak hun maandelijkse betalingsafspraak missen. Deze huurders werken vaker in sectoren die ernstig lijden onder de coronacrisis.

  Uiteindelijk betaalt bijna 90 procent van de gezinnen aan het einde van de maand een gedeelte of het geheel van het openstaande bedrag. Dat gaat vaak gepaard met extra kosten, waardoor de volgende betaling weer moeilijker wordt. Zo dreigt er volgens Aparment List een neerwaartse spiraal te ontstaan voor gezinnen die niet op tijd betalen. 'Vertraagde betalingen zijn vaak een goede indicator voor toekomstige gemiste betalingen.'

  Bron: DeTijd.be
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

772,56 19 jan
+2,86 +0,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links