Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Basic-Fit wacht veel vraag na coronacrisis'

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. SophieSleeuwerick 30 juni 2020 09:00
  Beetje simpel en kort door de bocht #jopie.......

  Wordt best lastig hoor om met een mondkapje op te sporten. ook geen hepafilters in normale ventilatiesystemen. Wanneer houden mensen nu eens op met die kort door de bocht vergelijkingen.

  Heeft iets te maken met een vergelijking tussen appels en peren.....

  Wij zijn zelf sportschoolondernemers. Draaien nog geen 20% van normaal. Maar zoals de hele beurs. Ook dit bericht is opgeklopt!
 2. forum rang 6 Jopie1962 30 juni 2020 09:12
  quote:

  SophieSlee schreef op 30 juni 2020 09:01:


  Hele beurs is een grote hype. Wij zijn zelf sportschoolondernemers. Draaien nog geen 20% van normaal!!!!


  Misschien helpt het als de sportscholen weer opengaan … als je al 20% draait terwijl je nog dicht bent, dan heb je een super-businessmodel.

  Buitensporten mocht al, maar dat vind ik niks. Morgen gaat het feest weer open ! en gaan de incasso's weer rollen.
 3. K.vanNuyt 30 juni 2020 09:40
  quote:

  Jopie1962 schreef op 30 juni 2020 09:12:


  [...]

  Misschien helpt het als de sportscholen weer opengaan … als je al 20% draait terwijl je nog dicht bent, dan heb je een super-businessmodel.  Ik moest lachen om deze grap. Denk daarnaast dat vliegtuigstoelen in de basic-fit ook een erg goed idee is. Joh we zien wel of het druk wordt en of er een tweede piek komt, basic-fit heeft een uitstekende kaspositie en kan bij de banken wel een potje breken. Ze overleven het wel en op middel-lange tot lange termijn (meer dan 5 jaar) is het een super investering.
 4. forum rang 6 Jopie1962 30 juni 2020 09:44
  In nederland zijn ze inderdaad al "open" voor buitensporten. Zoals gezegd vind ik dat niks met ons klimaat. OF het is snikheet OF het waait als een gek, en maar zelden lekker sport-weer.
  Het grootste deel van de "mooie" apparaten staat gewoon nog binnen niks te doen.
  Daarnaast voel je je bekeken door lui die passeren terwijl jij je in het zweet werkt.

  Het laatste weekend dat BasicFit nog open was, was het al ingericht op de 1.5 meter. Veel toestellen geblokkeerd en max. 100 mensen binnen. Dat ging reuze goed, en ik ben zeker weer van de partij vanaf morgen.
 5. Portoscanner 1 juli 2020 00:52
  quote:

  Richard Van Velden schreef op 30 juni 2020 16:28:


  Sportscholen gaan het scenario van de airlines in...

  Denk dat je kapot schrikt als ze met cijfers komen. De Basic Fit doelgroep is niet het type dat het abonnementsgeld gewoon laat doorlopen.  Men heeft een cashburn van 15 miljoen per maand. De cijfers die nu gaan komen laten zich redelijk makkelijk voorspellen, 45 miljoen verlies met misschien wat leden die hun abonnement bleven doorbetalen en hier en daar wat minder uitgave aan de nutsbedrijven. Laten we het op 35-40 miljoen aan verlies houden en in het derde kwartaal nog eens 25 miljoen, immers, maar de helft van je normale workouts kunnen doen geeft toch wel wat recht op compensatie. Goed, ook een tweede golf nemen we mee, wederom een kwartaal zonder inkomsten, 45 miljoen en 25 van het daaropvolgende kwartaal. Vanaf april 2021 verwacht ik weer als vanouds te kunnen trainen en voor Basic Fit inkomsten zoals het eerder ook binnen haalde. dus een maximaal verlies van 135 miljoen wat bijna geheel gedekt werd door de recentelijke emissie. De landen die al open zijn laten geen problemen zien dus mijn 'worst case scenario' zal niet behaald gaan worden. Basic gaat niet omvallen maar de concurrentie zal het hier end aar best moeilijk krijgen, iets wat ook in de kaart zal spelen van de oranje gyms! Men heeft ook hier en daar kunnen verbouwen en restylen , iets wat anders voor overlast gezorgd had. Als we een jaar verder zijn is het coronaviris een smet, over 5 jaar een smetje en over 10 jaar heeft niemand het er bij Basic Fit nog over.
 6. Cheff 1 juli 2020 10:56
  quote:

  Beursplein 5 schreef op 30 juni 2020 08:06:


  Bij het sporten in een indoor locatie is de kans op een coronabesmetting naar verhouding hoog.

  De analisten van Morgan Stanley onderschatten dit risico.

  Het is onverantwoord om nu binnen te gaan sporten. De drukte zal voorlopig dan ook sterk tegenvallen.


  En waarom binnensporten als je nu lekker buiten kunt sporten....
  Denk dat het niet zo storm gaat lopen ondanks dat veel mensen de corona kilo's vast kwijt willen.
  Veel mensen hebben ook fitness apparatuur gekocht voor in huis. (al maanden zijn spullen online bijna niet te krijgen)
  Dus ik vraag me sterk af waar dat optimisme allemaal vandaan komt. Maar dat is wel met meer nieuws hier wat dat betrefd, het is denk ik meer wishfull thinking.
 7. Sjaak 1 juli 2020 13:04
  Was dat buitensporten maar op een sportveld ofzo. Nu staat er, in de ochtend en in de middag, een behoorlijke groep te springen en huppen op een klein grasveldje, onder mijn slaapkamerraam. Harde muziek en een schreeuwende drill instructor. Mijn vriendin die verpleegster is en vaak nachtdienst heeft doet geen ook dicht. Hierdoor zit ze nu al een tijd intern.
 8. Cheff 1 juli 2020 13:37
  quote:

  Sjaak schreef op 1 juli 2020 13:04:


  Was dat buitensporten maar op een sportveld ofzo. Nu staat er, in de ochtend en in de middag, een behoorlijke groep te springen en huppen op een klein grasveldje, onder mijn slaapkamerraam. Harde muziek en een schreeuwende drill instructor. Mijn vriendin die verpleegster is en vaak nachtdienst heeft doet geen ook dicht. Hierdoor zit ze nu al een tijd intern.


  Je zou die sportschool bassie er eens voorzichtig op aan kunnen spreken en mochten ze dan erg lelijk doen kun je altijd een bordje plaatsen met : Pas op! Mijnenveld! of gewoon lekker even flink wat mestkorrels strooien zodat het 3 weken lang naar paarden of koeienstront stinkt.

  Maar even zonder gekheid, heb ik er echt geen last van hier en vind het helemaal prima als iedereen lekker zijn ding doet op dat gebeid. Ik woon dan ook niet aan openbaar groen en heb geen last van drill instructors met pomp muziek. Je zou overigens ook een rolluik kunnen overwegen. Dan hoor je bijna niks meer en het verduisterd ook nog eens lekker. Zeker als je iemand hebt die nachtdiensten draait en overdag moet slapen is dat wel een must.

  Sterkte ermee.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Basic-Fit

39,580 22 sep
+0,580 +1,49%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links