Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Stevige openingswinst voor Beursplein 5'

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Alexander 16 juni 2020 09:53
  quote:

  Snelle Jaapie schreef op 16 juni 2020 09:37:

  De economie trekt nu weer aan, daar hoort een beurs bij die stijgt
  Misschien moet je de cijfers en prognoses nog nader eens bekijken. De beurs stijgt niet omdat het goed gaat met de economie of dat de prognoses zo goed zijn want die zijn allemaal beroerd maar puur omdat de vinger van de fed op het kopieerapparaat is blijven plakken.
 2. forum rang 7 Makita 16 juni 2020 09:57
  quote:

  Alexander schreef op 16 juni 2020 09:53:

  [...]

  Misschien moet je de cijfers en prognoses nog nader eens bekijken. De beurs stijgt niet omdat het goed gaat met de economie of dat de prognoses zo goed zijn want die zijn allemaal beroerd maar puur omdat de vinger van de fed op het kopieerapparaat is blijven plakken.
  De prognoses van CPB en DNB zijn open deuren, het gaat om consumentenvertrouwen en die is bij velen nog steeds erg hoog (alle mensen met een vaste baan hebben dik geld overgehouden in lockdown). De overheid ondersteunt de rest enigszins. V-shape herstel is het doel. Ook beurzen kijken terecht verder dan de open deuren vh CPB.
 3. Alexander 16 juni 2020 10:21
  quote:

  Makita schreef op 16 juni 2020 09:57:

  [...]
  De prognoses van CPB en DNB zijn open deuren, het gaat om consumentenvertrouwen en die is bij velen nog steeds erg hoog (alle mensen met een vaste baan hebben dik geld overgehouden in lockdown). De overheid ondersteunt de rest enigszins. V-shape herstel is het doel. Ook beurzen kijken terecht verder dan de open deuren vh CPB.
  Je verhaal klopt niet. V shape is sowieso al 100% een gepasseerd station en we hebben nog niet eens een vaccin waardoor beperkingen blijven duren voor ondernemers en zelfs ook de volgende letter al uitgesloten is. De werkloosheid gaat fors oplopen (CBP zegt vandaag verdubbelen) en de overheid gaat niet alle bedrijven meer ondersteunen en dan krijg je een kettingreactie binnen de hele economie. Consumentenvertrouwen hoog? Ik weet niet hoe je daarbij komt, het heeft in april de grootste daling ooit meegemaakt en we liggen onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar. Als straks die mensen op straat staan of hun huis verplicht moeten verkopen zal dat niet bijdragen aan herstel. Bovendien kopen deze mensen niet meer en verzwakt de economie verder. Ook bedrijven gaan omvallen en banken krijgen hun geld niet meer van deze leningen. Er worden allerlei maatregelen genomen om het forse aantal falisementen straks op te kunnen vangen. Er worden 10 extra rechters opgeleid waar dit er normaal 5 zijn die het werk alleen aan kunnen. Beurzen stijgen omdat ze onder de drugs van de FED zitten, voor zolang het duurt. Beurzen stijgen op lucht. We gaan zien wie er gelijk heeft....
 4. forum rang 7 Makita 16 juni 2020 10:28
  quote:

  Alexander schreef op 16 juni 2020 10:21:

  [...]

  Je verhaal klopt niet. V shape is sowieso al 100% een gepasseerd station en we hebben nog niet eens een vaccin waardoor beperkingen blijven duren voor ondernemers waardoor zelfs ook de volgende letter al uitgesloten is. De werkloosheid gaat fors oplopen (CBP zegt vandaag verdubbelen) en de overheid gaat niet alle bedrijven meer ondersteunen en dan krijg je een kettingreactie binnen de hele economie. Consumentenvertrouwen hoog? Ik weet niet hoe je daarbij komt, het heeft in april de grootste daling ooit meegemaakt en we liggen onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar. Als straks die mensen op straat staan of hun huis verplicht moeten verkopen zal dat niet bijdragen aan herstel. Bovendien kopen deze mensen niet meer en verzwakt de economie verder. Ook bedrijven gaan omvallen en banken krijgen hun geld niet meer van deze leningen. Er worden allerlei maatregelen genomen om het forse aantal falisementen straks op te kunnen vangen. Er worden 10 extra rechters opgeleid waar dit er normaal 5 zijn die her werk alleen aan kunnen. Beurzen stijgen omdat ze onder de drugs van de FED zitten, voor zolang het duurt. Beurzen stijgen op lucht. We gaan zien wie er gelijk heeft....
  Faillissementen vergroten de geldcirculatie (Lening plus rente wordt niet terugbetaald), echter veel verlies van arbeidsplaatsen ondermijnt het consumentenvertrouwen en daarom grijpt de overheid in.

  Je bent veel te negatief naar mijn mening. Jouw ‘realiteit‘ eindigt in chaos en gaat daarom niet gebeuren. V-shape herstel is het doel schreef ik, laat het een korte NIKE-swoosh worden, ook prima.
 5. forum rang 5 Knight V 16 juni 2020 10:57
  AEX is geen weerspiegeling meer van de economie.
  AEX is casino.
  Dat AEX, DJ, Nasdaq hoog staan zegt niks meer over de economie.

  AEX kan dus groeien naar 600, 700, 800 omdat er vraag is en niet omdat de economie nou zo goed draait of verwachtingen zo hoog gespannen zijn dat wij allemaal in een maserati gaan rijden.

  Waar vraag is, is prijsexplosie.... kijk maar huizenmarkt....
  Economie is belabberd, strenge hypotheekregels en toch moet je voor een appartementje in Adam een miljoentje neertellen.

  De AEX is een platform voor vraag en aanbod in aandelen.
  De bubble zijn wij zelf aan het maken. Niet op basis van fundamentele factoren, maar gewoon omdat het kan en omdat het een Marktplaats is.

  sommigen proberen de rente, de overheids steun, geld drukken erbij te nemen om het handelen geloofwaardig te maken en te onderbouwen, maar AEX is vraag en aanbod spel.

  Dus niet teveel denken aan de economie, maar gewoon day trade doen, want er is altijd wel iemand die het koopt of verkoopt.

 6. Alexander 16 juni 2020 10:57
  quote:

  Makita schreef op 16 juni 2020 10:28:

  [...]
  Faillementen vergroten de geldcirculatie (Lening plus rente wordt niet terugbetaald), echter veel verlies van arbeidsplaatsen ondermijnt het consumentenvertrouwen en daarom grijpt de overheid in.

  Je bent veel te negatief naar mijn mening. Jouw ‘realiteit‘ eindigt in chaos en gaat daarom niet gebeuren. V-share is het doel schreef ik, laat het een korte NIKE-swoosh worden, ook prima.
  Negatief is toevallig het realistische scenario en dat wordt door alle instanties gedeeld, ik weet er nul die hier een ander geluid over hebben laten horen. “Faillissementen vergroten de geldcirculatie, ik weet niet wat je daarmee bedoelt en ik kan me er ook niets positiefs bij voorstellen. Faillissementen zorgen voor (massa)ontslagen, laag consumemten vertrouwen, gedwongen huizenverkoop, meer uitkeringen, banken die mogelijk een bad-bank moeten oprichten, bedrijven die worden meegesleurd, mensen die niet meer kopen. Weinig circulatie....Als V shape al een gepasseerd station is (heeft DNB ook bevestigd) hoe kan het dan nog uberhaupt een doel zijn? Chaos heb ik niet in de mond genomen, ik spreek van een kettingreactie en mogelijk kan dit wel uitmonden in meerdere crisissen zoals een eurocrisis of systeemcrisis.. Het feit dat dit allemaal kan gebeuren komt vooral door de zwakte van ons monetaire systeem. Onze economie is veel te afhankelijk van het geldsysteem dat volledig wordt beheert door banken, daarmee zitten ze ontercht op de stoel van de overheden.

 7. forum rang 7 Makita 16 juni 2020 11:01
  Het huidige Geldsysteem heeft een steeds uitdijende schuldenberg nodig om de geldcirculatie op peil te houden. Immers als iedereen zijn lening inclusief rente terugbetaald verkrapt de hoeveelheid geld in circulatie. Alleen faillissementen en meer geld uitlenen vergroten de geldcirculatie. Denk er maar eens over na.

  Daarom gaan overheden ons uit deze crisis lenen/investeren.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

728,88 18:05
+3,12 +0,43%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links