Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet kledingketen H&M krabbelt weer iets op

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Branco P 15 juni 2020 10:14
  hmgroup.com/media/news/financial-repo...

  Hier het feitelijke persbericht van H&M. Het Artikel geeft een vrij gebrekkige weergave van het persbericht.

  De grafiek in het persbericht is erg interessant. Week 21 en 22 zijn de laatste twee weken van mei. In week 22 was er nog 34% minder omzet echter met 26% van de winkels nog dicht.

  Volgens het persbericht was er in de eerste twee weken van juni nog sprake van een 30% lagere omzet dan gebruikelijk. Helaas zijn die twee weken niet in de grafiek opgenomen dus we weten niet precies hoeveel winkels er toen nog dicht waren, maar per "vandaag" is nog 18% van de winkels gesloten.

  Wel geeft de grafiek een heel duidelijk beeld: winkel dicht = omzet nagenoeg weg. Winkel weer open = omzet weer nagenoeg op het oude niveau. Je ziet dus dat online kopen voor vrijwel alle kopers niet echt een alternatief is, maar het heeft wel een deel van de omzetdaling gedempt in de maand waarin vrijwel alle winkels dicht waren. Als alle winkels weer open zijn zit je dus in ieder geval op ongeveer 90% van de omzet van vorig jaar en het herstel van die laatste 10% zal dan wat langzamer gaan (een deel van de mensen durft nog niet naar de winkel en/of houdt de hand op de knip omdat ze onzeker zijn over de toekomst), en misschien zal er uiteindelijk een lichte verschuiving tussen omzet on line en omzet off line hebben plaatsgevonden. Misschien duurt het nog tot eind 2021 totdat het oude omzetniveau volledig bereikt wordt. Misschien is het najaarsseizoen van 2020 al weer op het oude niveau... de waarheid zal denk ik ergens in het midden liggen en is afhankelijk van het verdere verloop van Corona (tweede golf/vaccin/einde van de mediahype)

  Maar dat deze cijfers van H&M zeer bemoedigend zijn, daar zal iedereen het mee eens zijn!
 2. forum rang 7 Branco P 15 juni 2020 11:17
  quote:

  Alex W schreef op 15 juni 2020 10:40:

  Omzet... Ik mis het prijsniveau. Vrijwel alle zaken moeten vervroegd uitverkopen om enigszins van de seizoensvoorraden af te komen. Dat is de volgende klap. Straks nog een extra klap erop en het bloed stroomt door de kalverstraat.
  Ja de winkels zijn gelukkig op tijd heropend en daardoor is nu de kans ontstaan om nog van de lente/zomercollectie af te komen (met wat extra kortingen uiteraard). Hierdoor zal de klap voor de retailers juist een stuk minder zijn dan gevreesd.

  Maar mooi hoe je op twee manieren naar 1 en dezelfde situatie kunt kijken. :)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links