Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beurzen blijven voorzichtig na zware verliesbeurt

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr_Baldy 12 juni 2020 11:02
  een dagje down nu mag alles weer omhoog, het is echt een casino geworden. het is te hopen dat er geen tweede grote corona uitbraak gaat komen want ik denk dat het dan veel langer gaat duren dan men nu verwacht. we gaan het vanzelf zien maar er wordt al tijden een gevaarlijk spel gespeeld. al jaren eigenlijk dus je ziet gelijk dat dit nog heel lang kan duren. Go with the flow, maar buy and hold is erg gevaarlijk in deze markt, dit geeft ook aan dat er meer speculatie is dan spraken van echt beleggen.
 2. Waarzegger 12 juni 2020 11:33
  quote:

  frankvl schreef op 12 juni 2020 09:55:


  Wat een overdreven reactie gisteren in Amerika zeg.


  Beurzen reageren nooit overdreven, hooguit beleggers. Het is zoals het is, of dat nou past bij je verwachting of niet. Dat is ook meteen het mooie aan "de beurs". De beurs heeft altijd gelijk.
 3. Pavlov44 12 juni 2020 13:11
  quote:

  Waarzegger schreef op 12 juni 2020 11:33:


  [...]

  Beurzen reageren nooit overdreven, hooguit beleggers. Het is zoals het is, of dat nou past bij je verwachting of niet. Dat is ook meteen het mooie aan "de beurs". De beurs heeft altijd gelijk.


  Das nogal een open deur, ja, het transactiemechanisme van de beurs heeft altijd gelijk. Vraag en aanbod. Dat wil niet zeggen dat de resulterende prijs ook maar in de verste verte overeenkomt met de waarde. Die waarde kunnen we alleen proberen te benaderen. Daar zijn de beleggers waaruit de beurs bestaat nou niet echt goed in, zo blijkt ook gisteren en vandaag maar weer. Het gaat net zo goed 4% omhoog op geen nieuws als dat het 4% omlaag gaat zonder nieuws. Pure gokkast dus. Je zou hooguit kunnen zeggen dat de prijs over een langere periode gemiddeld de waarde benadert. Bijvoorbeeld dat een failliet bedrijf over een langere periode op termijn de 0 euro benadert.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

812,97 22 okt
+5,33 +0,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links