Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Franse economie pas in 2022 hersteld van impact coronacrisis'

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. nerd 9 juni 2020 09:26
  quote:

  Sander1234 schreef op 9 juni 2020 08:58:

  Hoe kan men dat nu al zo zeggen..? Er is totaal nog geen enkel idee hoe deze bubbel, virus, beleid etc zich verder gaat ontwikkelen. Pappen en nat houden en vooral positieve geluiden laten horen, komt allemaal wel goed mensen
  ja ik snap je punt maar hoe kunt u dan stellen dat het allemaal wel goed komt?
  heb zelf toch meer vertrouwen in de schattingen van de franse centrale bank dan in uw uitspraak gebaseerd op hoop.... zeker omdat ze meerdere malen wijzen op mogelijke foutmarges
 2. peter545 9 juni 2020 10:51
  @het zwaard,
  een produktieverlies van 11%, welke is veroorzaakt door het coronavirus.
  Een paar weken verlof veroorzaakt méér produktieverlies.

  Als U werkelijk bezorgd bent voor de Nederlandse economie, dan raad ik U aan, om dit jaar niet op vakantie te gaan + gewoon door te werken + dat geld te doneren aan Uw werkgever.
  Daarmee heeft U het corona-verlies ruimschoots goedgemaakt.

  Oh ja, vraagt U Uw vrienden en kennissen om hetzelfde te doen?
 3. I need a dollar 9 juni 2020 11:17
  Wat een onzin vraag Peter, een productieverlies van 10% van een bedrijf is heel wat anders dan een krimp van 10% van de gehele economie. Er zijn bedrijven (en ambtenaren) die volledig doorgaan maar ook bedrijven die geen of half omzet draaien. (Horeca, vliegverkeer, toerisme en alles wat eromheen hangt.) Die gaan dus nog omvallen.

  En wat als er geen vaccin blijkt te zijn rond begin volgend jaar een twee Corona golf voor die tijd terugkomt? Juist dan gaat er nog eens 10% vanaf en dan domino-effect. Amerika opent al maar het aantal besmettingen blijft 1:1, zuid Amerika gaat nu helemaal los en virussen stoppen niet bij de grens. Zie het in noord Amerika straks helemaal los gaan, de werkeloosheid is nu al Sky high en zonder snel vooruitzicht stort de beurs in.

  Zou nog niet zo zeker zijn. Cash is king.
 4. forum rang 8 Lepre Chaun 9 juni 2020 12:06
  Nieuw-Zeeland is als een van de eerste landen coronavrij. De laatste patiënt is genezen en premier Jacinda Ardern heeft alle nog geldende maatregelen opgeheven.

  Het is een opluchting voor veel Nieuw-Zeelanders, vertelt de Nederlandse Karin Lasthuizen. Zij woont in de hoofdstad Wellington en werkt daar aan de Victoria University. "Iedereen hield nauwlettend de coronawebsite van de regering in de gaten", vertelt ze. Daarop stond al dagen dat er nog één patiënt was, een 50-jarige vrouw uit Auckland. "Nu zij is genezen, is dat een mooi symbolisch moment om te stoppen met alle maatregelen."

  Vanaf morgen mogen alle bedrijven dus weer volledig aan de slag, kunnen supporters weer naar het stadion voor sportwedstrijden en er zit er geen limiet meer op het aantal gasten bij begrafenissen en huwelijken. Afstand houden wordt nog wel aangeraden, maar is niet meer verplicht.

  Ook het openbaar vervoer kan weer volledig worden gebruikt. "Vandaag in de trein moesten er nog plekken vrij worden gehouden, morgen zitten daar gewoon weer allemaal mensen", zegt Lasthuizen. Dat idee beangstigt haar niet. "Ik heb veel vertrouwen in de overheid omdat er steeds open en transparant werd gecommuniceerd. Het virus is het land uit, daar ben ik van overtuigd."

  Er is geen corona meer op het eiland, dus ik kan morgen gewoon weer cash aannemen en mensen hun koffie direct aangeven."

  Karin Lasthuizen verheugt zich vooral weer op meer sociaal contact. "Na zes weken thuis zit ik te springen om weer naar een feestje te kunnen", zegt ze lachend.

  De 1e land van de Nieuwe Tijd wat een positief nieuws .
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links