Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ECB rekent op krimp economie eurozone met 8,7 procent

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 4 juni 2020 23:10
  quote:

  Branco P schreef op 4 juni 2020 15:57:


  Ik denk dat hier nog steeds grote denkfouten gemaakt worden. De economische activiteit is in 2020 niet lager doordat er productiemiddelen structureel verwoest zijn of een aanzienlijk deel van de productieve (en consumerende) bevolking is overleden. De economische activiteit in 2020 is lager doordat de wereld 2 maanden nagenoeg is stilgelegd. Er is geen productiemiddel verloren gegaan en de oversterfte is verwaarloosbaar zodat nu na de opstart van het normale leven ook een volledig herstel van economische activiteit in de lijn der verwachting ligt. Bedrijfsresultaten van de meeste bedrijven gaan dus volledig herstellen en daarmee ook de aandeelhouderswaarde van die bedrijven.

  Daartegenover staat dat de rentes, door alle overheidsmaatregelen, nu nog veel langer laag blijven dan voor de crisis verwacht werd. En structureel lagere rentes betekent dat er meer geld richting aandelen gaat.

  Dus daarom kunnen we makkelijk richting een nieuwe all-time high op de beurzen.


  In de USA hebben ze er meer dan 10 jaar over gedaan om 10 miljoen banen erbij te krijgen vanuit de 2008 crisis. Op dit moment zijn er al meer dan 40 miljoen mensen werkloos in de USA. Overal ter wereld vallen leverancier en productie ketens om door faillissementen door de corona sluitingen. Veel nog levende bedrijven investeren niets meer en staan op het punt om te vallen. Consumenten die hun baan dreigen te verliezen besteden ook niets meer. In Europa en China hebben ze het virus aardig onder controle, maar in de rest van de wereld neemt het virus nog altijd toe. In de USA heeft men net een R van onder 1, terwijl ze in complete lockdown zitten. Ook Zweden heeft een R van 1 of hoger, er zijn dagelijks nog steeds honderden besmettingen. In Israël is nu zelfs de 2de golf gekomen. De beurzen zullen misschien wel stijgen, maar de economie is zeer passief. Nederland zal best wel weer wat belastingbetalers uitknijpen om de enorm toegenomen staatsschuld af te lossen, maar je gelooft toch zeker niet dat het zuiden van Europa nog maar 1 cent zal terugbetalen van hun exorbitante schuldenberg. Ik houd rekening met een soort Japans scenario in Europa.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links