Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wekelijkse uitkeringsaanvragen VS op 2,1 miljoen

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Just lucky 28 mei 2020 15:02
  quote:

  Franfran1000 schreef op 28 mei 2020 14:51:

  Zometeen lees je natuurlijk weer dat de daling aan het afvlakken is. Ik vind het überhaupt knap, dat er nog Amerikanen te ontslaan zijn. Een hele prestatie! Ach, het maakt toch allemaal niet uit. De economie, of beter gezegd de beurs draait toch op fake money.
  Zo te lezen heb jij weinig verstand van zaken. In Amerika vlieg je zo de laan uit, maar als je weer nodig bent word je direct weer aangenomen. Nu de economie weer deels open gaat worden er weer miljoenen mensen aangenomen.
 2. Franfran1000 28 mei 2020 15:30
  quote:

  Just lucky schreef op 28 mei 2020 15:02:

  [...]Zo te lezen heb jij weinig verstand van zaken. In Amerika vlieg je zo de laan uit, maar als je weer nodig bent word je direct weer aangenomen. Nu de economie weer deels open gaat worden er weer miljoenen mensen aangenomen.
  Blijkbaar, maar je bent een knappe jongen als je deze crisis op een voorgaande kan plotten. Op welke termijn zie je dit gebeuren? Ik verwacht zelf namelijk geen snel herstel en daarmee weer een hoge werkgelegenheidsgraad. Al helemaal niet in het corona-tijdperk, maar ook niet daarna. In hoeverre zijn consumenten, bedrijven en overheden bereid om goederen en diensten na corona af te nemen? Denk dat het huishoudboekje op orde brengen een grotere prioriteit voor alle partijen heeft dan het uitgeven van geld. Dit gaat dan ook ten koste van de herstelcapaciteit.
 3. Nuchtertransparant 28 mei 2020 15:40
  quote:

  Vanoranje schreef op 28 mei 2020 15:03:

  ruim 40 miljoen is een kwart vd gehele beroepsbevolking in de VS. Dat zou in NL bijna 2,5 mln werklozen betekenen in een paar maanden tijd. Logisch toch dat de beurs nog veel verder kan stijgen...

  Ik vraag me af of wij niet heel dicht tegen die 2,5 miljoen aan zouden zitten als we die steunmaatregelen van de overheid zouden hebben.
 4. forum rang 4 StoplossBurner 28 mei 2020 15:52
  Veel burgers zitten al in de spaarstand. En dat is niet alleen omdat ze het niet uit kunnen geven, maar het ook niet willen uitgeven. En zo trekt de boel elkaar naar beneden. Mogen blij zijn als we in 2022 op 2019 levels zitten. Vergeet ook niet dat het nu ook niet 1 regio is die getroffen is; het betreft de hele wereld.
 5. forum rang 8 Branco P 28 mei 2020 16:14
  In de VS zijn mensen direct ontslagen, dat kan in de VS namelijk, en zij komen in aanmerking voor een uitkering van de overheid. In Nederland worden mensen niet ontslagen maar krijgt de werkgever 90% van de loonkosten vergoed van de overheid. Als bedrijven weer aan de slag gaan in de VS nemen ze het personeel wel weer meteen aan.

  Het heeft dus totaal geen zin om nu al naar die wekelijkse uitkeringsaanvragen te kijken. Je moet daarnaar pas gaan kijken als de lock down twee maanden achter de rug is. Ook mag je niet alle aanvragen van de afgelopen weken bij elkaar optellen. Van die in totaal 40 miljoen aanvragen is een deel ondertussen weer gewoon aan het werk, maar dat blijkt niet uit deze cijfers.

 6. Nuchtertransparant 28 mei 2020 16:37
  Even voor de mensen die een echt duidelijk beeld willen hebben: er is een verschil tussen aantal aanvragen en aantal werklozen..... Er zijn geen 40 miljoen werklozen. Los van wekelijkse aanvragen gaan er ook weer mensen aan het werk. Oftewel er zijn er 21,5 miljoen werkloos momenteel.
  Continuing claims, or those who have been collecting for at least two weeks, numbered 21.05 million, a clearer picture of how many workers are still sidelined.
  Op een dikke 160 miljoen werkenden is dit 13,4%. Nog steeds heel veel alleen geen kwart van de bevolking zoals sommige suggereren.
 7. forum rang 8 Lepre Chaun 28 mei 2020 17:39
  In USA zien ze het zo .
  Staten herstarten geleidelijk hun economie door sommige bedrijven - van sportscholen, winkels en restaurants tot kapsalons - met enige beperkingen te laten heropenen. Aangezien sommige van deze werkgevers, waaronder autofabrikanten, een deel van hun ontslagen werknemers hebben teruggeroepen, is het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering gedaald.

  Gedaald.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links