Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zet opmars voort

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. TW82 27 mei 2020 22:41
  Verrek zeg, de beurzen in het groen, dat zie je haast nooit tegenwoordig.... Man, man, man, waar gaat dit over. S&P500 nog maar 7% lager dan 1 januari toen winsten de pan uit rezen, er nog geen crisis was, nog geen 40 miljoen jobless claims in 6 weken tijd, etc. De AEX staat trouwens ook maar 12% lager dan 1 januari. Niet te bevatten dit.

  "De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Het sentiment werd mede bepaald door de heropening van de economieën in verschillende landen en stimuleringsmaatregelen van overheden." Dit zelfde zinnetje zien we inmiddels ook al weken en weken precies zo terug en dus stijging op telkens weer hetzelfde.

  Dan staat er ook nog "Verder reageerden beleggers op de publicatie van het Beige Book, een Fed-rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.........Volgens de Fed leeft er de hoopt dat de economie weer zal aantrekken als bedrijven heropend worden. Maar de vooruitzichten blijven volgens de beleidsmakers zeer onzeker." Echter beleggers reageerden dus juist wederom niet op de publicatie of onzekere vooruitzichten.

  Het zijn bijzondere tijden en nuchter en realistisch naar koersen kijken, met in acht neming van macro-data en k/w verhouding, etc, is op het moment een dure hobby, wanneer de brede markt blind aandelen koopt en geen waarde meer hecht aan k/w verhoudingen en andere fundamenten.
 2. [verwijderd] 27 mei 2020 22:51
  Dit is gewoon niet normaal. Deze opmars is nergens op gebaseerd dan enkel gebakken lucht en zeer onterechte hoop. Alsof alles zo snel normaal kan worden. En la die miljarden injecties zorgen alleen maar voor ellende, het zijn namelijk geen blijvende oplossingen maar enkel ene pijnstiller ala paracetamol.
 3. feitelijk 27 mei 2020 22:53
  quote:

  Royal Gaskoning schreef op 27 mei 2020 22:51:

  Dit is gewoon niet normaal. Deze opmars is nergens op gebaseerd dan enkel gebakken lucht en zeer onterechte hoop. Alsof alles zo snel normaal kan worden. En la die miljarden injecties zorgen alleen maar voor ellende, het zijn namelijk geen blijvende oplossingen maar enkel ene pijnstiller ala paracetamol.
  De anderhalf procent-samenleving is het nieuwe normaal.
 4. forum rang 8 Lepre Chaun 27 mei 2020 23:01
  quote:

  bp5ah schreef op 27 mei 2020 22:56:

  [...]
  Ophouden Lepre anders kan'k niet slape ...
  LoL. Kan je vast nu helemaal niet meer .

  Timmermans: 'Wijs EU-herstelfonds niet meteen af'
  Nederland moet het voorstel van de Europese Commissie om 750 miljard euro in een Europees herstelfonds te storten niet meteen afwijzen. Daartoe roept eurocommissaris Frans Timmermans op bij Nieuwsuur. Hij wijst erop dat Nederland juist geld kan verdienen als zwaar getroffen landen weer uit de put komen.
 5. forum rang 5 FairValue 27 mei 2020 23:13
  Die Timmermans heeft ze niet op een rijtje hoor. Die denkt dat die Nederland daar mee heeft. 50 mld betalende wel 25 mld uit de pot krijgen!

  Maar niets lijkt die beurs wat te kunnen doen in de VS. Nadat men in maart zo ongeveer dacht dat de wereld verging zo overdrijft men nu weer. Het lijkt wel koek en ei maar dat is het niet. Verschillende berichten van faillissementen in de VS en de beurs stoomt gewoon door. Fascinerend!

 6. TW82 28 mei 2020 00:08
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 27 mei 2020 22:54:

  Morgen AEX toch wel vet groen na 2 dagen rood .
  Terwijl de gehele Beurs wereld groen na groen eindigde.
  Wat een ijzersterke economie in de USA en wat een positiviteit.

  "Wat een ijzersterke economie in de USA en wat een positiviteit.".... Waar heb ik dit zinnetje nou toch eerder gezien, zeg maar zo'n beetje elke dag bij soms meerdere berichten... hmm.. waar oh waar...

  Trouwens, dat geldt ook voor je herhalende opmerking dat de AEX weer rood staat, terwijl in april de AEX toch 13 keer groen eindigde tegenover slechts 7 keer rood en in mei toch ook nog 10 keer groen tegenover 8 keer rood.

  Maar wat betreft de ijzersterke economie. Stijgende beurzen zeggen niet iets over de sterkte van de economie. Als beleggers in aandelen stappen op hogere koersen, ondanks slechte macro-cijfers, (sterk) dalende winsten en veel te hoge k/w verhoudingen, is dat slechts een teken van kopen om hopen, maar aandelenprijzen zijn geen economische indicatie van een sterke economie.

  Positiviteit is trouwens ook nog maar de vraag, want lijkt meer blindheid voor de werkelijke economische schade. Als iemand uit een vliegtuig springt zonder parachute, noem jij het positief en dapper, terwijl het natuurlijk gewoon roekeloos en dodelijk is. Anyway, we gaan er maar even vanuit dat je gewoon expres een beetje de clown uithangt en niet zo naïef bent dat je e.e.a. ook echt gelooft.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links