Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland stemt tegen langetermijnbonus topman Air France-KLM

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. Goldfish1080 26 mei 2020 17:45
  en toch weer 11% omhoog. Wanneer gaat men inzien dat een slecht gepositioneerd bedrijf als Airfrance KLM geen toekomst heeft? De marges zijn klein en de sector staat al jaren onder druk. Zelfs als we nog 50 jaar VVD kabinetten gaan krijgen is dit gewoon niet een bedrijf dat je in je portefeullie moet willen.
 2. forum rang 4 geobeo 26 mei 2020 17:49
  quote:

  Goldfish1080 schreef op 26 mei 2020 17:45:

  en toch weer 11% omhoog. Wanneer gaat men inzien dat een slecht gepositioneerd bedrijf als Airfrance KLM geen toekomst heeft? De marges zijn klein en de sector staat al jaren onder druk. Zelfs als we nog 50 jaar VVD kabinetten gaan krijgen is dit gewoon niet een bedrijf dat je in je portefeullie moet willen.
  Ik zie wel toekomst: veel andere bedrijven die op Schiphol vliegen zullen failliet gaan, omdat ze geen staatssteun krijgen.

  Die kan KLM dan mooi overnemen. En dan alsnog totaal niet functioneren, want tegen die tijd is het een monopolie.

  Een soort communisme, maar dan ook echt letterlijk communisme.
 3. Zilverstreak 26 mei 2020 17:58
  Als Hoekstra slimmer was geweest, had hij een pakket bijgekocht voordat de vergadering werd gehouden. Hij laat zich als gedwee hondje afslachten door die fransen. Want de belastingbetaler draait straks weer op voor dit onnozele beleid. Had een Duitser gestuurd, die hebben een betere deal met Lufthansa gedaan. Hoekstra moet maar eens goed nagaan wat er nog goed zit in de relatie met Air France. En wellicht bedenken dat hij niet geschikt is voor de politiek. Arm CDA dat gaat stemmen kosten.
 4. MrBiggy 26 mei 2020 23:29
  "heftige reacties vanuit de Nederlandse politiek" dat vind ik symbool politiek! KLM (alleen) heeft genoeg potentieel voor lange vluchten.. dat gaat het nooit worden zo met "overheid" air France... en de oude dame KLM heeft het al vele jaren beter gedaan.. populair mannetje Smith moet uit Canada komen om wat te doen...?? Synergie..
 5. dagobert1 27 mei 2020 10:51
  geen steun in geld voor KLM daarmee steun je direct de fransen en deze onbeschofte ceo. Dan nog liever KLM alleen verder laten gaan. KLM is de enige die al jaren winst maakt en dit ook zal blijven doen. De fransen blijven met die hoge salarissen verlies maken en gaan natuurlijk op tijd met pensioen. Net zoals in de EU bijdragen betaald ook hier weer Nederland de hoofdprijs. Wanneer komen we als land eens voor ons zelf op, onbegrijpelijk.
 6. MartijnN1932 27 mei 2020 12:56
  quote:

  feitelijk schreef op 27 mei 2020 07:10:

  [...]

  Inclusief de Franse overheid met ruim 14%.
  Ik zat net inderdaad mee te denken

  NL en Frankrijk hebben gezamenlijk 28% van de aandelen
  waarbij het lijkt dat NL voor 14% stemrecht heeft en de franse overheid 14%

  Echter vanwege de wetswijziging een aantal jaren geleden worden de aandelen van de eigenaren die de aandelen langer in bezit hebben dubbel geteld.. dus als de rest van de aandeelhouders eveneens dubbel stemrecht hebben kan het zomaar zijn dat in verhouding NL 7% heeft FR 14 %
  dat zij beiden tegen hebben gestemd met 21% + nog wat andere partijen.

  Dat maakt het juist lastig in deze.

  Dus meer achtergrond info is wel gewenst..
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

1,642 09:29
-0,018 -1,05%
Premium

Air France-KLM is een value trap

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links