Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Moody's negatiever over Saudi-Arabië na oliecrash

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. Franfran1000 2 mei 2020 09:50
  quote:

  P2020 schreef op 2 mei 2020 09:29:


  Wanneer ze bij Moody's of andere beoordeelaars nog eens iemand zoeken om open deuren in te trappen ben ik voor goede vergoeding beschikbaar.


  Ik ben gratis beschikbaar als ze geen schoothondjes van de VS zoeken en mij de ruimte geven om een eerlijk oordeel te vellen over de kredietwaardigheid van de VS.
 2. forum rang 5 jan de vakman 2 mei 2020 12:22
  Net heb ik de uitgebreide analyse van shell gelezen,die linx vanmorgen publiceerde,nou de pijn bij saoed zit dus ook heel duidelijk in shell,wat de olie betreft,daar komt bij dat de schalieboeren de gasmarkt ook nog eens vergiftigen met hun bijna gratis gas,dus is het maar goed dat jan de prachtige dividend spaarpot,die hij opzette weer rap,op tijd heeft verkocht,de combinatie shell-jan is nog nooit goed gelukt,1 lichtpuntje is dat ik hem nu met een leuke winst kon verkopen,aankoopprijs 13euro,verkoopprijs 15,50 euro,nog nooit had ik winst gemaakt op shell,ik denk dat shelletje door meer thuiswerk,de opkomst van Elon Musk en consorten+de giga olievoorraad,heel lang laag zal blijven,wel zonde van zo'n prachtige dividend spaarpot!!
  Ik heb mijn positie in mijn oude vlam,ook weer op tijd versterkt,besi is door toediening van pharmings super medicijn ruconest weer volledig genezen van de coronadip van vorige week,hij schoot maar eventjes22,5% omhoog,jammer dat asmi helemaal niet mee danste in de chippret die ging zowaar rood,mede door die domme kortzichtige analistjes,josje uitgesloten!!
  In deze tijd van zwak,ziek en misselijk moet je natuurlijk een beetje in de pharma's zitten en de naam zegt het al,pharming maakt in de hele zoektocht naar corona medicijnen,mee van de beste kansen,met zijn natuurmedicijn ruconest,ik verwacht vuurwerk bij deze kleine topper!!
  Ik dacht het nog altijd leuke dividend van besi om te kunnen bouwen naar turbo door er shelletjes van te kopen,dat plan is helaas richting de kliko,maar niet getreurd,nu doen we het wel in mindere mate,richting mijn second chipper asmi,die heeft ook heel wat leuks in het dividendvat zitten!!
  Vandaag boonstokken zetten,dan kan ik vast de zelfgekweekte slaplanten er tussen zetten,want corona is vuurbang van gezonde veelzijdige echte vitamientjes!!
  Morgen weer at home luisteren naar het rustgevende,alle kwalen genezende eeuwig blijvende WOORD van GOD,thuis zingen we natuurlijk wel mee,maar dat is verre van topkwaliteit,daarom heb ik vanmorgen Andreetje maar gestart,op het wonderschone orgel van Zaltbommel,waar hij volgende week zou komen,nu hebben we heerlijk meegezongen met het schitterende schijfje uit 2013,op mijn prachtige rotel instalatie,heerlijk!!!
  Maandag hoop ik dat het beursje reden tot zingen geeft,maar trumpio heeft schijnbaar nog geen ellende genoeg en begint weer eens met zijn tarievenspook te schermen,zou die oude wijze pence hem niet eens tot rede kunnen brengen,in de geest van het altijd schitterende BIJBELboek Prediker,y hope so!!SJALOOM111
 3. Midweekhandelaar 2 mei 2020 12:46
  quote:

  P2020 schreef op 2 mei 2020 09:29:


  Wanneer ze bij Moody's of andere beoordeelaars nog eens iemand zoeken om open deuren in te trappen ben ik voor goede vergoeding beschikbaar.


  Saudi Arabia is gewoon Junk status. Ze hebben daar echt niets anders dan olie. Zelfs geen bedevaartsoorden meer.
 4. forum rang 5 @iPlof 2 mei 2020 13:26
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 2 mei 2020 10:25:


  [...]
  Ijzersterke economie in USA en ook nog eens een Geweldige President Trump en zijn team


  Vergeleken met ander landen is het US bedrijfsleven redelijk innovatief en dominant. Denk aan Google, Amazon, FB, Apple, IBM, Microsoft, Strabuck MC D, Pepsi co etc.
  Doordat de dollar nog steed DE worldcurrency is hebben ze daar ook een enorm voordeel mee. En Wall Street is en blijft het centrum van de financiële macht.
  Zeker nu Londen zo'n opdoffer heeft gekregen.
  Dat zijn allemaal plussen, en ondanks dat de koersen veel te hoog staan, kunnen zij op langere termijn relatief minder geschonden door de crisis komen dan Europa of Azie, laat staan emerging markets.

  Maar Trump en zijn ja-knikkers, die voegen echt NIETS toe aan de reële economie in de USA. Integendeel.
  Geld overhevelen in versneld tempo van arm naar rijk, vol gas op schulden en tekorten, geen zekerheden of zorg voor de burger en gewoon corrupt en onbetrouwbaar.

  Uiteraard is een dwaas als Trump maar tijdelijk, straks heeft men er daar ook genoeg van, en zeker als Democraten (of Republikeinen maar die kans acht ik kleiner voorlopig) gewoon met een redelijk alternatief komen en een breder gedragen leider.

  De USA schrijf ik niet af, Trump wel, maar dat is nog maximaal 4 jaar.
 5. forum rang 4 StoplossBurner 2 mei 2020 13:51
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 2 mei 2020 10:25:


  [...]


  Ijzersterke economie in USA en ook nog eens een Geweldige President Trump en zijn team .


  Bedankt voor deze lachbui n.a.v. deze reactie, hahaha! Denk dat Trump en zijn schoothondjes wel een geweldig feestje hebben dit weekend: 25triljoen USD grens doorbroken, hoezee.
 6. kabalebo 3 mei 2020 18:16
  Beurs in Saoedi Arabie met 7,4 % gezakt. Dat wordt morgen een bloedbad op de Europese beurzen.

  (De Tadawul All Share Index (TASI) van Saoedi-Arabië daalde met 7,4%, ofwel 527 punten, en sloot zondag op 6.586 punten. De totale omzet bedroeg SAR 5,5 miljard en er werden bijna 306 miljoen aandelen verhandeld. Advance-daling ratio bedroeg 1: 194.

  Mohammed Al-Jadaan, Saoedische minister van Financiën en waarnemend minister van Economie en Planning, zei dat het Koninkrijk zeer strikte maatregelen zal nemen die pijnlijk kunnen zijn om de gevolgen van de COVID-19-pandemie te verzachten.

  Budgetuitgaven moeten aanzienlijk worden verlaagd. De Saoedische regering wil de banen van burgers in de particuliere sector behouden en essentiële diensten verlenen, voegde Al-Jadaan eraan toe.
 7. Romano 3 mei 2020 19:21
  Ongelooflijk dan mag Moody's Amerika gelijk wel downgrading van Triple A naar double A of wellicht single A. Het probleem is enkel dat geen van de ratings bedrijven onafhankelijk zijn, dit heeft de crisis van 2008 bewezen en sindsdien is er niks veranderd enkel verergerd want zelfs dit FED is minder onafhankelijk geworden omdat het zelf nu acteert als de grootste commerciële bank van de US en gekozen is door de president.

  Dit gaat uiteindelijk de harde werker weer geld kosten, want op een gegeven moment komt er een realisme dat de werkelijkheid anders is. Dit zorgt dan voor een sneeuwbal effect wat er voor gaat zorgen dat de rente die de USA moet gaan betalen dan in één keer te hard omhoog gaat, wat veel slechter is dan acteren op het realisme als er nu een kleine downgrade komt. Wat de uitkomst van Corona ook is (en ik hoop zeer snel op een vaccine of treatment) het heeft aangetoond dat de USA moet hervormen in zoveel lagen.

  Daarom snap ik niet dat iedereen de shorters altijd uitmaakt voor doemdenkers, paria! Ik ben het er mee eens als ze een bedrijf moedwillig proberen kapot te maken, maar dat zijn er wellicht een enkele. De rest is er om de markt efficiënt te houden en anders te denken.

  Neem nu lieveling nummer 1 van Wallstreet "Amazon":
  Nu een PE van 57x de verwachte winst van 2021 (geschat op 40 dollar, zonder effect Corona) waarbij ze een marginale "net profit margin" maken van 3,6%!!!!! Oftewel als kosten te snel omhoog gaan, wordt er veel verlies geleden en gaat dus ook gebeuren in Q2 2020!! De vraag is of dit eenmalig? Nee, dat is het niet de werknemers in Amerika worden te weinig betaald, zijn te weinig verzekerd hebben geen goede werkomstandigheden en hebben geen vangnet zoals in Europa. Al deze punten moeten en gaan aangepakt worden, zoniet dan heeft Amerika over 10 jaar een nog groter probleem en de rest van de wereld ook. Omdat te realiseren zullen de winsten van de grote corporate bedrijven flink dalen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links