Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Elf beursfondsen korten salaris van top vanwege coronavirus'

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. midjj 28 april 2020 09:11
  Tsja, dan staat er weer dat de top van bedrijven 20% van hun salaris inlevert. Er staat uiteraard dan niet bij dat het salaris voor 90% uit variabele beloningen bestaat.
  Uiteindelijk levert de top dan minder dan een paar procent over het totaalsalaris in. Uiteraard wordt het dividend wel geschrapt en vliegen er aan de onderkant massaal mensen uit. Het wachten is op de revolutie van de aandeelhouders en van het plebs:)
 2. willem1000 28 april 2020 11:36
  Als het woord "salaris" valt (dus niet de aanduiding emolument of honorarium/fee voor bewezen diensten),staat bij een krimpende markt het begrip "bonus" ook ter discussie. Heeft niets met "pijn" te maken. Er werd/wordt toch op gezette tijden vergaderd over de bonus met in goede tijden een bijna regel() deze naar boven bij te stellen. U kent de vertaling van volgende volgende phrase vanuit het Engels: " We are aiming for a reduced headcount".(FT:HSBC)
  Simpel gezegd: Er gaan mensen uit via ontslag of afvloeiing. Het taal gebruik dient dus vaak om voor hen die het aangaat de "pijn" te verzachten. Zo heeft een bedrijf bij mijn weten, behoudens chronische ziekte,
  geen "charitable mandate" voor zijn directeuren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links