Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

EU-commissaris: 1,5 biljoen nodig tegen coronacrisis

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. tinybolus 20 april 2020 09:02
  quote:

  piet053 schreef op 20 april 2020 08:52:


  Alle overheden gehele EU ,strooien met miljarden ....... kan iemand mij eens vertellen waar ze die vandaan toveren ? Wie kan dat en moet dat gaan betalen ?


  Grofweg de mensen die na deze crises (dit is immers pas de eerste lock down) nog belasting betalen uit betaald werk / toegevoegde waarde scheppen.

  Dus de werkenden betalen voor de ouderen - en wel dubbel: zorgkosten rijzen de pan uit (zelf kan ik er nu ook geen gebruik van maken) en economie naar de knoppen. Dat voor additionele 0.6 % vd bevolking. Immers, 2,000 extra doden per week (cijfers tot nu toe onder huidige besmettingscijfers) maakt 100,000 / jaar..

  Dat is een keuze, een hele dure keuze, waarvan we de uitkomst in de toekomst zullen merken. Gaan hierdoor echt veel levens worden gered, of waren de zwakkeren anders ook snel overleden? Duivels dilemma, wat helaas nog niet door iedereen als een dilemma, of keuze, wordt ervaren.

  Maar betalen zullen de werkenden!
 2. putter 20 april 2020 10:01
  Het is irritant dat wij als burgers geen geld mogen printen, die politici hebben wel heel duidelijk bewezen hoe incompetent ze zijn en verslaafd aan gratis geld. Zij zijn wel het product van de sijstemen dus die zijn inmiddelsm ook volledig verrot. Dan dan die roversbende in brussel met die timmermans die inmiddels vet en rond gevroten sinterklaas uithangt weer met geleend geld. Het sijsteem is zo door en door ziek , komt niet meer goed helaas.
 3. Bas2012 20 april 2020 10:41
  quote:

  piet053 schreef op 20 april 2020 08:52:


  Alle overheden gehele EU ,strooien met miljarden ....... kan iemand mij eens vertellen waar ze die vandaan toveren ? Wie kan dat en moet dat gaan betalen ?


  Waar het vandaan komt is makkelijk ‘ bijdrukken\’ , dat is het voordeel van het huidige monetaire beleid. Zoals Bernanke als FED president het al eens omschreef ter verantwoording voor de commissie over hoe het werkt ‘ keystrokes it is just keystrokes”. Maw de centrale bank in combinatie met prime dealers (lees grote banken) en overheden kunnen ongelimiteerd geld drukken.

  Vergeet ook aflossen, staatsschulden worden niet afgelost maar doorgerold en gefinancieerd. We betalen dit door inflatie / ontwaarding van onze koopkracht. Belasting is ook vernietigen van geld, het is technisch niet zo dat de overheid dit incasseert en weer uitdeelt -> De overheid deelt uit en vernietigt daarna geld via belasting om inflatie niet uit de pas te laten lopen (maw zorg dat jou geld niet vernietigd wordt)
 4. Alexander 20 april 2020 11:07
  Wat er dus nu dus gebeurt is de coronacrisis als “vermond” middel inzetten om de eigenlijke tekorten - die er altijd al waren - in de zuidelijke landen aan te vullen en wie niet mee doet is zogenaamd niet meevoelend. Italie heeft bakken geld uitgegeven omdat geen enkel kabinet wilde bezuinigen, wilde niets van se EU weten en nu staat ze vooraan met de hand ophouden en hebben een grote mond als landen in discussie willen. Juist die landen zoals Nederland die ook jaren in “het zuur” hebben moeten doorbikkelen tot ze een buffer hadden. Ja dat willen de zuidelijke landen nu ook wel en dus gebruiken ze nu corona.
 5. basinclab 20 april 2020 20:35
  rijkdom, als geld bestaat dank zij het vermogen om aan de behoeften te voldoen, en kost niets. de 'prijs' mag dat vermogen niet negatief beînvloeden, is anders contraproductief
  Integendeel, hoe groter het vermogen om in de behoeften te voorzien, hoe meer geld er kan bestaan zonder inflatie. En juist nu is er per bijkomende hoeveelheid geld een veel grote vermogen om in de behoeften te voorzien: meer geld kost dus niets, het brengt op. en is dat geld dan minder waard ? niet als het op een structurele manier aangewend wordt en niet beperkt wordt door voorbijgestreefde theoriën die ideologische tegenstellingen vergroten, de armoede niet bestrijden en geen werk maken van collectieve planning... die drie, dat zijn juist de wetenschappelijk verworvenheden die recentelijk aanleiding gaven telkens tot 3x nobelprijs economie.
 6. Maan Arkenbosch 20 april 2020 22:16
  Goud is aanzienlijk gestegen terwijl de effecten beurzen in elkaar geklapt zijn!
  Ik blijf er bij, dat goud platina,zilver enz. eeuwenlang zijn waarde bewezen heeft t.o.v. inkt op papier,
  Zeker als het vertrouwen in papiergeld, om tot een uitweg te komen m.b.t. de schuldenballon, weg is.
  Nu met helikoptergeld de schulden ballon in bedwang gehouden wordt, zal het drukpers papier verder vertrouwen verliezen.
  Dat is duidelijk aan de obligatie koersen van zelfs landen als Duitsland en Nederland te zien, terwijl de 10 jarige Italiaanse obligaties opstomen naar 4% rente.
  Als de E.U. met zijn Euro bonds de Italianen op de been willen helpen, kon het wel eens ieder voor zich worden, of uiteindelijk,het einde van de E.U.
  Als daar bovenop nog de opkoop door de E,C.B. van Zombie fondsen met hun junk-bonds komen kon de financiële chaos wel eens compleet worden.
  De politiek is verantwoordelijk voor de afbraak en technisch failliet van de pensioenfondsen!!

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links