Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfers

Reacties

21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Waarzegger 7 april 2020 00:49
  quote:

  peter545 schreef op 6 april 2020 23:32:

  @Waarzegger, U zegt precies wat ik óók vermeld heb. U gebruikt alleen andere woorden.

  Ik ben het echter niét met U eens dan de pensioenen onbetaalbaar zijn. Dat is slechts 'n kwestie van willen. Zo zou U óók kunnen stellen dat de gezondheidszorg onbetaalbaar is of dat onderwijs of justitie onbetaalbaar is. Het is allemaal alleen 'n kwestie van: willen of niét willen.
  Anders gezegd: het is allemaal 'n kwestie van wélke god willen wij (= waar hebben wij het meeste voor over).
  Nou, u napraten is allerminst waar ik op uit ben. U zegt, tegenover elke schuldenaar staat een schuldeiser. Echter, zou je die in de praktijk tegen elkaar weg moeten strepen, dan kom je niet precies op nul uit. Er zijn immers mensen die hun schulden niet meer kunnen of willen voldoen. Plus, wat ik aangaf, en waar u overheen leest: er is alleen aandacht voor de betaalbaarheid van schulden. Momenteel, zeker door de lage rente, is er geen consument, producent óf overheid die schulden terug wil brengen! Waarom zou je immers als je er toch next-to-nothing over betaalt? Dit creëert een kaartenhuis dat gedoemd is eens in te storten, en we tarten het systeem keer op keer, en het probleem wordt steeds groter. Techbubbel -> prima te handelen omdat het één sector betrof. 9/11 -> een oorlog waarna de defensie industrie welig tierde. Kredietcrisis -> systeembedreiging waarbij we de randen van ons economisch systeem hebben opgezocht.

  En nu, uitgerekend op het moment dat we nauwelijks spek op de botten hebben, ontstaat er een crisis waarop niemand voorbereid was, waarop totaal verkeerd geacteerd wordt, waaruit blijkt dat er wederom van een gecoördineerde aanpak geen sprake is, en we zien dat landen aan de Middellandse Zee wéér getroffen worden, en geen spaarpotje hebben opgebouwd voor mindere tijden. Maar goed, in Nederland zijn we ook in nog geen decennia schuldenvrij geweest, dus je zou kunnen stellen dat we nog steeds aan het betalen zijn voor onze deltawerken...

  Om nog even op uw pensioen argument in te gaan: het is niet alleen een kwestie van willen. Die enorme tekorten in de pensioenen sluimeren er nu in, en hebben straks een flinke bijstorting nodig om weer op niveau te komen. Als mensen al de wens hebben het te repareren (dat hebben ze niet, de gemiddelde burger boeit het niet, en ziet het later wel: "dan verkoop ik toch mijn huis!?) dan moet de pensioenpremie omhoog, of moeten mensen zelf iets apart zetten, wat wederom ten koste gaat van de consumptie. Dit is één voorbeeld, maar dit is de balans die we op élk aspect van onze economie moeten gaan zien te vinden. Draconische maatregelen zijn onvermijdelijk. Dit vergt tevens capabele leiders, en die lopen nou eenmaal ook niet de deur plat op het Binnenhof.

  Als we nog een klap bovenop de corona crisis krijgen, is het gewoon klaar. Ik denk dat de banencijfers in de US aanstaande donderdag een goede indicatie zijn van waar we naartoe gaan.
21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

731,81 24 mrt
-11,78 -1,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links