Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Russische oliebedrijven kunnen Saudische prijzenslag aan'

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Hans de Kneus 13 maart 2020 08:36
  quote:

  roelsteeghs schreef op 13 maart 2020 08:00:

  Kan iemand even uitleggen, waarom lage olieprijzen slecht voor de economie zijn? Voor vele sectoren is dit toch juist iets goeds?
  Lage olieprijzen reflecteren vaak meerdere zaken. Zoals veel productie geen vraag, prijzenoorlog door olieproducerende landen ten behoeve van behoud marktaandeel, of groei van marktaandeel dmv het uit de markt drukken van concurrentie. En zo zijn er nog wel een paar redenen\oorzaken te noemen.
  Een lage olieprijs is per definitie niet slecht voor de economie. Wel zie je dat, als de economie op een lager pitje draait, de olieprijs lager zal zijn als gevolg van lagere vraag.
 2. GJF1959 13 maart 2020 09:30
  Het economisch herstel van China krijgt door de lage olieprijs een flinke duw in de rug. En dat is vervolgens weer goed voor de wereldeconomie. De vraaguitval vanuit China kan dan flink herstelle. Daar zullen de producenten van luxe-artikelen blij mee zijn. O. A. De Duitse autobouwers. Lage olieprijs op termijn goed voor economie maarslecht voor milieu.
 3. [verwijderd] 13 maart 2020 09:48
  Tja Rusland kan alleen maar door de lage olieprijs in een recessie belanden, erg ongunstig voor hen. Europa kan profiteren door de tanks vol te gooien met goedkope olie, dat kan Rusland op termijn nog wel zuur opbreken, en de beleggers spinnen er op termijn garen bij. Dat virus verdwijnt wel weer, maar volle tanks blijven. Na regen komt zonneschijn.
 4. WijHetVolk 13 maart 2020 13:12
  quote:

  TraderT123 schreef op 12 maart 2020 22:25:

  Hebben ze jaren een organisatie die is ingericht op een winst van +/-30 dollar per vat. En nu kunnen ze ineens genoeg nemen met 2 dollar winst. Geloof je het zelf. Maar even wat anders. Wat een enorme ratten die Russen en Arabieren dat ze precies in tijden van een virusuitbraak even een olieprijzen oorlog gaan spelen. Ik snap dat dit een mooi moment is voor beide partijen, maar dit over de rug van miljarden mensen gaat toch even wat te ver. China, VS en Europa zouden nu een vuist moeten maken tegen dit soort praktijken. Gaan jullie lekker elkaar ... opmeten, dan kopen wij jullie olie niet meer en komen jullie maar terug aan de tafel als er een akkoord is. Maar dan wel van rond de 50 dollar.
  Even voor de duidelijkheid: Bij een huidige prijs van $33/35 vat wil jij die gasten aanpakken zodat ze olie gaan verkopen op $50?

  Denk dat je je iets meer moet verdiepen in deze materie
 5. Henkjan 13 maart 2020 13:23
  Een lage olieprijs is vaak een indicatie van een slecht lopende economie, er is weinig handel.

  Nu de oorzaak bij de industrie zelf ligt is het gunstig. Daarom wordt er zoveel mogelijk opgeslagen voor in duurdere tijden.

  Een vorige keer bleven grote tankers rondvaren om pas te lossen bij een hogere prijs. Dat zou ook nu weer het geval kunnen zijn.

  Ik zie het daarom wel zitten voor de toekomst. Wanneer in de toekomst dat is moeilijk te zeggen. Het wanneer is een van de moeilijkste dingen met beleggen.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

26,200 12 aug
+0,040 +0,15%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links