Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blik op positie ASML in handelsconflict China-VS

Lees over dit aandeel ook

 1. 12 jun ASML breidt fors uit in Eindhoven
 2. 07 jun Koersdoel ASML met 25% verhoogd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. san marco 20 januari 2020 21:50
  De Amerikaan Edison vond de gloeilamp uit. De broers Philips namen het niet nauw met het patent en maakte de gloeilamp na en verkocht deze in Europa (met name Rusland). Na een patenten strijd kocht Philips het recht voor verkoop in Europa. Philips is groter geworden in de lampen dan GE omdat de lamper beter waren. Wij Nl konden er ook wat van. En het kostte de broers geen ontwikkrlwerk voor de lamp.

  Het gevaar is ook met de Chinezen. Copy-paste EUV voor gebruik in China en met de mierenhoop aan academici is ASML zo ingehaald en stevent China de wereld voorbij in technology.

  Terrecht wat Amerika doet.... Is ook in ons belang. ASML moet dit ook inzien... Gaat wel ten koste van de winst.
 2. [verwijderd] 20 januari 2020 21:57
  @san marco: niet ten koste van de winst wel van het groeipotentieel.

  Over het andere heb je een goed punt; het probleem voor ASML is dat er weinig hooggeschoold personeel in Nederland te vinden is. ASML is deels afhankelijk van China. Er zouden bilaterale verdragen moeten komen om de problemen op te lossen.

  Het belang van ASML voor de hele tech sector wordt vaak onderschat.
 3. san marco 20 januari 2020 22:33
  Zelf zie ik ASML nog max 10 jaar acteren in de semi wereld. De manager/ engineer verhouding in het bedrij is hoog en niet sustainable voor innovatie (EUV heeft ruim 15 jaar gekost van innovatie naar verkoop met een M/E ratio die innovatief was)

  Ennee, de vrachtwagens die je ziet rijden met ASML p de zijkant vervoeren gewoon goederen hoor, heeft niks met vervoer litho's te maken.
 4. [verwijderd] 21 januari 2020 01:29
  Technologie is constant in beweging en ASML beweegt ook mee. ASML investeert veel geld in het verbeteren van de producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. ASML blijft marktleider is mijn verwachting totdat er een behoorlijke switch is in de semi-industrie.

  ASML heeft wel een breedt aanbod in producten. Ook is de omvang van ASML zeer significant. Deze twee punten alsmede de groei over de lange termijn maakt ASML voor mij interessanter en gevoelsmatig minder risicovol dan andere bedrijven in de semi industrie.
 5. [verwijderd] 21 januari 2020 14:54
  quote:

  Barley schreef op 20 januari 2020 13:00:

  Poppenkast dit, China gaat niks meer krijgen van ASML. Terecht.
  ASML levert al jaren machines aan China, waarom is dat nu ineens een probleem?

  Met de machines die ze al hebben kunnen ze ook al deels wat met de nieuwe kan, dus dat is ook geen argument. Kost alleen wat meer moeite.

  China kan ook hun chips bij TSMC of Samsung bestellen, dus ze kunnen nog steeds alle IC's krijgen zie de ze willen. Daar doet het niet leveren van de laatste nieuwe machine niets aan af.

  Als men bang is dat China de machine kopieert, dat is al ooit geprobeert met een vorig type en deze werkt niet. En als ze dat echt konden, waarom verkoopt ASML dan nog steeds machines aan China?

  Er is gewoon geen enkel argument te vinden dat deze machines die specifieke vergunning nodig hebben EN zo wel , dat ie niet gewoon verleend moet worden.

  Het is gewoonweg treiteren van een ander land om in een bepaalde handels positie te komen met oa als gevolg dat een bedrijf zijn omzet deels wordt ontnomen.

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

983,000 09:16
-0,800 -0,08%
Premium

Koersdoel ASML met 25% verhoogd

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links