Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Voormalig Fed-baas Paul Volcker overleden

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FlashHenk 9 december 2019 16:11
    Zonde. Volcker was als Fed president heel succesvol in het beteugelen van de hoge inflatie eind jaren 1970 en begin jaren 1980. Daar had ie natuurlijk wel een hoge rente voor nodig, wat president Reagan dan weer niet kon waarderen. Een onafhankelijke centrale bank is een groot goed en deze man heeft zijn verantwoordelijkheid op admirabele wijze gedragen.
  2. Weert=No.1 9 december 2019 16:51
    Klopt. De Prime-Rate bedroeg toen bijna 20%. De inflatie was o.m. aangewakkerd door die vreselijke Viëtnam-oorlog.Had een recessie tot gevolg. Een auto met financiering kostte toen 24% op jaarbasis. 30-Jarige Tresuries
    ( 8 % ) zakten tot onder 60% van de nominale waarde.Uitstel van aankopen volgden hierdoor.Recessie + lagere inflatie zorgden weer voor een snelle daling van de Prime-Rate en dus ook van lang lopend schuldpapier.vanaf 11% heb ik fors ingeschreven op NL.obligaties met als hoogtepund de zeer beroemde 12,75 % Staat de Nederlanden (15 jaar).Na 2,5 jaar stond deze op 146%. Ligt nog vers in mijn geheugen. Paul Volker verklaarde vaker dat hij moeite had om met zoveel mogelijke moeite zo weinig mogelijk te zeggen. Hij was wel een icoon in die tijd.Apart heerschap, die "s morgens de statistieken bestudeerde omdat hij het "s middags te heet vond (naar eigen zeggen).Had eenvoudig meubilair, wat bij zijn functie niet hoorde vond ik. (Exuberance).
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links