Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ING-baas wil Europese bankenunie verdiepen

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Knight V 1 december 2019 09:52
  Grapjassen...
  Ze vergelijken NL en DtsL met andere landen, alsof het normale zaak vd wereld is.
  Denk je nou echt dat wij rekening gaan open bij een Poolse Bank.
  CEO's zijn ook vh padje af, ze kunnen niet meer logisch nadenken. 17 landen die zoveel van elkaar verschillen, qua cultuur, normbesef, zakendoen, discipline en (haha) depositogarantie.

  EU is een farce. Zelfs ten tijde van een handelsoorlog kunnen ze niet eens profiteren om een groei te bewerkstelligen of betere samenwerking met de Chinezen.
  Staan langs de zijlijn en dan verbaast zijn dat er geen groei is, maar wel reklame maken om banken op 1 lijn te krijgen... wat een stupiditeit.
  Een CEO moet zich druk maken, waarom de economie niet groeit als ze maandenlang 20 miljard krijgen.

 2. sniper22 1 december 2019 12:21
  Vanwege aanstaande liquiditeitsproblemen wordt het de grote banken te heet onder de voeten....waar rook is is vuur...2020...het jaar van een nieuwe bankencrisis in Europa....deutsche bank zit volledig onder de schulden en zal bij een crisis als eerste ontmanteld worden.....oeps....nu snap ik waarom de grote banken de bankenunie willen verdiepen-..om hun zelf veroorzaakte shit te verdoezelen voor de burger...roofbanken zijn het geworden in plaats van spaarbanken.
 3. Jos2233 2 december 2019 10:37
  Redelijk veel ongefundeerde negativiteit hier. Een verdieping van de banken unie zou de EU veel goed doen. Een verdieping is juist bedoelt om de belasting betaler er buiten te houden als er een bank omvalt en het spreekt voor zich dat het geld efficiënter wordt uitgeleend als er een banken unie is. De reden dat deze er nu nog niet is, is de angst dat (Zuid) Europese banken te veel oninbare schulden op de balans hebben staan. De laatste paar jaar zijn deze schulden fors verminderd en wordt het hoog tijd voor een verdieping van de banken unie.
  Zeer goed plan!
 4. Bill Warren 2 december 2019 14:51
  Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
  Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.
 5. Jos2233 2 december 2019 16:29
  quote:

  Bill Warren schreef op 2 december 2019 14:51:


  Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
  Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.


  Ja Bill, als er na voltooiing van de banken unie banken omvallen moeten andere banken daar voor opdraaien. De laatste paar jaar is de schuld positie van Zuid Europese banken fors verbeterd. Het grootste probleem in de EU is Deutsche Bank. Het voordeel is dat het geld veel efficiënter kan worden uitgeleend en aangetrokken. Voor bank aandelen is een verdieping van de bank unie een zeer groot belang. Europese banken hebben een enorme onderwaardering t.o.v. Amerikaanse banken. Deze onderwaardering kan hiermee worden verminderd.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

12,754 25 jan
+0,298 +2,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links