Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'EU wil Britten drie maanden uitstel geven'

Reacties

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 21 oktober 2019 15:57
  quote:

  Jetje1 schreef op 21 oktober 2019 08:37:

  [...]

  engeland gaat het beter doen als ze uit de eu zijn, als andere landen dat zien, klapt het 3e rijk uit elkaar
  Ik wilde eerst niet reageren maar moet nu toch even kwijt dat het me enorm stoort wanneer de EU gelijkgesteld wordt met het Nazi imperium. Wat een armoedige geest komt hier naar voren...
 2. [verwijderd] 21 oktober 2019 16:19
  quote:

  Gerard_ecb schreef op 21 oktober 2019 09:07:

  [...]
  Ik zie deze visie niet! Het is dus wijzer om eerst weer grenzen in te voeren en de verschillen uit te vergroten om tot een fijne samenwerking te komen. Dis echt de boel omdraaien. Ze zijn uit de impasse gekomen door juist de verschillen op te heffen en deze “samenwerking” zou, imo, beter verder kunnen groeien door de geleidelijke weg. Ze waren op de goede weg en zijn nu door de Brexit discussie weer flink terug geworpen waardoor de spanningen oplopen.
  Verder is de Brexit een schoolvoorbeeld wat je niet met een referendum kan doen. Een referendum is goed voor een zwart wit stelling en dat is dit dus niet. Voor Brexit heeft vele kleuren, Noorwegen voorbeeld, aparte deal Brexit, no Brexit en zo zijn er nog meer varianten. Het zou mij niet verbazen wanneer ze deze deal aannemen met als toevoeging dat deze deal dan voorgelegd wordt aan het volk. Dan kunnen ze kiezen, deze deal Brexit of remain. In mijn ogen zou dat de beste oplossing zijn omdat het land nu heel erg verdeeld is in twee kampen waarbij het Brexit kamp ook heel erg verdeeld is. Dat zou wellicht de gelederen kunnen sluiten en kunnen ze met zijn allen (Eng, Wales, Schotland, NI) weer door een deur.
  We gaan het zien maar de EU de schuld hiervan geven is echt de grootste nonsens. engeland had er allang uit kunnen zijn indien ze voor de May deal of no deal hadden gekozen. Heeft dus niets met de EU te maken en dat weten ze op het eiland maar al te goed.
  Dit is wat NL altijd doet. Het vergoeilijken.
  Een land moet gewoon kunnen beslissen om eruit te stappen. Dat je daar afspraken wilt maken dat kan, maar het moet niet zo zijn dat VK gedwongen wordt om de regels van EU te volgen.
  Zelfde als je gaat scheiden en je verdeeld de inboedel, maar dat je aan ex vrouw vraagt of ze wel thuis blijft koken.

  VK wil eruit. Is democratisch zo besloten en EU wil graag de grenzen openhouden. Als de Ieren handel willen drijven, dan doen ze dat via NL/Belgie/Frankrijk.
  Je gaat VK niet dwingen om de grens open te houden voor de Ieren.
  EU probeert om VK binnen te houden door te manipuleren en de Media te sturen om aan te geven wat een puinzooi het is.

  Grootste puinzooi is omdat EU alles probeert tegen te houden. Zij willen nml het vrije verkeer van mensen behouden en dat is wat VK niet wil. Logisch toch. Ze willen controle hebben wie er in of uitgaat.
  Het moet niet zo zijn dat de Ieren met een vrijwaringspasje door VK mogen reizen.
  Hier is stuk gelopen, ook Maydeal want dat wilde VK niet... een vrije doorgang voor de Ieren en EU leden.

  De grote meerderheid wil weg en toch proberen met zn allen, VK de schuld te geven of te denigreren dat de mensen niet kunnen kiezen of besluiten voor een referendum.

  Mensen moeten beslissingen nemen in hun leven wat wezenlijk van belang is voor verdere toekomst en dan zeggen dat niet kunnen beslissen bij een referendum.???

  Wat een arrogantie. Het kleineren vd burger, daar is links heel goed in.
  En sommigen doen daar ook aan mee.

 3. [verwijderd] 21 oktober 2019 16:42
  quote:

  Knight V schreef op 21 oktober 2019 16:19:

  [...]

  VK wil eruit. Is democratisch zo besloten en EU wil graag de grenzen openhouden. Als de Ieren handel willen drijven, dan doen ze dat via NL/Belgie/Frankrijk.
  Je gaat VK niet dwingen om de grens open te houden voor de Ieren.
  [...]

  Ik begrijp dit commentaar niet. NIEMAND, dus ook het VK niet, wil een "hard border". En daar zijn zeer goede redenen voor.

  en.wikipedia.org/wiki/Brexit_and_the_...
 4. [verwijderd] 21 oktober 2019 17:59
  quote:

  het zwaard schreef op 21 oktober 2019 17:35:

  @Knight V: Heb je 'n idee hoeveel Britten nu nog uit de EU willen stappen.
  Om dat te weten moet je een nieuw referendum invoeren. Anders blijf je in rondjes draaien.
  Juist het herhalen van referenda leidt tot rondjes draaien.

  De conclusie werd hierboven al getrokken: wanneer het om een zo belangwekkend (en duur!) besluit gaat, zou men een hogere drempel (bv 60%) moeten kunnen zetten.
 5. [verwijderd] 21 oktober 2019 18:03
  @zwaard.. dat is niet terzake doende. Er is een besluit genomen door het volk en die moet je uitvoeren. Maar Brussel heeft het zo moeilijk gemaakt voor VK dat het een puinhoop is.

  Dat Brussel de grenzen wil openhouden is onvoorstelbaar.
  Hier is het stuk gelopen doordat Brussel misdraagt en eisen stelt aan lanf om zn grenzen open te houden. Logisch dat je er tegen bent toch, als regering vsn VK.?

  Why did Parliament reject Theresa May's Brexit deal?

  The main sticking point for many Conservative MPs and the DUP (the government's ally in Parliament) was the backstop.

  This was designed to ensure there would be no border posts or barriers between Northern Ireland and the Republic of Ireland after Brexit..
  (Hoe kun je dit eisen ????).

  If it had been needed, the backstop would have kept the UK in a close trading relationship with the EU and avoided checks altogether.

  But many MPs were critical. They said if the backstop was used, the UK could be trapped in it for years. This would leave the UK stuck in the EU's customs union, preventing the country from striking trade deals with other countries.

  Their opposition eventually led to Theresa May's resignation. Boris Johnson took over as PM in July 2019.

  Dat de engelsen misschien willen blijven binnen de EU, komt door de propoganda en angst zaaien vanuit media.

  Engeland zal het goed doen zonder Brussel. Dat weten ze ook omdat EU zonder Engeland stelt helemaal niks meer voor omdat Duitsland/Frankrijk hun eigen agenda uitvoeren.
  Dat is over de rug van NL.

 6. forum rang 8 het zwaard 22 oktober 2019 12:39
  @zwaard.. dat is niet terzake doende. Er is een besluit genomen door het volk en die moet je uitvoeren. Maar Brussel heeft het zo moeilijk gemaakt voor VK dat het een puinhoop is. Dat de Engelsen MISSCHIEN willen blijven in de EU, komt door de propaganda en angst zaaien vanuit media.
  @Knight V: IK denk dat dit nu precies dit wel ter zake doet. De Britten(want je vergeet ook de Schotten), zijn misleid geweest door 'n deel van de Britse pers die in naam van de Brixiteers allerlei leugens schreven over de EU om zo aan de macht te komen. Met Boris en vooral Farage voorop. Jij draait de wereld op zijn kop! Om deze sage weer recht te zetten is een nieuw referendum de enige oplossing maar dan wel wanneer een 2/3 meerderheid wordt gehaald. Maar blijkbaar wil Boris daar niet van weten, net als al die anderen die hun land liever uit de EU zien gaan dan erin te blijven. Voor hen is dan de UK een proefdier. Wanneer dit dier echter ziek wordt of sterft kijken de voorstanders van een EU uitstap dan weer snel de andere richting op. Net als bij vele Duitsers op het einde van WO2. Ze waren toen ook allemaal misleid door de Nazi's. De geschiedenis herhaald zich steeds.
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links