Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Consumententak TomTom trekt omzet omlaag'

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Vive tu vida positivamente 14 oktober 2019 17:13
  (ABM FN-Dow Jones) TomTom is op koers om zijn jaardoelen te halen. Dit blijkt uit de consensus die de navigatiespecialist publiceerde in aanloop naar de kwartaalcijfers op woensdag aanstaande.

  Voor het derde kwartaal rekenen analisten gemiddeld op een omzet van 168 miljoen euro, waaraan Automotive 66 miljoen bijdraagt, Enterprise 40 miljoen en de consumententak 61 miljoen euro.

  De brutomarge wordt ingeschat op 73 procent.

  De EBIT zal volgens de analisten uitkomen op een verlies van 63 miljoen euro, met een negatieve marge van 38 procent, en netto rest er vermoedelijk een verlies van 57 miljoen euro.

  Aangepast voor bijzondere posten mikken de analisten echter op een winst per aandeel van 0,04 euro. De vrije kasstroom zal 30 miljoen euro zijn geweest en het derde kwartaal werd afgesloten door TomTom met 404 miljoen euro in kas.

  Outlook

  TomTom rekent voor dit jaar op een omzet van tenminste 700 miljoen euro, waar voor de halfjaarcijfers nog werd uitgegaan van 675 miljoen euro. Analisten denken dat de nieuwe outlook haalbaar is en mikken op 710 miljoen euro aan omzet.

  Enerzijds rekent TomTom op meer omzet bij locatie technologie en anderzijds zal de krimp bij de consumententak met 15 procent op jaarbasis minder zijn dan aanvankelijk gevreesd, zo verklaarde de navigatiespecialist de outlookverhoging.

  Daarbij gaat TomTom voor dit jaar uit van een brutomarge van tenminste 70 procent. Net als de omzet schatten de analisten in dat dit inderdaad ook haalbaar is. De consensus voor 2019 ligt op een marge van 71 procent.

  Dit zal een aangepaste winst per aandeel opleveren van 0,15 euro, aldus TomTom. De consensus ligt eveneens op 0,15 euro.

  De vrije kasstroom zal volgens het bedrijf 9 procent van de omzet beslaan. In het tweede kwartaal zat TomTom op 7 procent.

  In het derde kwartaal van 2018 behaalde TomTom nog een omzet van 219,7 miljoen euro, maar dat was inclusief het inmiddels verkochte Telematics. Die omzet leverde toen een nettowinst op van iets meer dan 17 miljoen euro.

  Doelen

  Enkele weken terug kwam TomTom op een beleggersdag al met nieuwe doelen voor de komende jaren.

  TomTom wil met haar locatietechnologie, dat wil zeggen Automotive en Enterprise, een samengestelde jaarlijkse omzetgroei realiseren van circa 10 procent tussen 2018 en 2022. "Het is onze ambitie om de omzetgroei na 2021 te versnellen", zei CFO Taco Titulaer destijds in een toelichting.

  TomTom heeft momenteel een orderboek voor Automotive ter waarde van circa 1,6 miljard euro.

  Titulaer zei verder volgend jaar opnieuw te beoordelen wat de optimale kaspositie voor TomTom is, wat zou kunnen resulteren in een nieuw aandeleninkoopprogramma.

  Na 2019 wil TomTom een positieve vrije kasstroom genereren en op de middellange termijn mikt het navigatiebedrijf op een dubbelcijferige vrije kasstroom ten opzichte van de omzet.

  Analisten noemden deze doelen geen grote verrassing, maar daarmee werd volgens ING wel twijfels die leefden onder beleggers weggenomen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

7,330 24 jun
+0,125 +1,73%
Premium

Wachten op omzetgroei bij TomTom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links