Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boete voor postbedrijf Sandd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. beaser 3 oktober 2019 16:08
  De damp slaat eraf van de koers van PostNL... Dat is het verdampen van de koerswinst van de afgelopen dagen.

  We staan nu gewoon weer op de koers van vóór de goedkeuring van de fusie met Sandd. Dan kan nu de inmiddels voor het aandeel PostNL gebruikelijke negatieve trend weer worden opgepakt.
 2. [verwijderd] 3 oktober 2019 20:15
  Dit was al bekend natuurlijk want hier is een uitspraak over geweest in het nadeel van Sandd.

  Dit soort onzekerheden wordt ook niet overgenomen.

  Omzet, personeel en wat andere zaken worden overgenomen.
  130 miljoen wordt er voor terug gestort waarvan een gedeelte nog nog te ontvangen was dus dat wordt ingehouden en van de rest kan Sandd de rommel opruimen en het restant terug geven aan de investeerders.

  Leuk dat de conclusie is dat de moordende concurrentie voor deze wanpraktijken bij Sandd heeft gezorgt.
  Wie heeft ook alweer toegestaan dat Sandd alles mocht en PostNL het braafste jongetje van de klas moest zijn???
  Ga daar maar eens verhaal halen, zoiets runt mede ons land.
 3. forum rang 7 rene l 3 oktober 2019 21:47
  quote:

  eu-forist schreef op 3 oktober 2019 20:13:

  Het eerste 'lijk in de kast'.
  Spannend , wat is het volgende?

  Ik ga voor het hoofdkantoor van Sandd.

  Het wordt van wat ik zo hoor gesloten, mij zal het echter niet verbazen dat er nog een huurcontract van minimaal 20 jaar op zit.

  Het is niet geheel duidelijk, Goudkuil schijnt de eigenaar te zijn, en als je met die man een probleem hebt dan heb je pas echt een echt probleem.
 4. c room 3 oktober 2019 23:43
  Blijft raar dat Sandd een boete krijgt voor onderbetaling en het geld niet naar de medewerkers gaat. De overheid pikt het nu in. Net zo oneerlijk. Sandd en PostNL beconcurreerden elkaar niet meer bij tenders. Dus of ze meer gaan vangen voor een brief? Ook wordt er gehint op één euro meer loon per uur, wat overeenkomt met 10% stijging. Verder is de Ja/Ja-sticker een groot gevaar voor folderinkomsten. Zie geen dividend of winst de volgende jaren.
 5. forum rang 4 Mr_Market 4 oktober 2019 05:04
  quote:

  c room schreef op 3 oktober 2019 23:52:

  De baangarantie is een ruim begrip: bied een bezorger van Zwolle centrum een baan in het buitengebied en hij wil niet. Of kantoorpersoneel een baan als pakketbezorger. Het gaat om de kaders.
  Dat zal een van de weinige momenten zijn dat ze denken en handelen als beursgenoteerd bedrijf ;-))
 6. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 oktober 2019 09:00
  quote:

  rene l schreef op 3 oktober 2019 21:47:

  [...]

  Ik ga voor het hoofdkantoor van Sandd.

  Het wordt van wat ik zo hoor gesloten, mij zal het echter niet verbazen dat er nog een huurcontract van minimaal 20 jaar op zit.

  Het is niet geheel duidelijk, Goudkuil schijnt de eigenaar te zijn, en als je met die man een probleem hebt dan heb je pas echt een echt probleem.
  Het zou vervelend zijn maar ook niet meer dan dat. Sandd is niet zo maar verdwenen en PostNL kan in deze regio (Apeldoorn ?) wellicht wat met het complex (laten) doen. Ik maak me meer zorgen over de snelheid waarmee PostNL, allerlei Sandd processen kan integreren. Dit zou vrij snel moeten kunnen verlopen maar de praktijk is vaak weerbarstiger.
 7. marcel13 4 oktober 2019 09:20
  Sandd krijgt boete om mogelijke onderbetalling, rekening naar PostNL

  Postbedrijf Sandd moet een boete van 289.000 euro betalen wegens de foutieve registratie van gewerkte uren van medewerkers. Daardoor kon niet gecontroleerd of zij wel ten minste het wettelijk minimumloon kregen en kregen sommige medewerkers naar eigen zeggen onderbetaald.

  Dat heeft de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW), de vroegere arbeidsinspectie, bepaald. Sandd, dat gaat fuseren met PostNL, kon na een vordering van arbeidsinspecteurs niet aantonen hoeveel uur medewerkers daadwerkelijk werkten. Dat is wel wettelijk verplicht.

  Klacht over onderbetaling
  De zaak kwam aan het rollen na een klacht van twaalf medewerkers over onderbetaling. Daarnaast onderzocht de Inspectie nog eens zestien andere medewerkers.

  Uit het onderzoek van SZW bleek dat het postbedrijf uitbetaalt volgens zogeheten normuren, oftewel het aantal uren die iemand op papier zou maken voor bijvoorbeeld het sorteren of bezorgen van post. Het werkelijk aantal gewerkte uren werd echter niet bijgehouden.

  De Inspectie SZW nam de periode van december 2017 tot en met mei 2018 onder de loep. De overtreding geldt voor alle 28 medewerkers die bij het onderzoek zijn betrokken.

  'Normuren onhaalbaar'
  Volgens de twaalf medewerkers waren de normuren onhaalbaar. Zij gaven aan dat ze in werkelijkheid veel meer tijd kwijt zijn voor hun werkzaamheden.

  "Omdat het bedrijf geen gegevens kan overleggen over de daadwerkelijke gewerkte uren van de medewerkers is het niet mogelijk voor de Inspectie SZW om na te gaan of het minimumloon wordt betaald, of dat de medewerkers worden onderbetaald", concludeert de arbeidsinspectie. Sandd moet zijn urenregistratie daarom aanpassen zodat deze controle in de toekomst wel mogelijk is.

  Postfusie toch goedgekeurd
  De fusie tussen PostNL en Sandd werd vorige week goedgekeurd door het kabinet. De twee bedrijven kondigden in februari aan dat ze samen verder willen, maar kregen geen vergunning van toezichthouder ACM omdat er zo een monopolist ontstaat.

  Het kabinet kan echter ingrijpen als het algemeen belang (de bezorging van post) zwaarder weegt dan een markt met een gelijk speelveld voor alle partijen.

  Omdat Sandd in handen komt van PostNL is de boete uiteindelijk voor rekening van PostNL. De totale overnamesom bedraagt 130 miljoen euro.

  Chris Koenis en Paul le Clercq

  www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/487...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,528 26 mei
0,000 0,00%
Premium

Terugval minder dan gevreesd, maar PostNL draait uiterst moeizaam

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links