Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geen juridische bescherming Arcelor Italië'

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Regeis 1 augustus 2019 11:59
  quote:

  el pato loco schreef op 1 augustus 2019 11:50:

  misschien helemaal niet slecht, om die toko te sluiten. Misschien moet arcelor zich meer focussen op de rest van de wereld en minder zwaar in de EU/Europa zitten.
  Het risico van de fabriek open houden is dat er allerlei financiële claims/boetes worden ingediend en wat kost het moderniseren/aanpassen van het geheel? Bij overname wisten ze waar ze aan begonnen of zijn ze toch wat te voortvarend geweest?
 2. el pato loco 1 augustus 2019 12:02
  quote:

  Regeis schreef op 1 augustus 2019 11:59:

  [...] Het risico van de fabriek open houden is dat er allerlei financiële claims/boetes worden ingediend en wat kost het moderniseren/aanpassen van het geheel? Bij overname wisten ze waar ze aan begonnen of zijn ze toch wat te voortvarend geweest?
  Maar ze hadden afspraken met de vorige overheid dat er voorlopig geen milieu claims zouden komen. En dat MT inderdaad de boel zou moderniseren. Nu de huidige overheid zich hier niet aan gaat houden is het de vraag of het nu zinvol is om hier aan te gaan beginnen.
 3. forum rang 6 Regeis 1 augustus 2019 12:10
  quote:

  el pato loco schreef op 1 augustus 2019 12:02:

  [...]

  Maar ze hadden afspraken met de vorige overheid dat er voorlopig geen milieu claims zouden komen. En dat MT inderdaad de boel zou moderniseren. Nu de huidige overheid zich hier niet aan gaat houden is het de vraag of het nu zinvol is om hier aan te gaan beginnen.
  Ja, zonder de afgesproken bescherming kan alles veel geld gaan kosten. Ongetwijfeld zal MT zich juridisch gaan indekken, Nogmaals, het kan spannend worden!
 4. forum rang 6 MD2018 1 augustus 2019 13:20
  quote:

  kenner66 schreef op 1 augustus 2019 12:26:

  Sluiten en nooit meer open weer wat over capaciteit weg. Italianen onbetrouwbaar volk handel er al 30 jaar mee alleen maar gezeik met die msffiosi.
  Sluiten is goed voor de koers ze hebben voor weinig een concurrent weggewerkt.
  Inderdaad gewoon sluiten! Hoeveel mensen werken daar eigenlijk. Dit zal namelijk een zeer grote impact hebben voor de locale/provinciale bedrijven en mensen. Voor AM gewoon de zooi afschrijven en de andere locaties de capaciteit laten overnemen.
 5. forum rang 4 aandeeltje! 1 augustus 2019 13:49
  Mer de rechterlijke uitspraak en de wetswijziging kun je de fabriek wel willen sluiten, maar ja dan moet je dus de vennootschappen ook liquideren, tenzij alleen activa zijn overgenomen zijn. Maar dan is er ook niets aan de hand want vorderingen kunnen dan ook alleen ingediendcworden bij vorige vennootschappen.
  I.i.g. lijkt het erop dat de overname dus heeft plaatsgevonden onder voorwaardes die niet ingevuld zijn. Nu de immuniteit vervalt kan AM volgens mij niet anders dan een schadeclaim in te dienen bij de overheid ter grootte van de eventueel toekomstige claims...
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

24,310 26 mei
+0,425 +1,78%
Premium

ArcelorMittal profiteert van voorraadafbouw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links