Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell haalt klimaatresolutie van agenda

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 17 mei 2019 10:38
  ... zes van de tien grootste Nederlandse aandeelhouders in Shell, waaronder NN, Aegon en Achmea, afgelopen maand van Shell eisten dat emissies met 65 procent dalen in 2050 ... Het zou deze 'aandeelhouders' sieren als zij kenbaar maken af te zien van dividenden, mocht op basis van hun eisen lagere rendementen worden behaald, en dit door communiceren naar hun pensioendeelnemers dat ze om optimaal te kunnen deugen de pensioenen verder korten.
 2. linsen 17 mei 2019 14:10
  Raar verhaal. Eerst eisen, dan je keutel intrekken, en vervolgens voelt Shell zich niet verplicht. Ze zijn al zo goed bezig namelijk.
  Van gepensioneerden en oudere werknemers begrijp ik dat zij niet willen zeggen dat het ten koste van hun pensioen gaat, want die staan al onder druk.
  Maar vanuit klimaatbezorgde Nederlanders gezien riekt dit naar een staaltje window dressing van zowel aandeelhouders als Shell.
  Een veel duidelijkere uitleg van concrete acties van aandeelhouders en Shell over wat ze daadwerkelijk en substantieel doen aan CO2-reductie, lijkt me meer vertrouwen te wekken dan deze zwabberstrategieën die pril, nieuw vertrouwen in Shell weer in de kiem smoren.
 3. forum rang 6 Ronald Engels 17 mei 2019 16:49
  Beste Beleggers,

  Hou nu toch eens op met die onzinnige klimaat discussie, een klimaat probleem dat er niet is, er is n.l. altijd klimaat verandering met als hoofdoorzaak onze ZON.

  Al de rest is lulkoek en bedrog. Overigens we zitten in een longterm Global Cooling, dankzij o.a. onze huidige dode ZON 200-jarige periode en longterm de MILANKOVITCH CYCLES.

  Als je iets goed wilt doen voor onze planeet Aarde, stop dan als mensen eens je gigantische vervuiling, bomenkap en overbevolking, zeker ook in Nederland en realiseer je dan eens dan Nederland/Eu er verdomd groen, groener, groenst als ooit uit ziet, dit komt "Godzijdank" dankzij het waardevolle stijgende CO2-gas in de atmosfeer Planeet Aarde en nog meer CO2 is alleen beter voor een groenere planeet, beter water/vocht verdeling en betere voedsel productie.

  Laat je toch niet manipuleren door IPCC, URGENDA, MILIEU-DEFENSIE en alle eigenbelang manipulators op deze planeet, gebruik je verstand, of heeft niemand nog gezond eigen verstand? Informeer je!

  M.v.groet,
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,375 26 mei
+0,210 +0,77%
Premium

Solide set cijfers van Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links