Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagere winst ING door kosten aanpak witwassen

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. PSING 2 mei 2019 08:15

  ING heeft in het eerste kwartaal een fantastische financieel en niet-financieel resultaat behaald. Echt een compliment waard, in deze tijden voor de bank.

  Wel vreemd : ca. 1 miljard aan belasting betaald (o.a.de unieke nederlandse bankbelasting), nog los van de 2600 controleurs op witwassen (Wat feitelijk een overheidstaak is!), en dan toch nog netto 1,1 miljard overhouden. Ongelofelijk wat een mooi resultaat van dit eens Nederlandse bedrijf.

  Weer meér klanten, ga zo door ING. Compliment voor jullie technische fintech vernieuwing van alle bank producten.

  Op naar het interim dividend in augustus, de helft is al weer verdiend.
 2. [verwijderd] 2 mei 2019 08:23
  ING versus de Fintech companies?

  "ING krijgt er weer meer klanten bij". Maar is dit nou werkelijk het nieuws waar iedereen op zit te wachten? ING harkt wat nieuwe relaties binnen, deze zijn voornamelijk afgesnoept van concurrerende banken, want de taart is al jaren eerder verdeeld.

  Maar waar gaat het nou eigenlijk echt om? Visie, borgen van toekomstige groei en inkomsten, onderscheidend- en inventief vermogen. Dat mis ik bij ING in het bijzonder, maar ook bij andere 'grootbanken'.

  Is ING nog wel bank zoals men 'De bank' op het netvlies heeft? U ziet wellicht nog steeds de grote fraai vormgegeven gebouwen in de grote steden. Maar de echte ING, en inmiddels een groot deel daarvan, hangt eigenlijk gewoon 'in the cloud'.

  ING is bezig zich in rap tempo te transformeren naar een internetbank zoals eerder opgetuigd door de onlangs overleden Hans Verkoren met de indertijd succesvolle implementatie van ING Direct. De vraag is of zij dit model in deze tijd opnieuw succesvol kunnen exploiteren.

  Het doet mij denken aan de wet van de remmende voorsprong: pionieren en bekostigen door de gevestigde orde (financiele bedrijven ING in dit geval) maar de succesvolle uitrol en het interessante verdienmodel valt ten deel aan de nieuwe orde: Google(Google pay), Amazon (Amazon pay) en Alibaba (Ali Pay). Deze Fintechs beginnen eenvoudig door betaalverkeer te koppelen aan hun te verkopen producten maar zij zullen met rasse schreden hun financiele diensten en mogelijkheden naar de toekomst snel uitbreiden. Daarnaast zijn deze nieuwe spelers niet verwikkeld in witwasaffaires, erfenissen met complexe derrivatenconstructies of graaiende top lieden.

  Tja, wat blijft er dan over van ING? Een relatief dure eenzijdige bank (ING bied enkel financiele diensten, Alibaba en Amazon zijn meer divers) die wanhopig mee willen blijven spelen met The Big Boy's. ING lijkt op de ooit befaamde stoomtrein ter wereld: De Engelse Mallard die 203 KM/H reed. Maar de electrische treinen evenaarden dit maar waren daarnaast meer efficient en betrouwbaar.

 3. forum rang 5 Jopie1962 2 mei 2019 08:38
  quote:

  Jeroentje-2018 schreef op 2 mei 2019 08:23:

  ING versus de Fintech companies?

  .. Daarnaast zijn deze nieuwe spelers niet verwikkeld in witwasaffaires, erfenissen met complexe derrivatenconstructies of graaiende top lieden.

  ...

  Kwestie van tijd, en dan graait men hier nog hárder.
 4. forum rang 5 Jopie1962 2 mei 2019 08:39
  quote:

  PSING schreef op 2 mei 2019 08:15:

  ...
  Wel vreemd : ca. 1 miljard aan belasting betaald (o.a.de unieke nederlandse bankbelasting), nog los van de 2600 controleurs op witwassen (Wat feitelijk een overheidstaak is!), en dan toch nog netto 1,1 miljard overhouden.
  ...

  Inderdaad! Het toveren met getallen, en de kleur van de getallen (wit of zwart geld), is ING niet vreemd.
 5. forum rang 6 Bowski 2 mei 2019 10:15
  www.ing.com/upload_mm/4/e/0/ad3677a3-...

  ING heeft 38 miljoen klanten.
  In 1 kwartaal maakten ze 1 miljard winst.
  Per klant zogen ze dan €26,32 winst op, of €105/jaar!

  Als intenetbankierder betaal ik dat niet met mijn abo.
  Misschien wel met het doen van de administratieve handelingen?
  Of door het ontbreken van rentevergoeding?

  Ben al met al toch erg benieuwd waar INGbraham de mosterd haalt.
 6. forum rang 9 objectief 2 mei 2019 11:02
  quote:

  Bowski schreef op 2 mei 2019 10:15:

  ING heeft 38 miljoen klanten.
  In 1 kwartaal maakten ze 1 miljard winst.
  Per klant zogen ze dan €26,32 winst op, of €105/jaar!

  Als intenetbankierder betaal ik dat niet met mijn abo.
  Misschien wel met het doen van de administratieve handelingen?
  Of door het ontbreken van rentevergoeding?

  €26,32 per kwartaal betekent niet automatisch dat dit 105 in het komende jaar gaat worden. Dat is een voorbarige ongenuanceerde aanname.

  Dat ze dat niet aan jou verdienen, komt wellicht omdat je een van hun mindere klanten bent. Zonder ING hypotheek van 5 ton?? 1 mln. op beleggingsrekening??
  5 ING verzekeringen?

 7. quote:

  Erny schreef op 2 mei 2019 21:06:

  Honderden miljoenen euro's geïnvesteerd om witwassen tegen te gaan, en dan toch nog een boete van driekwart miljard euro voor elkaar krijgen. Ja, zo krijgt iedereen de winsten omlaag.
  Ja en dan wilt het bestuur zelf ook nog flink hun beloning verhogen. Nog minder resultaat. Het is goed dat de aandeelhouders nog geen decharge hebben verleend.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,970 02 jun
+0,294 +2,52%
Premium

Hoger koersdoel voor sterk presterend ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links