Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ING ook in Italië op de vingers getikt

Reacties

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 17 maart 2019 14:51
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 17 maart 2019 14:32:


  [...]

  Is het niet wat vroeg om nu al aan de Schültenbrau te zitten?


  Idd... hahaha... ik moest ook 10x lezen om te begrijpen wie hij bedoelde.

  Maar hij heeft gelijk.

  FvD of PVV, die kunnen NL weer groot maken.

  NL is te soft (links) geworden en teveel toegelaten op gebied van immigratie en Brussel.

  Laten wij gewoon proberen want anders zitten wij over 4 jaar met nog meer immigranten en is NL uitgezogen door uitkeringen en overspoeld door criminaliteit.

 2. Dividenhunter 17 maart 2019 15:10
  Kaaa... Ik word er een beetje triest van nu ook weer in Italië kans op een mega boete, en het zou ook nog eens heel goed kunnen dat de Mexicaanse overheid ING ook gaat beboeten in verband met die Malversaties met obligaties.
  En dan de russen nog....

  Ik wacht het allemaal wel af maar het voelt niet goed.

  Gelukkig hebben we Max nog daar word ik blij van!
 3. [verwijderd] 17 maart 2019 15:23
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 17 maart 2019 13:18:


  2 man die nederland beter maken en eu en beleggen. wilders en bourded.
  belleggen meer overhouden en in de winkel en aan pomp.
  dus je kan kiezen in het hokje op 2 man


  Als die twee luchtfietsers een verplichte taaltoets invoeren, ben jij dik de pineut en word je ook de grens overgezet.
 4. forum rang 4 matad 17 maart 2019 18:46
  ............en weer krijgen de banken de schuld en kan, wil of durft men de echte criminelen die het geld witwassen niet aan te pakken. Wie durft nu Poetin, zijn consorten, koningshuizen en superrijken aan te pakken? Niemand dus.
  Zal morgen wel een bloedbad worden met de koers van ING. Denk dat de hele omzet van ING, zijnde 270 miljoen in Italië als boete wordt opgeëist door die door begrotingstekorten geteisterde Italianen. Kan zomaar 0,06 cent per aandeel zijn.
 5. forum rang 4 matad 17 maart 2019 18:52
  Wat me opvalt is het feit dat ING beslist niet aan het spelletje voorkennis meedoet. Ergo op dit gebied een goudeerlijke bank. Hoe kom ik daarop?
  Kijk een even naar grootaandeelhouder BlackRock. Deze heeft maar liefst 200 miljoen ING aandelen en breidt haar positie de laatste tijd gewoon uit. Chapeau ING dat je grootste aandeelhouder dat doet zonder door je te zijn ingelicht.
  In deze post zit geen ironie mocht men die soms zoeken.
 6. [verwijderd] 17 maart 2019 19:47
  ING: Italiaanse Narandreta Group.

  Boete van E. 775,- is indertijd voldaan door de aandeelhouders. De 'heren' van the board kwamen weg ZONDER veroordeling. Het OM stond erbij (welliswaar met gekromde tenen)en keek ernaar. Zij durfden niet in actie te komen, immers, bij een schuldig bevonden board / persoon is ING meteen een aantal ratings armer, het vertrouwen is zoek en wellicht met een bankrun tot gevolg, en ING is een systeembank he...die mogen niet omvallen. Nu weer gehannes in Italie,...wat kunnen we nog meer verwachten Ralph? Wees eens een kerel en pak je biezen man....

  Wellicht dat Sam van Doorn meer succes heeft en deze onfrisse handelswijze van ING breed maatschappelijk onder het voetlicht brengt. Nee ING, dit keer komen jullie er niet ongeschonden vanaf.
 7. kenner66 17 maart 2019 19:49
  quote:

  W-0803 schreef op 17 maart 2019 15:23:


  Typisch voor een bank die op Eredivisie niveau wil 'spelen'. Nou, zo komen jullie er wel. Advies: koop geen finance aandelen. Banken zijn schooiers. Koersdoel ING: € 5,00 strong sell.


  Schooiers waarom omdat ze politie agent moeten spelen met gewoon personeel wat een administratieve opleiding heeft en geen politie opleiding. Dit is de taak van onze corupte politie en politiek kijk daar eens naar voordat je iets roept.
 8. [verwijderd] 18 maart 2019 07:55
  ING is een club waar ze net doen alsof ze niet weten dat ze meedoen aan crimineel geld.
  Heb een keer 10.000 euro gepind. De helft had vouwen erin zitten van 1 x 2 cm, alsof elk biljet heel klein opgevouwen was geweest om opgeborgen te zitten ergens waarschijnlijk.
  Ik ging terug naar de bank, ik zeg moeten jullie niet even onderzoeken of dit fout geld is.
  Heb het 5 keer gevraagd, telkens kreeg ik: Het is echt geld meneer. Ja dat weet ik wel knuppel, maar het is crimineel geld en jullie geven dat weer uit. Straks word ik ermee in verband gesteld.
  Maar elke keer hetzelfde antwoord, gewoon niet verder willen denken.
  Dat is waarom het mij voor geen centimeter verbaasd wat er zo om ING speelt ivm witwassen.
 9. forum rang 6 FairValue 18 maart 2019 07:58
  Gewoon lekker verder stijgen vandaag naar de 15 euro.

  Alle paniekzaaiers bij elkaar weer die hier iets heel groots van willen maken. Punt 1, ING heeft slechts weinig klanten in Italië. Punt 2 waarschijnlijk doet ING het niet anders dan andere Italiaanse banken. Punt 3 slechts korte periode van controle, hier kan nooit een grote boete uit volgend. In NL was het over een periode van vele jaren en ING is veel groter in NL. Daarnaast staat in artikel dat het enkel gaat om aanscherpen van controle dus er werd al gecontroleerd. Een boete is daarom niet te verwachten en als die er al komt zal het een fractie zijn aan de 775 miljoen. En het belangrijkste is, ING is overal aan het groeien en maakt dikke winst!
 10. forum rang 6 FairValue 18 maart 2019 08:04
  quote:

  snuf13 schreef op 17 maart 2019 17:23:


  Lekker dit fonds omhoog roeptoeteren zonder enige onderbouwing.

  Je moet alles goed onderbouwen, blijven bouwen.... en vertrouwen kweken.

  Dus ING gaat naar de 15 euro!!!!!! :-)))))


  Nee wat jij doet is lekker onderbouwen, man man. Je beschikt niet eens over het zelfinzicht en dan wel wijzen naar anderen en ING. Toch jammer dat konijnen ook toegang hebben tot internet.
 11. Freakertje 18 maart 2019 08:36
  Gelukkig druipen een redelijk aantal reacties van een zeer groot inzicht in de materie (ironie intended). Ik moest nog het hardst lachen om Treasury Bond. Hoewel ik er eigenlijk niet om kan lachen om de droefheid van het bericht zelf. Hoe kan een gevouwen geldbriefje nu bewijzen dat het zwart geld is? Ga maar naar de efteling, daar hebben ze nog meer mooie sprookjes.
  Helaas (meerdere reacties) hebben we het kijken naar de feiten achter gelaten in het vorige millennium...
 12. [verwijderd] 28 maart 2019 07:19
  ING is zo goed bezig met branding...

  www.daskapital.nl/5153337/ing-baas-do...

  Stel, u bent Ralph Hamers, CEO van ING en uw voorgenomen salarisverhoging met +50% werd in 2018 na maatschappelijke oproer teruggedraaid. En vlak daarna ontsprong u de dans toen er koppen moesten rollen na De Grote Witwassaffaire. Een affaire die voor u nog een juridisch staartje heeft aangezien Pieter Lakeman bij het Gerechtshof in Den Haag middels een zogenoemde artikel 12-procedure alsnog om strafvervolging heeft verzocht, waarover het Hof zich op 22 mei zal gaan buigen. Met die factoren in gedachten, houdt u zich dan op de vlakte als de Financial Times belt en u vraagt om het lage Nederlandse bonusplafond in de financiële sector? Nee natuurlijk niet! Zoals u mogelijk weet, mogen bonussen in de financiële sector in ons land niet hoger liggen dan 20% van het jaarsalaris. In de rest van de EU is dat doorgaans 100%. En daarmee is het vestigingsklimaat in Nederland een stuk guurder dan bij de concurrerende landen om de brexitbuit. Dat verhaal kent u, en eerlijk is eerlijk: het wordt ook vaak als reden genoemd door banken om zich niet in Nederland te vestigen. En heus niet alleen omdat ze geld mislopen, maar 'omdat we zo worden neergezet als graaiers'. De verplichte nuancering die hier dan bij hoort: het is niet altijd gezegd dat een variabele beloning voor betere prestaties zorgt. Daarbij zijn een aantal manieren denkbaar om het bonusplafond te omzeilen. Zo kan een financiële instelling met een Europees hoofdkantoor in Nederland in aanmerking te komen voor een bonuscap van 100% door 75% van zijn werknemers buiten Nederland, maar binnen Europa, aan het werk hebben. Dat dit een vrij lastig haalbare troefkaart betreft, behoeft geen uitleg. Nou goed. Door naar het interview van Hamers in de FT, die overigens verklaart 'trots' te zijn uit Nederland te komen. 'If you believe investment bankers, people working in financial markets, are incentivised by variable pay then?.?.?.?Amsterdam is not a natural place to expand', klinkt het nog wat voorzichtig. Maar ondanks dat Hamers inziet dat het beloningsbeleid 'gevoelig ligt' in Nederland, verklaart hij dat hij en zijn bank er op blijven hameren (sorry) dat de Nederlandse wetgeving de concurrentiepositie van Nederland schaadt.

  Het is inderdaad een feit dat Amsterdam niet toevluchtsoord nummer 1 is voor brexitvluchtelingen uit de financiële sector. Eerder deze maand kwam de Nederlandse hoofdstad in een lijstje van denktank New Financial op plek 5 uit, met 32 Britse verhuizingen. Daarvan nemen handelsplatformen het merendeel voor hun rekening, en is de Royal Bank of Scotland de meest in het oog springende bank. Maar is het Hamers werkelijk om het level playing field met de andere Europese lidstaten van doen? Natuurlijk niet. De enige reden waarom dit bonusplafond er is, komt door de bankensector. Als er een wet bestaat die in het leven is geroepen door de gevolgen van de bankencrisis in het vervolg te temperen, dan heeft een bank zich hier aan te houden. Het feit dat ING eerder het bonusplafond wilde omzeilen door Hamers jaarlijks extra aandelen ter hoogte van 50% van zijn vaste salaris uit te keren, sprak al boekdelen. Met dit interview zet Hamers opnieuw om de politiek onder druk, in plaats van een toontje lager te zingen en te denken aan het herstellen van het maatschappelijk vertrouwen, waar de NVB druk mee bezig zegt te zijn (lol). Waarom dan wel dit interview? Vanwege een aangekondigd debat morgen om 16 uur in de Tweede Kamer (plaatje hieronder). Als vaste beloningen nog strakker worden dichtgetimmerd, en dus ook de aandelentruc van ING definitief in de prullenbak kan, zijn ING en Hamers niet blij. Vragen we ons even af hoe het met uw vertrouwen in de financiële sector gesteld is.

39 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

12,096 26 nov
+12,096 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links