Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ING en Rabo benadelen klant spaarhypotheek'

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 7 februari 2019 13:57
  quote:

  Punctulum schreef op 7 februari 2019 13:09:

  Wat een onzinbericht: hoe hoger de rente hoe voordeliger je uit bent. De rente op de Lening is immers aftrekbaar, terwijl de rente op het spaardeel belastingvrij is!
  Helemaal juist!! Neem contact met me op, ik geef je een hypotheeklening tegen 25% rente. De helft krijg je van de belastingdienst terug, dus tel uit je winst!!
 2. RT2014 7 februari 2019 15:06
  quote:

  Punctulum schreef op 7 februari 2019 13:09:

  Wat een onzinbericht: hoe hoger de rente hoe voordeliger je uit bent. De rente op de Lening is immers aftrekbaar, terwijl de rente op het spaardeel belastingvrij is!
  Nee hoor, als het gespaarde bedrag aanmerkelijk kleiner is dan de hypotheeksom is het per saldo nadelig ook na verrekening van de hypotheekrenteaftrek. Pas wanneer het gespaarde bedrag hoog is ten opzichte van de hypotheeksom is het aantrekkelijk om een hele hoge rente te betalen.
  Wat ING en Rabobank doen klopt gewoon niet. Het risico is bij een spaarhypotheek helemaal niet hoger dan bij een annuïtare hypotheek want het gespaarde bedrag staat al op een rekening bij de bank en is bovendien aan de bank verpand. Rabobank en ING maken misbruik van het feit dat je met een spaarhypotheek bijna niet meer kunt overstappen naar een andere bank.

  Ik zit tegen het einde van de rentevasteperiode aan en ben al in overleg met mijn huisadvocaat. Die geeft aan dat ING en Rabobank juridisch gezien geen poot hebben om op te staan. Ze benadelen bestaande klanten ten opzichte van nieuwe en dat is sinds een aantal jaren expliciet verboden.
 3. forum rang 5 tmaster 14 februari 2019 15:42
  Het maakt geen zak uit. Ik heb een spaarhypotheek en had een rente van 4.7% in 2007 afgesloten voor 11 jaar.
  Ik heb deze vorige maand opnieuw voor 20 jaar afgesloten tegen een rente van 3.4%
  Mijn bruto hypotheek last is 200 euro lager. Mijn inleg (het bedrag waarvoor je spaart en gebruikt om een groot gedeelte van je hypotheek te kunnen aflossen) is 90 euro omhoog gegaan. Omdat je minder rente betaald krijg je dus ook minder fiscaal belasting voordeel. Dat zakt met 110 euro..
  Voila rente daalt met 200 euro, inleg stijgt met 90 en voordeel belasting teruggave zakt met 110.. Per saldo maakt het dus geen zak uit!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,970 02 jun
+0,294 +2,52%
Premium

Hoger koersdoel voor sterk presterend ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links