Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duits onderzoek naar ABN in CumEx-kwestie

Lees over dit aandeel ook

 1. 17 mei ABN AMRO verkoopt Neuflize Vie aan BNP Paribas Cardif
 2. 15 mei Tenenkrommende marktreactie op stevige winstcijfers ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 8 november 2018 07:26
  Schandalig.

  Er worden zo MILJARDEN gestolen van de Europese belastingbetalers. Waarom denk je dat de EU zo 'duur' is? Door de boeren*, toch?

  De banken stelen zo het geld dat ze vervolgens aan iedereen uitlenen.

  In 'Jip en Janneke'-taal: Ik steel jouw auto en jij mag hem dan van mij huren.

  Bekijk dit maar eens: cumex-files.com/ voordat je morgen aanschuift om je hypotheek weer over te sluiten of om een nieuw crediet mag bedelen. (Heb je dat gisteren al gedaan, kijk dan maar niet want dan zit je straks een stuk minder lekker op De Bank)

  * zegt de lobby tegen de ambtenaren die vooral hun mond moeten houden zodat ze kans houden op ook zo'n miljoenenbonus in het bankwezen na hun EU-carriere. Ex-politici bij de banken... hm... effe denken... weet bijna zeker... hm... wie was dat ook alweer?
 2. [verwijderd] 8 november 2018 07:59
  Ziekenhuisje sluiten? (Je zou zeggen: laat de bank maar zo'n ziekenhuis adopteren, maar met onze wegkijk-politici in de rug gaan ze alleen maar meer stelen)

  Geldautomaatje weg? (JA, HALLO MENSEN. Er is zeker ÉÉN plek in Nederland waar zes geldautomaten naast elkaar staan. Echt waar!
  En bejaarden kunnen best een paar straten/een dorp verder kruipen om aan hun eigen geld te komen. Lukt dat niet, dan hebben ze het ook niet echt nodig, toch? Staat het gewoon wat langer lekker op de bank))

 3. The Entrepreneur 8 november 2018 09:28

  Socialistisch gebabbel allemaal; je hoort niks over hoezeer een aantal van jullie hier heerlijk van heeft meegeprofiteerd. net als een aantal van die arme bejaarden die hun spaargeld en pensioen in de jaren negentig tot in de hemel hebben zien groeien. En daar zit zeker een aantal van jullie tussen.
  Zijn zeker onacceptabele praktijken, maar hypocrisie is in de beleggingswereld en politiek niet vreemd. En een tegengeluid mag hier dus ook wel even geplaatst worden.
  Iemand die hier opeens roept dat ie naar zn dividend kan fluiten was blijer geweest als deze praktijken onopgemerkt door konden blijven gaan. Hij die zonder zonden is..... ;-)
 4. The Entrepreneur 8 november 2018 09:29
  quote:

  poet schreef op 8 november 2018 09:18:

  Ben benieuwd of politiek zich over deze zaak ook zo hard uitlaat als ze bij ING deden.
  Tuurlijk! En met name de "sociale" partijen want nu kunnen ze laten zien hoe goed ze het wel niet met de maatschappij voor hebben en de aandacht van hun eigen wanpraktijken afleiden.
 5. forum rang 4 Jopie1962 8 november 2018 09:35
  ECB kritisch op top ABN Amro
  De ECB heeft onderzoek naar de top van ABN Amro gedaan en concludeert dat deze jaren niet goed functioneerde en dringend beterschap moet tonen. De relaties tussen individuen binnen de raad van commissarissen en raad van bestuur waren niet zoals ze moesten zijn. De rvc pakte onder leiding van Olga Zoutendijk een rol die niet paste binnen de Nederlandse corporate governance. De ECB is kritisch op de rvc, omdat deze niet heeft ingegrepen toen Zoutendijk dominant en solistisch te werk ging. Drie leden van de rvc treden terug, liet de bank weten. (FD, p.1)

  ABN Amro weet niet te scoren met winstgroei
  ABN Amro presenteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Maar de bank kon daarmee niet scoren bij beleggers. Het aandeel werd lager gezet uit vrees dat de toekomst minder voorspoedig zal zijn. De winst steeg afgelopen kwartaal met 8% naar 725 mln euro, de kredietverlening nam toe en de kosten werden juist verlaagd. Volgens de bank is men goed op weg om de financiële doelstellingen voor 2020 te halen. (FD, p.8 - VK, p.31 - Tel, p.22)
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,605 10:01
+0,010 +0,06%
Premium

Tenenkrommende marktreactie op stevige winstcijfers ABN Amro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links