Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple raakt biljoenenstatus kwijt

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 2 november 2018 22:57
  De koersval van apple lijkt me zwaar overdreven en zal ook wel weer reden zijn voor warren buffeth om er flink wat jonathan golds bij te kopen.
  Morgen willen we als echte metaal aandeel liefhebbers een dag op de metalen snelweg vertoeven.
  Mede door mijn zeer riante positie in amg+11,54% van de week,poetste ik mijn mega verlies van -8%,vorige week,weg,van de week schreef ik +8,5%,dat kwam ook omdat ik het niet kon laten om mijn super besi,stevig hoger terug te kopen,daar had ik natuurlijk wel zwaar de smoor in,want hoewel je financieel vooruit boert,ga je qua aantal aandelen toch terug en dat is een gevoelig echt verlies,je kan beter geld verliezen en aandelen winnen,want dan heb je toch echte winst,nu ja,wat bij de 2 kw cijfers van mijn lieveling prima lukte,mislukte behoorlijk bij de 3 kw cijfers,amg en pharming verzachtten de pijn flink,met hen kon ik redelijk goed weer verschuiven richting mijn super,die deze week +20,38% schreef,dat lijkt wel een beetje op de fabelachtige prestaties van de aandelen van jack hoogland!!
  Als trumpje en die kleine mannetjes uit het verre oosten,echt tot een voorbeiden aanvaardbaar compromie komen,dan geeft mijn supertje er nog wel een fors poepje gas bij,ik verwacht dat die lange,zichzelf schouderkloppend,nog wel met meer positief nieuws komt,voor dinsdag!
  Morgen op de rails,maar daar moeten ze ook meer van dat kwaliteits spul van besi kopen,want de software problemen zijn gigantisch!
  Morgenavond uitzien naar een wondermooie afsluiting van de week,voor het eerst mag het fabelachtige natuurtalent andre nieuwkoop zitting nemen achter de klavieren,van het prachtig gerestaureerde kam orgel in de grote kerk van dordrecht,het zal,samen met meerdere bovenstem groepen,wel uitermate heerlijk zingen worden,van de liederen van mijn oude bondsvolk;Israel.
  Zondag van een ander geschenk van hen genieten,het schatrijk makende Woord van onze hemelse Vader!!
  Maandag hoop ik dat ing verder gaat stijgen,voor het eerst werd er eens gelet op de positieve cijfertjes van zijn verhaal,shelletje zou op zijn prachtige cijfers,koersdoel verhogingen en eigen aandelen inkoop ook eigenlijk stevig moeten plussen,maar voorlopig zakt hij lelijk,dat zal wel komen door de olieangst,Sjaloom!!!
 2. Andy5 2 november 2018 23:15
  Koersval terecht. Naïef om te denken dat consumenten keer o power meer dan €1.000 gaan betalen voor zelfde device alleen iets beter. Sinds overlijden van jobs niets meer uit die koker gekomen en Apple is niets anders dan een ordinaire cash cow en we weten hoe dat uiteindelijk afloopt..
 3. forum rang 5 Bart Meerdink 3 november 2018 00:16
  Tja, als je in 1 kwartaal voor 19,4 miljard eigen aandelen inkoopt en daarnaast nog 3,5 miljard aan dividend uitkeert, dan kan het een keer gebeuren dat je onder het (betekenisloze) cijfertje van 1000 miljard marketcap zakt. Zeker na zo'n beroerde oktobermaand op de beurzen.

  Apple is nu bijna zover dat de tablet (iPad Pro) krachtiger is dan de op Intel gebaseerde laptop. Het zou me niet verbazen als in de komende jaren geleidelijk voor steeds meer toepassingen de iPad het gaat winnen van de laptop. Dan zou de clamshell laptop hetzelfde lot treffen als de clamshell telefoon, en om dezelfde reden...
 4. bergen333 3 november 2018 01:30
  Wat een ongelooflijk slecht prutsstukje is dit van AFN. De helft gaat over één bedrijf, Apple, n.a.v. kwartaalcijfers, maar hoe die cijfers waren wordt niet eens genoemd. Geen belangstelling, AFN?
  En dan op de 1e vrijdag vd maand het belangrijkste macro-cijfer, m.n. voor de Fed: het banenrapport (nfp) vd overheid wordt even aangestipt, maar hoe de cijfers waren wordt ook niet genoemd. Ook niet belangrijk genoeg, AFN? Moet de lezer dat zelf maar ergens opzoeken? Sinds De Mol deze tent (ANP) heeft overgenomen gaat de kwaliteit hard achteruit. Prutsers.
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 november 2018 09:55
  quote:

  indice schreef op 4 november 2018 08:22:

  [...]
  Lijkt mij dat u eens beter uw huiswerk moet doen…..
  Of bent u misschien een beetje anti Apple?

  En misschien kunt u meteen even uitleggen hoe dit af loopt als u het zo goed weet. U helpt dan velen op dit forum i.p.v. maar iets te roeptoeteren hier.
  Ik zou zeggen verdiep u eens in het bedrijf Apple.
  Voor mensen als u heb ik maar een woord en dat is : JE BENT EEN GROTE NUL !!!!!
  Column: Hopeloos verliefd

  Door Jim Tehupuring
  20 min geleden in GELD

  Op de beurs barst het van de valkuilen. Een verlies is zo geleden. Toch zijn missers vaak niet zozeer toe te rekenen aan de beurs, maar eerder aan de belegger zelf.

  Dit komt doordat veel mensen niet rationeel en objectief (kunnen) handelen wanneer het financiële zaken betreft. Zo vind ik het bijzonder dat sommigen de beslissing om voor €50.000 aandelen te kopen bijna achteloos nemen. Een paar muisklikken.

  Wanneer ze vervolgens overwegen een auto aan te schaffen, gaat dit gepaard met showroombezoeken, testritten en online research. De kans op een miskoop in geval van aandelen is stukken groter…

  Bijzonder is dat beleggers wanneer ze eenmaal aandelen bezitten, hierna bevestiging zoeken over de juistheid van hun keuze. Als mij gevraagd wordt wat ik van ASML vind, weet ik direct hoe laat het is. Om nogmaals de parallel met auto’s te trekken: als ik een BMW zie is dat voor mij iedere keer bevestiging.

  Belachelijk natuurlijk, maar het voelt goed.En zo ben ik ook gefocust op nieuwsberichten over Ahold, TomTom, Flow Traders, ING, Besi of Galapagos.
  Afscheid nemen

  Al die berichten moet ik met objectieve blik beoordelen. Het kan zijn dat er zich een ontwikkeling voordoet die maakt dat de ’investment case’ niet meer valide is en je beter afscheid van de aandelen kunt nemen. Beleggers kijken echter vaak met een roze bril.

  Volledig verliefd op hun aandelenbezit struinen ze het internet af naar berichten die hun gelijk bevestigen. Ze monitoren dagelijks de koers (wat uiteraard niets helpt) en bagatelliseren kritischer berichten.
  Online woede

  Zo heb ik me afgelopen week verbaasd over de woede die ik online opwekte, toen ik tijdens een webinar een paar kritische vragen voorlegde aan de ceo van een beursgenoteerd bedrijf. Iemand kwam aan het liefje van een heel leger volgelingen en binnen no-time werd ik beticht van koersmanipulatie en leugens.

  Wordt dus nooit verliefd op een aandeel, want liefde maakt blind. Ook op de beurs.

  De belegger die voorafgaand aan een investering minutieus onderzoek doet en daarna doorlopend alle pro’s en cons objectief in ogenschouw blijft nemen, maakt waarschijnlijk wel de juiste keuzes en dus winst.

  Jim Tehupuring is eigenaar van Pro Beleggen en 1Vermogensbeheer
 6. forum rang 7 ketchup 4 november 2018 10:06

  Apple best performende aandeel op de Globe, gewoon de perfecte buy and hold, prefereer wel liever hoger dividend dan steeds meer aandelen inkoop, maar niets te klagen al jaren Long en af en toe een wash-out op het aandeel is goed, er moet eens wat lucht uit
  aandeel hoeft niet persé steeds hoger wat mij betreft, verkopen doe ik toch niet, maar zou wel graag dividend naar 3.5% of meer zien gaan.
  Apple is dan wat mij betreft het perfecte 'pensioenfonds', voor dividend zijn ze nu wel gierig.
  up the dividend !
 7. forum rang 5 Bart Meerdink 4 november 2018 13:34
  Dividend kost (meestal 15%) dividendbelasting die je lang niet altijd terugkrijgt. Terugkoop van eigen aandelen die niet belast wordt is te prefereren, mits met een redelijke timing (dus als sprake is van echte onderwaardering, denk aan Apple de laatste 2 jaar vanaf $90 tot nu $207).

  Wat betreft verliefd zijn op een aandeel, dat kan een rol spelen, maar wil je je onderzoek goed doen dan is het juist goed om erg geïnteresseerd te zijn in dat bedrijf. Wat zelfs de commissarissen soms niet kunnen opbrengen is om kritisch te blijven op de CEO. Dit is mede oorzaak van de bonus cultuur, de CEO pakt de RvC in. Maar kritisch zijn op al te flatteuze financiële berichtgeving is een echte must. Dat was een specialiteit van wijlen Willem Okkerse, door alle praatjes heenkijken bij de analyse van de performance.

  Overigens, Apple is ook na het loslaten van de rapportage over aantallen verkochte iPhones nog steeds erg transparant, heeft voor zover ik het weet nog zelden een significante afschrijving hoeven doen (anders dan bv. Microsoft) en keert meer dan 100% van de nettowinst uit in de vorm van aandeleninkoop en dividend (kan door de > $100 miljard netto cash). Ook na de ruime verdubbeling de laatste 2 jaar zie ik het als een zeer aantrekkelijke lange-termijn investering.
 8. forum rang 5 Bart Meerdink 4 november 2018 16:51
  Overigens is er wel een gevaar dat Trump de handelsoorlog tegen China verder uitbreidt en dat Apple voor de iPhone in de VS tegen een 10% of zelfs 25% heffing aanloopt. Voor de lange termijn niet belangrijk, maar op de korte termijn kan het een flinke impact op de koers hebben.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Apple

180,950 02 jun
+0,860 +0,48%
Premium

Mist Apple de Artificial Intelligence-boot?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links