Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdam heroverweegt ING als huisbankier

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:38 Kepler verhoogt koersdoel ING 1
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 10 september 2018 08:59
    Hamers gaat waarschijnlijk deze week opstappen, maar de andere banken zijn wel zo slim om te zwijgen...die zijn ook niet brandschoon.
    Het probleem zit niet bij de banken...maar de maffia...die moet aangepakt worden. De compliance afdelingen kosten een vermogen...ga elke klant maar tot op de draad onderzoeken waarmee deze zijn geld verdiend.
  2. jarijn60 10 september 2018 09:28
    Inderdaad. Het zijn toch altijd de klanten die de illegale transacties hebben gedaan? Wanneer worden die eens onderzocht? De klant gaf maar de gelegenheid om dat witwassen mogelijk te maken. Zij hadden uiteraard dit moeten zien bij hun controles. Dat zij hier een maximum van drie deden is niet goed te praten. Waren die klanten dan weggegaan naar een andere bank?
  3. [verwijderd] 10 september 2018 09:46

    Bank heeft snel beter nieuws nodig volgens KBC Securities.
    (ABM FN-Dow Jones) De problemen bij ING zijn niet zo groot dat CEO Ralph Hamers moet opstappen, hoewel de roep om het vertrek van de topman aanzwelt na de boete in de witwaszaak en het lekken van een intern document. Dit stelde KBC Securities maandag.
    Volgens analist Jason Kalamboussis zijn de overtredingen die tot de grote boete van 775 miljoen euro hebben geleid zeer ernstig, maar zijn andere CEO's van Europese banken ook aangebleven na vergelijkbare of zelfs ernstiger zaken.
    Kalamboussis ziet dan ook geen reden voor een vergelijkbare wisseling van de wacht in de ING-top, zoals die recent heeft plaatsgevonden bij ABN AMRO. Wel is het nodig dat ING in de tweede helft van het jaar verbetering van de resultaten laat zien, vindt de analist.
    Het lekken van een intern document over toenemende IT-problemen bij de reorganisatie van ING in Nederland en België afgelopen vrijdag, is wel een "pr-ramp" voor de bank. Belangrijk is volgens KBC dat de "kritieke" probleempunten in de IT volgens ING in het vierde kwartaal grotendeels opgelost zullen zijn, hetgeen onvermeld bleef in het artikel in het Financieele Dagblad.
    KBC vermoedt dat ING al te voortvarend te werk ging de reorganisatie in België, waardoor meer mensen voortijdig zijn vertrokken en de bank afhankelijk werd van duurdere externe adviseurs. Kalamboussis verwacht dat deze kostenstijgingen in het derde en vierde kwartaal weer gaandeweg zullen verdwijnen.
    Met het aandeel ING op 11,00 euro en het koersdoel op 13,00 euro ziet KBC Securities duidelijk waarde in het aandeel, maar toch handhaaft Kalamboussis het Houden advies. Het aandeel ABN AMRO blijft aantrekkelijker, volgens de analist.
    ING noteerde maandag 0,1 procent hoger op 11,10 euro op een verdeeld Damrak.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    September 10, 2018 03:32 ET (07:32 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND ING GROEP SP ADR
    US4568371037
    AAND ING GROEP @ EUR 0.01
    NL0011821202
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,802 12:04
-0,246 -1,63%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links