Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Werkgevers metaal klaar met opstelling bonden

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mick75 13 juli 2018 23:37
  De metaalindustrie moet concurreren met de door de Chinese overheid gesubsidieerde Chinese metaal en staalindustrie. De Chinesen dumpen alles op de Europese markt. De Europese staal en metaalindustrie kan simpelweg het hoofd niet boven water houden zonder subsidies, laat staan met daarboven op nog absurde loonsverhogingen.
 2. gkw 14 juli 2018 10:53
  quote:

  Mick75 schreef op 13 juli 2018 23:37:


  De metaalindustrie moet concurreren met de door de Chinese overheid gesubsidieerde Chinese metaal en staalindustrie. De Chinesen dumpen alles op de Europese markt. De Europese staal en metaalindustrie kan simpelweg het hoofd niet boven water houden zonder subsidies, laat staan met daarboven op nog absurde loonsverhogingen.  FME is veel breder dan alleen hoogovens, misschien is dat ook een deel van het probleem om tot een goede CAO te komen.
 3. alfaomega 14 juli 2018 18:51
  quote:

  AMG line schreef op 14 juli 2018 10:50:


  Een absurde loonsverhoging is nodig omdat onze overheid steeds weer een absurde lastenverzwaring bij zijn burgers neerlegt, een brood in China is immers een stuk goedkoper dan hier.


  Wellicht is een brood hier goedkoper als dat werktuig wat minder verdient.
 4. handkerchief 15 juli 2018 12:15
  Jaren lang in de kleinmetaal gewerkt geregeld vastgesteld dat de metaal in Duitsland door IG metall er behoorlijk meer uit sleep.De metaal pensioen fondsen staat het water aan de lippen,kortom loop de de economie lekker of slecht in de metaal veranderd er weinig.Dit zal voor bonden een punt zijn en staken is lastig ontzetten veel kleine of middel familie bedrijven anders als bouw,politie,onderwijs, schoonmakers,openbaar vervoer.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links