Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Shell onder vuur om 'ontwijken dividendtaks'

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. MWA88 17 juni 2018 18:55
  Hoi, ik ben nieuw in de beleggerswereld en vraag me toch af hoe dit precies zit. Ikzelf kan alleen tot de invulling komen dat er een deal is gesloten om de Britse aandeelhouders (de B-shares) vrij te stellen van Nederlandse belastingen omdat Shell het hoofdkantoor verhuisd heeft naar Nederland. Klopt dit ongeveer?
 2. Halte 17 juni 2018 19:08
  Ik zie het probleem niet zo: de aanwezigheid van een Shell HQ in een land gaat gepaard met duizenden goedbetaaldebanen, prestige, en belastinginkomsten ( vennootschapsbelasting, btw, inkomsten belasting). Shell heeft gewoon als zeer aantrekkelijk hapje zijn huid duur verkocht en elk ander bedrijf zowel klein als groot zou hetzelfde doen in hun situatie !
 3. san marco 18 juni 2018 07:09
  We zitten hier allemaal te praten over onze welvaart en hoe goed de een zijn centjes verdient en de ander niet terwijl onze welzijn flink achteruit holt. De generatie onder de 30 jaar heeft financieel het veel beter dan de vorige generaties door de pamperenden ouders maar de depressie en burnout percentage onder deze generatie is sky high...in en in triest.
 4. Bezoeky 18 juni 2018 07:45
  quote:

  alfaomega schreef op 17 juni 2018 13:10:


  [...]

  Simpel: dat hij toen hij jonger was andere keuzes had moeten maken. Harder studeren, niet als CAO slaaf timmeren in de bouw en om 16:59 stoppen maar keihard tot diep in de nacht op kantoor werken, CEO worden. Is mij ook gelukt.


  Wat een allemachtig verwend nest ben jij.
  De zogenaamde geleerden overtreffen zichzelf door in andermans onbekend leven te willen regeren.
 5. forum rang 9 objectief 18 juni 2018 08:38
  quote:

  Halte schreef op 17 juni 2018 19:08:  Shell heeft gewoon als zeer aantrekkelijk hapje zijn huid duur verkocht en elk ander bedrijf zowel klein als groot zou hetzelfde doen in hun situatie !


  Daar zijn wel opmerkingen bij te maken:

  1) de afgesloten regeling zou in strijd zijn met de wet.
  2) de lokale inspecteur komt als ambtenaar (zonder eigen belang) bij zo'n regeling tegenover de dure jongens/top fiscalisten van Shell te staan, en onder deze druk sluit deze (is meermalen in media verschenen) nadelige overeenkomsten voor de Nederlandse fiscus en gewone belastingbetaler. Reden voor Snel de huidige bewindsman om deze beslissingen niet meer op dit lage niveau te nemen.
 6. Redeneer 18 juni 2018 11:37
  De tegenstanders van Rutte hebben weer ......
  Dit klinkt een beetje als ze zoeken Rutte !!
  Je hoeft helemaal niets te zoeken , Rutte en zijn VVD maken er een potje van.
  Liegen of onthouden van belangrijke informatie , schimmige deals met Shell en Unilever bedrijven waar hij een verband mee heeft ( dividend belasting en nu weer deze ontduik optie met goedkeuring van de toenmalige minister Wiebes ook VVD )allemaal met een lach.
  De belasting betaler moet dadelijk meer BTW gaan betalen op eerste levensbehoeften om deze bedrijven te kunnen blijven bevoordelen.
  Als je een voorstander bent van Rutte , dan heb je daar belang bij en dan hebben we het niet over het belang van de belasting betaler ( ieder zijn deel om de overheid tekorten niet bij de werkende burgers te hoeven verhalen of te korten op zorg & ouderen )
 7. Redeneer 18 juni 2018 12:01
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 16 juni 2018 09:51:


  Met deze deal is natuurlijk helemaal niks mis, maar de tegenstanders van Rutte hebben weer eens een stok gevonden om de hond te slaan.

  Stok gevonden om mee te slaan ??? , bij de VVD krijg je ze elke dag uitgereikt ( liegen , onthouden van informatie , schimmige deals , onkunde ( Wiebes ) )
  Dus even aangenomen dat dit een VVD man is, klopt niet helemaal of helemaal niet !!!!!
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

17,992 17:18
+0,212 +1,19%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links