Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Milieudefensie daagt Shell voor de rechter

Reacties

54 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Arensoog 4 april 2018 16:03
  De toekomst zal zijn: gesmoltenzoutcentrales. !00% CO2 vrij. (Thorium central)
  Makkelijk waterstof van te maken.
  Shell gaat in de toekomst waterstof gebruiken i.p.v. olie.
  Circeltje is rond! Mede daarom heeft China de bouw van kolencentrale's neergelegd. En....zijn al bezig met gesmoltenzoutcentrales te bouwen. De grondstof = ZAND. Thorium zit overvloedig in zand.
  De zon- en windparken liggen binnen 10 jaar op de schroothoop.
  NIet in deze investeren. Afbouwen!
 2. Falcone 4 april 2018 16:35
  Plaatste eerder een reactie, maar die is kennelijk verwijderd. Dankte Shell dat ze onze samenleving hebben verrijkt, zoals met warmte voor bejaarden en schoollokalen. Vind die milieugroepen zelf verspillen, met een enorme carbon f oot print. Alleen aldoor het afreizen van al die overbodige klimaat conferenties. Gewoon milieumaffia.
 3. maurice73 4 april 2018 17:06
  quote:

  Arensoog schreef op 4 april 2018 16:03:

  De zon- en windparken liggen binnen 10 jaar op de schroothoop.
  NIet in deze investeren. Afbouwen!
  Ik vrees dat er in een aantal landen toch ietsje anders over wordt gedacht.

  www.trouw.nl/groen/wie-heeft-de-groot...

  "De strijd om de grootste 'zonneweide' ter wereld te kunnen claimen, is in alle hevigheid losgebarsten. Leken Californië, India en Marokko voorlopig met de eretitel te mogen prijken, sinds kort eist Egypte de koppositie op. Maar Saoedi-Arabië degradeert met een krankzinnig groot project Egypte nu al weer tot de ukkie-status.
  ...
  Sinds vorige week woensdag vallen al die grote zonneparken echter in de ukkie-categorie. Saoedi-Arabië heeft met de Japanse financier Softbank afgesproken dat ze samen 200 miljard dollar (162 miljard euro) investeren in een zonnepark van 200 GW, oftewel ruim honderd keer zo groot als wat Egypte de komende jaren in zijn woestijn gaat neerzetten. Het woestijnpark moet in 2030 klaar zijn. De twee partners doen het overigens niet uit idealisme; de stroom uit de Arabische woestijn gaat tientallen miljarden op de Saoedische energierekening besparen..."
 4. swen91 4 april 2018 19:00
  quote:

  K. Bouter schreef op 4 april 2018 15:49:

  1) Waar komt u aan dit getal. Mijn laatste informatie is dat China de bouw van kolencentrales heeft stilgelegd
  2) Niet iedereen hoeft 2 tesla's voor zijn huis. Je huis energieneutraal maken is een investering die huiseigenaren zelf moeten betalen. De kosten zijn flink, maar als je dat niet zag aankomen heb je zitten slapen. Gelukkig heb je daarna nooit meer stookkosten.
  3) hoe komt u aan deze bewering? Welke grondstof is er niet genoeg voor toepassing van massale zonne-energie?

  Dividend is voor oude bedrijven, niet voor groeiers die nu de transitie bepalen. Overigens krijgt de fossiele industrie 8x zo veel subsidie als duurzame energie. Unilver is trouwens een voorbeeld van een bedrijf dat weliswaar nog lang niet duurzaam is maar wel grote en duidelijke stappen neemt om te verduurzamen en ook nog dividend uitkeert. Shell maakt die stappen nog niet en kan IMHO ook de uitkering van dividend niet lang meer volhouden (maar dat is een andere discussie)
  Akkoord, maar kan de overheid mensen verplichten die investering te doen ? Lijkt me vrij ongrondwettelijk.

  Er is op dit moment te weinig kobalt en lithium beschikbaar om iedereen binnen 10 jaar een elektrische auto te geven.
 5. swen91 4 april 2018 19:28
  quote:

  K. Bouter schreef op 4 april 2018 16:02:

  Overigens zijn e-auto's op kolenstroom nog steeds een stuk schoner dan fossiele auto's (maar dat zult u wel niet willen geloven) en binnenkort ook nog goedkoper dan benzine auto's. Dus wie gaat er betalen voor de transitie is geen relevante vraag (u vraagt ook niet wie uw nieuwe auto moet gaan betalen, dat mag u zelf doen en als u voordelig wilt rijden gaat u over op een elektrische auto. Elektrische auto's zullen binnenkort goedkoper zijn dan benzine auto's of het nu met zonnepanelen gaat of met kolenstroom, als we kijken naar de totale kosten. Aangezien de meeste olie naar autoverbruik gaat ziet het dus niet zonnig uit linksom of rechtsom voor de Shell-en van deze wereld. Tenzij ze als een gek gaan meedoen met de overstap, maar IMHO zijn ze al erg laat in de overstap.

  Maar nogmaals, van mij mag u blijven zitten in Shell. En dan hebben we het dus nog niet eens echt gehad over de moraliteit van het bedrijf.

  En nu ga ik wat anders doen dan hier posten, als u naar de lange termijn wilt kijken van uw Shell en andere olie aandelen, heb ik u een goed boek aangeraden en als geen zin hebt om u zich in de materie te verdiepen, even goede vrienden.
  Ongetwijfeld. Maar nu de bijtelling op Tesla’s gestegen is zie je een toename van het aantal diesel en benzine auto’s.
  Een diesel die vandaag de fabriek uitrijdt kan over 30 jaar nog rijden.

  En nee, de staat kan niet iedereen verplichten om een tesla te kopen. Laat staan dat iedereen plek heeft voor een laadpaal.

  Tevens kan de staat huiseigenaren niet verplichten 20 tot 50 duizend euro te investeren in een woning. Dat kan dus enkel met subsidie. En dat is waar die hele groene gekte op vaart, subsidie betaalt door de belastingbetalende dieselrijder.
 6. [verwijderd] 4 april 2018 21:09

  Triest van mileu defensie.

  Zij horen hier niet thuis.
  Ze zijn niet meer van deze tijd.

  Ze willen shell aanpakken maar ze durven Trump niet aan te pakken.

  Hij wil alle vedragen verbreken.

  Mileu defensie maakt zich druk om Shell en laat de grootste vervuiler gaan...

  Mileudefensie zijn lafaards en daarom is het goed dat nederland een stukje communisme wordt..

  Kun je mileudefensie naar huis sturen.

 7. Traveler@repair 5 april 2018 01:59
  Beetje vervelende situatie. De elite is eigenaar van Shell EN is de aanjager van dat CO2 gedoe. In plaats van bomen planten in de Sahara en andere woestijngebieden, is het beleid van de elite, lid van het satanisme, het heiligen van het niets.

  Eigenaar van Shell zijn en het niets aanbidden. Hoe gek kan je zijn.

 8. swen91 5 april 2018 09:02
  quote:

  Traveler@repair schreef op 5 april 2018 01:59:

  Beetje vervelende situatie. De elite is eigenaar van Shell EN is de aanjager van dat CO2 gedoe. In plaats van bomen planten in de Sahara en andere woestijngebieden, is het beleid van de elite, lid van het satanisme, het heiligen van het niets.

  Eigenaar van Shell zijn en het niets aanbidden. Hoe gek kan je zijn.

  De elite ? Nagenoeg iedere Nederlander die pensioen opbouwt zal in meer of mindere mate eigenaar van Shell zijn.

  Het heiligen van het niets ? U bent vergeten uw pilletje te nemen ?
 9. forum rang 6 Ronald Engels 5 april 2018 23:05
  - Milieudefensie, zie kritisch commentaar t.o.v. de "Simpelen van Geest" - Milieudefensie - zonder enige praktische en theoretische kennis, triest laf volk.

  Zie b.v. onderstaand ook geschreven aan Milieudefensie, zonder enige reactie natuurlijk.

  Ondanks dat onze planeet aarde aan een langdurige GLOBAL COOLING is begonnen sinds ruwweg 1998, na de voorlaatste El Nino, kun je kolencentrales prachtig schoon maken (met NOx, SOx, Fijnstof, Zware Metalen verwijdering), kun je bovendien kolencentrales 90 % CO2vrij maken via b.v. Kolen-vergassings-combined cycle centrales, zoals nu worden gebouwd in FUKUSHJIMA -Japan door Mitsubishi-Hitachi Corporation, centrales van ieder 500 MWuur capaciteit.

  Verder kun je ook alle centrales/fornuizen rookgassen CO2 omzetten naar H2, elektriciteit, warmte-energie en b.v. methanol dit via Molten Carbonate Fuel Cells van FuelCell Energy Inc, zie ook Wikipedia.

  Dus kolencentrales totaal schoonmaken en 90 % CO2 vrij maken is relatief eenvoudig met ouderwetse vernieuwde technologie uit Duitsland, uit het Hitler tijdperk voor WO-2, en dit is economisch en financieel vele malen goedkoper en vele malen milieuvriendelijker dan windmolens en zonnepanelen, die beiden het klimaat slechts verder opwarmen en sterk vervuilen (b.v. zwarte zonnepanelen leveren slechts maximaal 21 % elektriciteit en 79 % stralingswarmte) en zijn bovendien slechts na ruwweg 8 jaren vol in bedrijf CO2 neutraal geworden, evenals iedere TESLA.

  P.S. zwarte daken en zwarte zonnepanelen zijn een ware milieu-, omgeving-, opwarming- ramp en geven omgeving temperaturen stijging van 8 tot 13 graden celcius, conform wetenschappers.
 10. forum rang 4 @iPlof 6 april 2018 00:06
  quote:

  Ronald Engels schreef op 5 april 2018 23:05:

  - Milieudefensie, zie kritisch commentaar t.o.v. de "Simpelen van Geest" - Milieudefensie - zonder enige praktische en theoretische kennis, triest laf volk.

  Zie b.v. onderstaand ook geschreven aan Milieudefensie, zonder enige reactie natuurlijk.

  Ondanks dat onze planeet aarde aan een langdurige GLOBAL COOLING is begonnen sinds ruwweg 1998,
  Warrig verhaal en veel onzin. Warmterecords zijn juist heel recent, kijk maar eens op NASA voor onafhankelijke feitelijke en recente info. www.nasa.gov/press-release/long-term-...

  Geen fan van de boefjes van milieudefensie maar in dit geval snap ik wel dat ze niet reageren op je mail.
 11. forum rang 6 Ronald Engels 7 april 2018 01:58
  plof;

  Wellicht heeft U zich niet op de juiste plekken geinformeerd, evenals Milieudefensie en wordt het het hoogste tijd U eens te informeren over b.v. de Milankovitch Cycles en hun relatie tot Global Cooling/Warming van planeet aarde, enzv, enzv.

  Mijn verhaal over kolencentrales en MCFC`s zijn feiten, die nu in bedrijf gesteld zijn of worden. Ervaring is mijn kennis!

  Ook Zonnepanelen en kolenvergassing combined cycle centrales, enzv. zoek het eerst eens fatsoenlijk uit via Google en Wikipedia!

  Ik begrip dat mijn verhaal wellicht warrig bij U overkomt, ik zou zeggen neemt U eens de tijd om 3 à 4 uur met mij in gesprek te gaan en gegarandeerd dat U overtuigd van Global Cooling bij mij buiten stapt en volledig bekeerd bent en dat U zwaar wordt belazerd door de NASA, IPCC, NOA, Milieudefensie, onze Overheid, Groen Links en vele andere Global Warming gelovigen elite. Het gaat om MACHT en GELD bij deze elite.

  Ik kan slechts zeggen slaap allen rustig verder en betaal de rekening van het Global Warming CO2 GHG - verhaal, echter de nieuwe Global Cooling cyclus is begonnen ruwweg 7.000 jaar geleden, met langzame oceanen afkoeling en met langzame dalende oceaan niveaus.

  Overigens de komende 30 jaar zullen allen wereldwijd de afkoeling van onze planeet aarde aan de lijve ondervinden, met nog meer afkoeling van onze planeet als tot nu toe nu heeft plaats gevonden wereldwijd.

  Global Cooling onder invloed van de zonneaktiviteit en de Milankovitch Cycles is nu gaande en AL GORE gaat dit met zijn financieele eigenbelang praatjes/films niet stoppen.

  Nogmaals informeer U, niet bij de wetenschappers van het KNMI, niet bij onze overheid, maar onafhankelijk via Google, Milankovitch Cycles, El Nino, Al Nino, Oppenheimer Ranch Project, enzv, enzv.

  Maak Uw eigen oordeel op basis van echte feiten en niet op basis van gemanipuleerde onbetrouwbare data!
 12. forum rang 6 Ronald Engels 7 april 2018 02:18
  plof:

  Overigens deze 2017 NASA informatie is puur manipuleren met data en volkomen onjuist, over de laatste 230 jaar van planeet aarde opwarming, sinds de 1785-1815 mini-ijstijd, was de periode 1997-1998 de onder invloed van sterke zonne-aktiviteit gekoppeld aan een sterke zeer warme El Nino, de warmste periode wereldwijd van onze planeet in de laatste 230 jaar durende aarde opwarmings periode, sinds de jaren 1997/1998 zijn we begonnen aan een ruwweg 230 jaar durende aarde afkoelings periode met een te verwachten afkoeling van min -1.3 graad celcius van onze planeet aarde en dat is slechts het begin, het wordt uiteindelijk minimaal -5 of meer kouder op planeet aarde in de huidige Milankovitch afkoelings Cycle, die nu nog ruwweg 48.000 jaar duurt!

  Informeer U en laat U niet belazeren!
54 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,150 14:46
+0,080 +0,30%
Premium

Solide set cijfers van Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links