Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligaties Pharming omgezet in aandelen

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Ruud 111 6 december 2017 17:53
  Obligaties Pharming omgezet in aandelen
  Gepubliceerd op 5 dec 2017 om 07:23 | Views: 8.751 | Onderwerpen: biotechnologie, obligaties
  Artikel
  Reacties (9)
  Gerelateerde instrumenten

  inShare
  05 dec - Obligaties Pharming omgezet in aandelen
  Pharming 17:35
  1,19 -0,02 (-1,66%)

  LEIDEN (AFN) - Pharming heeft de afgelopen periode bijna 10,6 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het biotechbedrijf deed dat vanwege de conversie van obligaties. Het aantal uitgegeven aandelen vertegenwoordigt 2 procent van de uitstaande aandelen.
  Obligatiehouders zetten 26 procent van hun obligaties om in aandelen. Dat komt neer op een bedrag van 3 miljoen euro. Het uitstaande bedrag aan obligaties nam af tot 8,5 miljoen euro.
  Tegelijkertijd hebben houders van 1,6 miljoen warrants ter verwerving van aandelen Pharming deze 'niet-contant' uitgeoefend. Daardoor werden bijna 1,3 miljoen nieuwe aandelen Pharming uitgegeven.
  Volgens topman Sijmen de Vries van Pharming is de conversie goed nieuws voor aandeelhouders, onder meer door lagere rentelasten voor het bedrijf.

  Jammer dat dit positieve nieuws zo negatief uit pakt
 2. Buyknow 6 december 2017 19:16
  Jammer dat aandeel vandaag is gezakt. Had al vandaag herstel verwacht. Maar dat zit eraan te komen. Klein verliesje. Lees koersdoel hieronder:
  Koersdoelverhoging Pharming
  Ook zeer speculatief is het aandeel Pharming. De biotech en Nederland hebben een uitstekende reputatie en het aandeel Pharming was eigenlijk jarenlang het slechtste jongetje van de klas. Daar is de afgelopen maanden duidelijk verandering in gekomen. Na jarenlang toch wel de beleggers teleur te stellen, zien we nu omzet in Ruconest komen.

  Het aandeel, dat zo rond de 0,20 euro aan het jaar begon, staat inmiddels richting de 1,20 euro. De omzet in het derde kwartaal was beter dan verwacht en het fonds geeft zelf aan dat het de eigen verwachtingen in het vierde kwartaal gaat overtreffen. De verwachting is dat men in 2018 50 miljoen winst kan gaan maken.

  De afgelopen dagen stond de koers wat onder druk, omdat Pharming 10,6 miljoen nieuwe aandelen heeft uitgegeven. Dat is 2% van het aantal uitstaande aandelen. Dit had te maken met een conversie van obligaties naar aandelen. Er staan nu minder obligaties uit en dat zorgt ook voor minder rentelasten voor het bedrijf en dat is positief.

  Recent werd er een top behaald op 1,34 euro en inmiddels noteert Pharming weer rond de 1,20 euro, wat mijn eerste koersdoel was. Gezien de goede vooruitzichten en het feit dat er ook wat grotere partijen inmiddels weer in Pharming stappen, ga ik mijn koersdoel verhogen naar 1,55 euro. Dit koersdoel geldt voor de komende twaalf maanden
  Bron: www.beursduivel.be/Column/273172/Meer...
 3. forum rang 4 Jojet 15 december 2017 23:53
  quote:

  Dame schreef op 14 december 2017 08:28:

  Goede morgen,

  Veel goed nieuws over Pharming.
  Kan iemand deze simpele prive belegger uitleggen door wat of wie de koers laag blijft? Ik snap het niet.
  Ik vermoed doordat er nu even een (kleine) periode van stilte is, zo na de kwartaalcijfers.
  De jaarcijfers komen pas in maart. Verschillenden zullen dat te lang vinden en hopen tussentijds nog wat extra rendement (als dat lukt) te behalen.
  Zit er wel wat nieuws in de pijplijn waaronder een Europese toestemming voor gebruik van Ruconest voor kinderen met HAE, en een Amerikaanse toestemming voor preventief gebruik.
  Wanneer dit zal spelen is afwachten helaas, maar het zal zeker een positieve invloed op de beurskoers hebben.
 4. Buyknow 18 december 2017 18:03
  Heb vandaag flink bijgekocht, zo’n instap moment is er een die je niet mag missen. Als Galapagos een prooi is die miljarden kost, vraag ik me af wat interessanter is om over te nemen. Pharming of Galapagos. Wat zit erachter de terugkoop van de rechten door pharming. Ik zie overeenkomsten met galapagos. De geruchten voor overname van pharming zijn reeel
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Pharming Group

0,777 17:35
+0,008 +0,97%
Premium

Spanning stijgt rond Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links