Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen bewijs voor bewust sjoemelen SNS Reaal

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Montefiori 3 oktober 2017 17:06
    De Nederlandsche bank heeft een verwijtbare rol gespeeld bij het goedkeuren van de overgang van de failliete onroerend goed tak van ABNAMRO naar SNS.Dat was de doodsteek.Was dat niet gebeurd dan hadden volgens mij alle eeuwigdurende obligatiehouders hun geld behouden.Ik vind het nog steeds een slechte zaak dat de vierde bank van Nederland op die manier het loodje heeft moeten leggen en instellingen die geld lenen aan een bank die onder toezicht staat van de Nederlandsche bank hun geld kwijt zijn.Daar zitten ook pensioenfondsen bij en dat kost ons allen geld.Persoonlijk had ik ze niet maar er zijn vele met de perpetuals veel geld kwijtgeraakt.
  2. Tony B 3 oktober 2017 17:23
    De perpetuals zijn alleen achtergesteld tav SNS bank maar niet achtergesteld tav het genationaliseerde SNS reaal. (uitspraak Hoge Raad 2015)
    Het is dus nog maar de vraag of die een waarde nul hadden. Logisch is dat deze dezelfde waarde op moment van onteigening hadden als de niet genationaliseerde obligaties. Er is uit oogpunt van rechtsgelijkheid dus ook geen reden de eigenaren van deze obligaties anders te behandelen dan die van de wel onteigende perpetuals.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links