Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geen akkoord Deutsche Bank met justitie VS'

Reacties

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 9 oktober 2016 18:16
  Dus de hoogste DB-meneer was bij de reclassering in de VS om de deal af te ronden, tevergeefs.
  Er kon dus geen dollar meer van af, de gesuggereerde $5 miljard in de media was ook wishfull thinking, en Dijsselbloem dan? die riep ook maar wat om zijn werk te doen, te weinig importantie dus!

  Het aandeel gaat in een impasse komen, morgen zeker wel een stapje terug, er loopt nu namelijk niets meer op het hoogste nivo.

  De voorheen onredelijk behaalde winsten van tientallen miljarden euros zijn binnen de DB reeds verdwenen aan dividenden, bonussen en andere afromings-constructies, DB moet Leeman Bros volgen en gewoon verdwijnen.....
 2. [verwijderd] 9 oktober 2016 18:30
  Schikkingsvoorstel Deutsche Bank 14 miljard was dus eigenlijk al de ondergrens? Dat hebben die Duitsers ook nog afgewezen en die zijn zeker Lehmann vergeten want die dachten ook de Amerikaanse Autoriteit te piepelen. Dus of ze gaan ten onder dan wel de Duitse belastingbetaler mag het gaan ophoesten. Zal mij benieuwen en wellicht bestaat Deutsche zo dadelijk niet meer en dan moet ik toch weer aan Fortis denken?
  grt. sjaak
 3. Inschatter 9 oktober 2016 18:41
  quote:

  MarkyMark84 schreef op 9 oktober 2016 17:43:

  Nou denkt het niet. De onzekerheid is wat beweging veroorzaakt. Stijgen op poaitieve geruchten en niet de feiten. Dalen op de onzekweheid. Altijd al zo geweest.
  Eens, maar er is voorzover mij bekend toch geen deadline dat er per se dit weekend een deal moet zijn cq in de maak moet zijn. Natuurlijk, een goede deal (op korte termijn) zou morgen meteen z'n uitwerking hebben.
  Nu geen deal betekent nog niet dat er niet alsnog iets "passends" uit de bus kan komen; ik zie het als beschietingen.
  Justitie USA wil er zoveel mogelijk uitslepen, DB gaat heus niet omvallen.

  Desalniettemin verwacht ik vanavond / morgenvroeg (voor 7u) een of ander gecamoufleerd / gemoffeld persberichtje dat de partijen iets nader tot elkaar gekomen zijn maar dat er nog wat roadblocks (in een constructieve sfeer) genomen moeten worden.

  Maar let's wait.
 4. [verwijderd] 9 oktober 2016 18:58
  quote:

  MarkyMark84 schreef op 9 oktober 2016 17:43:

  Nou denkt het niet. De onzekerheid is wat beweging veroorzaakt. Stijgen op poaitieve geruchten en niet de feiten. Dalen op de onzekweheid. Altijd al zo geweest.
  Je zit vast short ...
  Zou ze morgen om 9.01 maar direct verkopen want de ECB pompt het zaakje gewoon omhoog..
 5. Inschatter 9 oktober 2016 22:14
  Bron FD:
  Deutsche Bank is er niet in geslaagd een schikking te treffen met de Amerikaanse autoriteiten over misstanden bij de bank met de verkoop van hypotheekproducten. Dat heeft de Duitse krant Bild zondag gemeld.

  De Amerikanen hebben de bank voorgesteld de zaak, die draait om gesjoemel met hypotheekobligaties, te schikken voor een bedrag van omgerekend €12,5 mrd. Topman John Cryan heeft dit voorstel volgens Bild tijdens een bijeenkomst afgelopen vrijdag afgeslagen.

  Op de financiële markten heerst grote twijfel of Deutsche Bank het schikkingsbedrag wel kan betalen. De bank heeft nog niet de helft van het voorgestelde bedrag gereserveerd voor de afhandeling van juridische problemen.

  Schikkingsbedrag gehalveerd

  Daar komt nog bij dat de Amerikaanse zaak, die mede ten grondslag lag aan het begin van de financiële crisis in 2008, niet de enige affaire is waar de Duitse systeembank mee kampt. Deutsche is verwikkeld in een reeks schandalen, waarvan de afwikkeling de bank nog eens miljarden kan kosten.

  Vorige week ging nog het gerucht dat Deutsche, met de hulp van Duitse diplomaten, het schikkingsbedrag omlaag zou kunnen brengen, tot een meer behapbare €5 mrd.

  Cryan zou intussen een aandelenverkoop overwegen om geld bij elkaar te krijgen. Ook gaan duizenden banen verloren en wordt georganiseerd. Bild meld verder dat Deutsche Bank de uitbetaling van bonussen aan voormalige topbestuurders Anshu Jain en Josef Ackermann heeft bevroren.

  Bedrijven bereidt bij te springen

  Vorige week voerden topfunctionarissen van diverse Duitse beursgenoteerde bedrijven overleg over de problemen bij Deutsche. Sommige bedrijven zijn bereid, indien nodig, de reserves van de bank te versterken door middel van een kapitaalinjectie.

  Politiek Berlijn is hier niet op tegen. Maar directe steun de van Duitse overheid aan de noodlijdende bank wordt door bondskanselier Angela Merkel vooralsnog uitgesloten.
 6. Partytime 10 oktober 2016 00:12
  DB gaat vallen. Kijk eens hoe de wereld er voor staat. DB redden geeft weer nieuwe problemen. En het geld van de beleidsmaker & co is onderhand op. Hier is geen houden meer aan. Collega beleggers, het is cynisch, ben er ook niet blij mee met dit falen van banken en de politiek, maar doe er je voordeel mee! Niet alleen bij DB maar bij alle banken. Ik sta al short.
 7. [verwijderd] 10 oktober 2016 07:43
  quote:

  Foutgegokt schreef op 9 oktober 2016 17:41:

  Gewoon rustig omhoog morgen. Markt weet toch al dat DB hoe dan ook niet zal omvallen. De hoogte van de boete wordt gewoon een spelletje vraag /aanbod.
  De beurs reageert anders behoorlijk op de onzekere toekomst db. Houdt de hele financiële sector in zn greep kan je wel zeggen. ING zou zomaar eens weer wat ik in kunnen zakken. we zullen zien wat t wordt vandaag..
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Deutsche Bank

9,843 09 jun
-0,020 -0,20%
Premium

Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links