Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Namaakkleding kost Nederland bijna 1 miljard

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 28 juli 2015 11:41
  Tja, helaas is niet iedereen in staat om dure merkkleding te kopen, Jammer voor al die dragers van de echte kleding. Nu even iets anders bedenken om je te onderscheiden van die grijze massa. Met horloges lukt het ook al niet meer. Maar we hebben nog de dure auto's, villa's etc. Maak je maar geen zorgen. Het kost geld en arbeidsplaatsen, maar die zijn er aan de andere kant toch weer mooi bijgekomen?? ZAL ALTIJD ZO BLIJVEN.
 2. [verwijderd] 28 juli 2015 12:03
  Als die goedkope namaak kleding industrie er niet was dan zal de consument echt niet die echte dure kleding kopen maar een goedkopere soort die erop lijkt. 80 % van de bevolking kan helemaal niet deze dure kleding kopen . gewoonweg te duur. Dus om nu te zeggen dat we zoveel mislopen lijkt mij erg overdreven. Als deze kopie industrie er niet was dan zouden de normale winkels meer omzet hebben, niet deze dure merken winkels. En deze goedkopere winkelketens halen hun producten weer uit dezelfde landen als waar nu de kopij kleding geproduceerd word. Dus die 363.000 banen kunnen we wel vergeten, misschien 50.000 banen want bij die winkels word het dan toch echt wel wat drukker aan de kassa. En die 26 miljard word ook wel en stukje minder waarschijnlijk 26 miljoen. Een pluspuntje voor de dure kleding, ze hebben wel voor 26 miljard meer reclame rond lopen, en dat geheel voor niks.
 3. [verwijderd] 28 juli 2015 12:05
  Mensen die deze “ namaak ” kleding kopen, doen dat omdat ze de merkkleding niet kunnen betalen.
  Als deze “ namaak “ kleding er niet zou zijn geweest, zou er dan voor 26 miljard euro meer aan merkkleding zijn gekocht ?

  Bij dat Europese merkenbureau OHIM werken waarschijnlijk wel " goedgeklede ", maar niet de slimste mensen.
 4. forum rang 4 Geefgas 28 juli 2015 12:30
  Kan me slechts bij de andere meningen aansluiten.
  Zeer suggestief om een bedrag van 1 miljard te noemen. Lijkt meer op propaganda dan onafhankelijke research en journalistiek. Helaas leven we in een wereld waar door de opkomst van internet een hevige drang naar manipulistische berichtgeving en marketing en PR propaganda schering en inslag is. En hoe pakkender de kop, hoe meer kans dat mensen erop klikken. De vraag "wat is nog objectieve informatie" is bijna niet meer te beantwoorden door de lezer. Met alle gevolgen van dien ...
 5. [verwijderd] 28 juli 2015 12:58
  Wat een dom stuk kost het nederland 1 miljard of de kledingindustrie?? En wat maakt het uit je koopt wat goedkope kleding wat allemaal over de grens wordt geproduceerd. Je hebt wat extra geld in je zak wat je weer uit kunt geven aan misschien in Nederland geproduceerde spulletjes dus per saldo positief voor nederland.
 6. humansRunderrated 28 juli 2015 13:01
  BULLSHIT


  effe relativeren?:
  www.ted.com/talks/rob_reid_the_8_bill...

  For instance, just recently the Motion Picture Association revealed that our economy loses 58 billion dollars a year to copyright theft. Now rather than just argue about this number, a copyright mathematician will analyze it and he'll soon discover that this money could stretch from this auditorium all the way across Ocean Boulevard to the Westin, and then to Mars ... if we use pennies.

  The movie folks also tell us that our economy loses over 370,000 jobs to content theft, which is quite a lot when you consider that, back in '98, the Bureau of Labor Statistics indicated that the motion picture and video industries were employing 270,000 people. Other data has the music industry at about 45,000 people. And so the job losses that came with the Internet and all that content theft, have therefore left us with negative employment in our content industries.

  These days an iPod Classic can hold 40,000 songs, which is to say eight billion dollars-worth of stolen media. Or about 75,000 jobs.
 7. stalker 28 juli 2015 13:24
  Weer eens een nutteloos onzinnig stuk , laten we ons net als cuba isoleren kijken wat ervan terecht kom , kunnen we elkaar een sigaar uit eigendoos geven die maken we per slot zelf,, de merken!! alsof dat goede kwaliteit is , helaas moet ik regelmatig vaststellen dat de kopien van betere kwaliteit zijn , kortom gebakken lucht ! en ja ik koop ze ook misschien is de merk kleding wel onnodig te duur , ik kan mij nog goed herrinneren dat op de speciale moderne sportkleding de inkoops prijs voor de nederlandse vertegenwoordiger ong 12,5% was van de winkelprijs , er werd ingekocht voor 100 hing in de winkel voor 850 gulden lang geleden ja maar het zegt iets over de kleding en schoenen en branche , ter informatie.
 8. Haiko 1 oktober 2015 20:04

  " Stel het originele product kost 50000 euro maar de klant koopt het namaakproduct voor 10 euro.

  Betekent dat dan 50000 euro aan misgelopen inkomsten?

  Zou die klant bij het ontbreken van het namaakproduct wel het origineel gekocht hebben?"

  en....... Wat doet de consument met het "bespaarde" geld? Als daarvan andere producten wordt gekocht (aanneemend dat het dezelfde belasting tarief is) dan zijn de inkomstenverlies voor de overheid 0,0

  Zeer suggestief verhaal
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links