Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stap richting compensatie beleggers SNS

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 8 juli 2015 14:18
  OK wanbeleid bij het voormalige SNS en dan? Wie gaat je dan geld betalen als voormalig SNS aandeelhouder? De huidige na onteigening toegetreden nieuwe aandeelhouder? Lijkt me niet. Van een failliete toko is het lastig claimen. Wellicht kun je de oud bestuurders nog aanpakken maar die hebben denk ik niet genoeg om serieuze compensatie te betalen.
 2. pro-zen 8 juli 2015 15:07
  SNS is gebombardeerd door onze vriend Dijsselbloem tot failliet om de toko te kunnen nationaliseren... echter zat er destijds nog veel verborgen waarde in de hut die niet is meegenomen. Alleen al dit feit maakt de hele term "failliet" uiterst discutabel... alleen maar goed dat ook de overheid aan de kaak wordt gesteld, ik hoop in ieder geval van harte dat de sns beleggers nog iets terug krijgen voor de geleden verliezen... ook al is het maar symbolisch. Bvb. aandelen weer kostenloos terug als ze weer naar de beurs gaan :)
 3. Warren Buffet Fan 8 juli 2015 17:53
  Waarde van SNS is te bepalen bij een Beursgang. Deze opbrengst minus de investeringen van de overheid plus verkoopopbrengsten van verkochte onderdelen uit de SNS boedel is de initiële waarde (op huidige economische omstandigheden), onteigend door de overheid.
  Eventueel kan op deze initiële waarde nog een onttrekking worden gedaan voor het rendement dat de overheid had moeten maken op haar investering gedurende de periode tussen onteigening en verkoop.
 4. Warren Buffet Fan 9 juli 2015 23:59
  Nieuwe of oude? Oude zat nationalisatie door (r)overheid al (negatief) ingeprijst. Nieuwe bevat de kapitaalinjectie door de overheid vanuit belastinggeld waar je aandeelhouder geen aanspraak op hoort te maken, dat deel moet dus terug naar de belastingbetaler. De resterende netto prijs is voor de oud aandeelhouders. Of de NL staat bied de aandelen aan aan de oud aandeelhouders voor de prijs van kapitaalinjectie gedeeld door het aantal aandelen.

  Dat zou echt eerlijk zijn, maar ja politici als Dijselbloem hebben hier een stem in en die probeert er enkel een politiek slaatje uit te slaan.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links