Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Goedkope olie helpt wereldeconomie niet'

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Chiddix 15 januari 2015 19:09
  quote:

  Arod74 schreef op 15 januari 2015 18:25:

  "De sterk gedaalde olieprijzen en het economische herstel in de VS zijn onvoldoende om zwakte elders in de wereld te compenseren."

  Is het IMF soms bezorgd dat de economie uit het dal klimt zonder (of ondanks) ingrijpen van het IMF ?
  De consument profiteert. Nu medelijden gaan krijgen met de olie-exporterende landen in het M.O , gaat te ver. Maar dalende olieprijs hakt erin(Rusland,Venezuela etc.)
  Veel exporterende landen hebben zich afhankelijk gemaakt van olie-export. Buiten die landen om , krijgt de economie een duwtje wereldwijd. Lagarde moet niet klagen.
  Rutte zit met een gemengd beeld. Minder belastingen uit brandstofaccijns en consument houdt geld over aan de pomp. Tja, we willen dat kwartje van Kok wel terughebben. En zei Rutte niet in 2012 , we willen elke Nederlander 1000 euro geven?
  Puur bedrog maar laat de brandstofprijs maar zakken.
 2. [verwijderd] 16 januari 2015 01:31
  Het is zo-wie-zo vaag wat die LaGArde nou eigenlijk wil zeggen tegen de wereldpers. Die graftak heeft het gevoel dat ze in ieder geval OOK iets moet roepen als IMF topvrouw omdat ze anders blijkbaar het gevoel heeft niet mee te tellen. Het IMF is hoe dan ook een instituut waarvan ik mij afvraag wat dat toevoegt voor ons en de wereld. Ik denk dat sommige functies van het IMF prima ergens anders ondergebracht kunnen worden (ECB wellicht of iets meer internationalers) zodat we weer een hoop graaiers uit de weg ruimen.

  Haar uitspraak over de lage olieprijs is twee-ledig. Aan de ene kant roept "het" dat de lage prijs een zegen is en juist goed voor het opkrabbelen van de economische aktiviteiten.
  Tegelijkertijd roept ze dat er ook landen zijn die eronder leiden en kijkt dan voornamelijk naar Rusland). Waarom ?? geen idee....misschien vind ze Putin zielig of zo ?? Maar die heeft het allemaal aan zijn waan-idee-en en grootheidswaanzin te wijten dat "hij" en vooral Rusland in de penarie zitten met zwaar terugvallende economische groei en een zwaar gedefalueerde Roebel.
  Moet Putin zijn stoere gedrag en vage politiek maar niet overspelen en bijvoorbeeld schaamteloos een souverein land als Oekraine aanvallen en deels inpikken (de Krim). Tis ook te gek voor woorden zoals hij denkt het wel ffe te flikken omdat Rusland Rusland is of zo. Die man is gewoon niet goed wijs en eerlijk gezegd gevaarlijk.

  LaGarde ook trouwens :-) Ze heeft in ieder geval het IMF als instituut niet op de kaart weten te zetten als een instituut wat een rol speelt van betekenis in de wereld economie.
  Met andere woorden LaGarde is een nobody.
  Gewoon laten roepen, niets van aan trekken...houdt vanzelf op !!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links