Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bezuinigingen niet de schuld van Duitsland'

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 Chiddix 6 mei 2013 10:22
  Nederland kan met de vinger naar zichzelf wijzen. De hypotheekaftrek. Wie heeft dit uitgevonden? Toch niet Joop den Uyl?
  Daarnaast zit er nogal wat fraude. Van de beschikbare 3,3 miljard wordt ook door criminelen gebruik van gemaakt. Laatst Bulgaren die onterecht aan het eten waren uit die ruif.
  Ook Turken en Marokkanen moeten onder de loep ,voor het geval zij ook onterecht gebruikmaken van die regeling.
  Je hebt ook nog het zwarte geld circuit. Zijn niet meer dan uitwassen.
  Hoe het zit met de Betuwelijn weet ik niet.
  Nederland heeft wel een verkeerde keuze gemaakt met hun gasopbrengsten. Noorwegen zette een gedeelte weg en heeft de beschikking over een groot reservekapiaal.
  Voor de rest lijken er geen gekke dingen gebeurd te zijn, dacht ik.
 2. Arod74 6 mei 2013 11:27
  Weldegelijk mede schuld van Duitsland, om meerdere redenen:

  Duitse banken zijn de grote financiers van de Europese huisprijzenbubbel. Het Duits geld vloeide rijkelijk, vooral naar de zuidelijke landen, en voedde daarmee de bubbel in ruil voor hoge rentes. Natuurlijk is de schuldnemer, die een huis koopt met hypotheekgeld medeschuldig. Maar...

  Normaal gesproken houdt het op wanneer een lening oninbaar is. De uitlenende partij nam een risico, kreeg daarvoor rente, gaat het mis dan is die partij een deel van het geld kwijt. Maar dat pikt Duitsland niet, haar banken mogen niet de dupe worden van het dominoeffect, niet alleen de zuid europese bank die de hypotheek verstrekte zou dan vallen, maar ook de Duitse bank valt die het geld aan de zuid europese bank heeft uitgeleend. En dat mag niet, daarom moet er Europees belastinggeld vloeien naar dat land zodat daarmee de Duitse schuldeiser wordt afgelost. Schadelijk, hoogst twijfelachtig en egoistisch handelen, maar goed, daarmee krijg je de economie nog niet stuk. Daarmee komen we op de derde reden waarom Duitsland weldegelijk schuld draagt:

  Sommige landen vallen niet te redden, daar zijn ze te groot voor. daarom eist Duitsland dat landen zwaar gaan bezuinigen, zodat als hun banken vallen ze als land toch in staatzij om de betalingsverplichting van die banken aan duitse banken alsnog na te komen. En die bezuinigingen maken Europa stuk.

  Dat gezegd hebbende staat het Frankrijk-verhaal enigszins hier los van. Frankrijk heeft jarenlang een bevolkongsgroeipolitiek gehanteerd, grote gezinnen hebben grote belastingvoordelen. Nu werkgelegenehid afneemt, en er steeds een grotere nieuwe generatie jongeren op de markt komt, betekent dit dat de werkloosheid alleen maar in hoger tempo zal toenemen. Lage belastingen dankzij die belastingkortingen, steeds hogere werkloosheid, en ook nog steeds een 35-urige werkweek en met pensioen op je 63ste maken in Frankrijk een doomscenario mogelijk. Frankrijk moet het fiscale model weldegelijk omgooien, maar arbeidsmarkthervorming, hoe nodig dat ook mag zijn, is op dit moment voor het land fataal.
 3. forum rang 9 Chiddix 6 mei 2013 11:43
  Het is een bekend gegeven dat Duitsland met de EU, die landen uit de brand helpt, die veel schuldig zijn aan Duitsland.
  Groot stuk eigenbelang.
  Maar het moet niet zo zijn dat wanneer Duitse banken gekke capriolen hebben uitgehaald, grote risico s hebben genomen met leningen, iedereen nu maar moet gaan bijdragen, om de fouten van Duitse banken recht te trekken.
  Maar het gebeurt wel, denk ik.
 4. erco 6 mei 2013 12:42
  Je wijst naar turken maar je wijst naar de verkeerde kant. Die grote boys bij grote bedrijven zoals vestia die een lekker bedrag heeft verkloot is dit ook de schuld van een turk, Postnl mensen die weggaan vanwege wanprestatie krijgen een aantal miljoenen mee die bestuurders zijn ook turken zeker. Nog meer tientallen praktijken. Dus hou op met wijzen en het rascitische gedoe. Je moet ophouden met wijzen het is jouw land die het mogelijk maakt. Die bulgaren zijn een klein onderdeel waarom wijs je niet naar de chinese maffia de afrikaanse fraudeurs, de wietbazen, De polen die geen wegenbelasting hoeven te betalen. De polen die een mega rest hypotheek schuld achter laten. Ik je kan heel veel groepen wijzen maar wat ik nu heb gedaan is een groep over een kam scheren en dit kan niet. Wat een of een aantal personen hebben gedaan betekent dat iedereen van die groep schuldig is. Hou op, ik walg van dit soort mensen
 5. forum rang 9 Chiddix 6 mei 2013 13:07
  De Bulgaren waren het laatst in het nieuws. Er is m.i niet verkeerds mee als Nederlandse ambtenaren , een controle uitvoeren of alles volgens de regels gaat en er niet gefraudeerd wordt. Zeg niet dat alle Bulgaren zich schuldig maken aan fraude.
  Je hoorde rare dingen vorige week. Onterechte AOW etc
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links