Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen ruim 8 procent gedaald

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. ooievaar49 21 maart 2013 12:19
  quote:

  woningenvastgoedzeepbel schreef op 21 maart 2013 11:32:

  Er komt ergens een stabilisering maar niet eerder dan dat er vanaf de top minimaal 25% vanaf is. Het IMF zie al voor deze crisis dat de huizenmarkt in nederland structureel 30% overgewaardeerd was. Overigens heb ik de voorbeelden hier vlak bij me wonen waarbij huizen die in 1990 2 ton in guldens kosten (inclusief renovatie), in 2007 voor vier euroton verkocht werden. Tussen 90 en 95 was er al een flinke stijging geweest en tel de daling van de afgelopen jaren er af danzit je wel aanhet vb van Muppet W.
  Tegenover mensen die met eenonderwaarde zitten zitten overigens minstens zo veel (met name) babyboomers die ontzettend veel overwaarde hebben en die de werkelijke scheefwoners zijn (en dus niet de huurders die nu huurverhoging krijgen). Laat ze die groep eens lekker extra belasten ten behoeve van jonge starters. Waarom moeten de starters boeten met minder gunstige hypotheekvoorwaarden en waarom zouden kopers die tussen 15 en 30 jaar geleden een huis hebben gekocht en die al zeer veel van de HRA hebben geprofiteerd + overwaarde hebben, niet een stuk in kunnen leveren van die HRA (tbv starters). Dat zou in principe veel eerlijker zijn.
  Laat starters maar eens beginnen op een ruime kamer zoals ik als oudere ook moest. Door eerst te sparen hebben wij onze eerste aanbetaling gedaan bij aankoop van ons huis. Dat sparen ging met 2 banen en nauwelijks vakantie en oppassen met bepaalde aankopen! Kom daar nu eens om. Minder dan 3x per jaar op vakantie kan niet meer want dan hoor je er niet bij. Merkkleding is vereist. Smartphone na 14 dagen weer inruilen voor een nieuwe, een auto extra voor de deur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zit niet zo te zeuren over dat starters het moeilijk hebben. Ouderen hebben ook risico moeten nemen want niemand wist van te voren dat huizenprijzen zouden stijgen. Veelal was er in de 70-80er jaren de mening dat "wie koopt er nu een woning? Pas maar op dat je niet in de geldproblemen gaat komen". Dat je toen als jongere wel dat risico hebt genomen moet dat nu afgestraft worden?
 2. forum rang 4 @iPlof 21 maart 2013 12:34
  quote:

  ooievaar49 schreef op 21 maart 2013 12:19:

  [...]

  Laat starters maar eens beginnen op een ruime kamer zoals ik als oudere ook moest. Door eerst te sparen hebben wij onze eerste aanbetaling gedaan bij aankoop van ons huis. Dat sparen ging met 2 banen en nauwelijks vakantie en oppassen met bepaalde aankopen! Kom daar nu eens om. Minder dan 3x per jaar op vakantie kan niet meer want dan hoor je er niet bij. Merkkleding is vereist. Smartphone na 14 dagen weer inruilen voor een nieuwe, een auto extra voor de deur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zit niet zo te zeuren over dat starters het moeilijk hebben.
  Wat een ouwelullen gezeik zeg. Je hebt ook hard werkende 20-ers/30 ers die 40 uur werken, met flexibele contracten met weinig rechten, het zeker niet breed hebben en omdat ze gewoon ergens moesten wonen een zelf opgeknapte 2 kamer flatje jaren 80 ex huurwoning bezitten (totale lasten zo'n eur 800 per maand) die nu ook nog eens 25K minder waard is..
 3. Miskoop 21 maart 2013 13:03
  14 maart met veel tamtam door de NOS en MSM.
  Knot: Verbetering economie en huizenmarkt in aantocht.
  CPB: bodem huizenmarkt in zicht.

  21 maart zonder veel tamtam.
  Huizenprijzen 8 procent lager dan een jaar eerder – huizen net zo duur als in 2003.
  Miljoen huizen minder waard dan hypotheek.
 4. [verwijderd] 21 maart 2013 13:27
  @plof

  Nóg zoiets moois ja, een werkweek van 40 uur.
  Zelfstandigen werken minimaal 6 dagen per week, en meer dan 8 uur per dag. En een pappa-dag is er niet bij.
  Ik ken inmiddels diverse jongelui die niet eens meer 32 uur willen werken. Eentje heeft als reden dat ze straks tóch al genoeg erven !!

  Zelf werk ik al 32 jaar lang full-time. Vroegûh zat er standaard elke dag wat overwerk bij, het opruim-halfuurtje zei men dan.
 5. ooievaar49 21 maart 2013 14:51
  quote:

  plof® schreef op 21 maart 2013 12:34:

  [...]

  Wat een ouwelullen gezeik zeg. Je hebt ook hard werkende 20-ers/30 ers die 40 uur werken, met flexibele contracten met weinig rechten, het zeker niet breed hebben en omdat ze gewoon ergens moesten wonen een zelf opgeknapte 2 kamer flatje jaren 80 ex huurwoning bezitten (totale lasten zo'n eur 800 per maand) die nu ook nog eens 25K minder waard is..
  PLOF denk eens na als je wat schrijft: in onze tijd was er nog geen 5-daagse werkweek. Ik heb het niet er over dat de jongeren niet hard zouden werken maar geef aan dat ze wat uitgaven betreft andere prioriteiten hebben dan wij vroeger. Ook vroeger had je soms een jaar proeftijd voordat je kans had op een vaste aanstelling. Ook waren er perioden dat de arbeidsmarkt zo slecht was als nu. Ook was er een periode aan het eind van de 70er jaren dat de rente op 12% stond. Ja, reken maar eens uit welke lasten er toen waren. PLOF: er is geen toekomst zonder een verleden!
 6. forum rang 4 @iPlof 21 maart 2013 16:15
  Tuurlijk respect voor de hardwerkende mensen van toen, net als respect voor de hardwerkende mensen van nu.

  Het beeld dat de jeugd het nu echter allemaal maar makkelijk heeft, parttime werkt, meerdere auto's heeft en 3x per jaar op vakantie gaat klopt echter gewoon niet.

  Andere prio's wel ja, in de jaren 80 werd er door jonge mensen massaal gespaart voor een auto bijvoorbeeld, nu heeft men liever een pc en een smartphone, autobezit onder jongeren is in tientallen jaren nog nooit zo laag geweest.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links