Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK DD 25-2- 2011. Dictators, politici en beleggers on the run.

193 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 februari 2011 23:00
    Het zijn woelige verwarrende tijden. De belegger die geen uitgesproken shorter is, wordt er dezer dagen niet rijker van. Toch als shorter is er weer de kans dat je zomaar het haasje wordt, voeg ik voor de beren gaarne toe.

    Wait and see you bloody doomed bears in the long run you are all dead! De beroemde econoom Keynes, die overigens daarnaast op de beurs handelde, stelde zoiets en had daarmee inieder geval gelijk.

    Over die dictators is geen toelichting nodig. Gaat het na hun vertrek de goede kant uit? Slechter kan het niet zou een reactie kunnen zijn, maar dat is historisch gezien niet altijd waar. Historisch bezien zijn moeilijk voorspellingen te maken. Interessant is te constateren dat de wet van Gurr wederom blijkt op te gaan.

    Gurr deed statisch onderzoek naar revoluties en onderzocht ze op allerlei variabelen. Zijn conclusie was dat revoluties de meeste kans maken niet bij een soort absolute verarming maar bij “rising expectations” onder de bevolking en dat meestal in periode van betrekkelijke opgang (stijgende groei en beter onderwijs etc). Dat is volgens mij precies wat er nu gebeurt.

    Helaas heb je er als belegger weinig aan, want de precieze bepaling van het moment valt er niet uit af te leiden. Tenzij je als belegger beschikt om een of ander zeldzaam vermogen dit soort ontwikkelingen vooraf in te schatten, blijft er dus niets anders dan naar feitelijke ontwikkelingen en achteraf naar een stijgende VIX te kijken.

    Bij politici on the run kan je denken aan politici in bijvoorbeeld de US state Wisconsin. Om een besluitvorming over een fors bezuinigingsprogramma zijn daar te traineren zijn 14 Democratische senatoren naar andere staten gevlucht. De Republikeinen drongen vervolgens aan op salarisinhoudingen en strafvervolging wegens werkweigering. Er schijnt zelfs door agenten te zijn gezocht onder tafels in het Senaatsgebouw of ze daar misschien zaten. Uiteindelijk zal het dissidente politici niet baten, maar het geeft wel uitstel en daar houden politici van en dat niet alleen in de US.

    Het lijkt me dus onaannemelijk dat beleggers of ze nu aan TA of FA doen dergelijke ontwikkelingen kunnen voorspellen. Toch zijn de ontwikkelingen aan de gang dan vallen er zaken te bedenken zoals onrust in olieprijslanden dus olie omhoog. Dat is dus Shell, Fugro, SBM, Dockwise, Vopak e.d. Olies zoals Exxon, Chevron lijken al enigszins te zakken op de DJ en technologie klimt wat die om duistere redenen op zijn broek kreeg

    Het blijft allemaal enigszins speculatie. Hetzelfde geldt voor de Euro, grondstoffen, politiek. Immers waar staat het mannetje dat gaat zeggen: stop hier is het einde, want dit is de juiste prijs? Of: dit wordt geen democratie, maar fundamentalistische relistaat. Die is er niet!
    Nu schakel ik direct over naar de agenda van morgen (eigen selectie).

    BEDRIJVEN:
    geen echte bedrijvendag.

    - Tja, Belgacom, Deutsche Telekom, Telefónica.
    Van die commen weet ik weinig af, behalve dat ze je veel als consument kosten. Dividend is aardig. Alle abonnees zouden aandeelhouder moeten worden en de cirkel is weer rond, zij het dat die klantenservices dat nooit zullen snappen. Die snappen namelijk nooit iets en kunnen alleen maar eindeloos doorschakelen.

    - Naast deze tele-gangsterbedrijven voor de liefhebber: Dockwise en Accell.

    Dockwise zal wel afwachten blijven op Chevron en andere grotere contracten. Hall en Skagen zitten erin en zullen dat niet voor niets doen. Interessant bedrijf en ach wat zijn nu E 200 mln. voor een nieuw schip? Er zijn duistere types met een alleen een jachtje voor dat prijsje.

    Accell. Dat behoort tot Hollands Glorie. Na wat winst enige jaren terug hebben ze me behoorlijk te pakken gehad. Elke keer dat ik dacht van nu ga ik ze weer pakken, gingen ze omhoog en greep ik mis. Analistenverwachting. Verkort Dow Jones
    proza:

    “Accell maakt vrijdag voorbeurs over 2010 een winststijging van 7,6% bekend op een omzet die met 3,5% is toegenomen. Dat is de gemiddelde verwachting van zes door FactSet geraadpleegde analisten die leidt tot een winst van EUR35,2 miljoen en een omzet van EUR592,3 miljoen.
    Daarmee gaan ze ervan uit dat het fietsenbedrijf voldoet aan de bij de halfjaarcijfers afgegeven prognose van een winststijging van 5%-10% en een niet nader gekwantificeerde toename van de omzet.
    Analisten zijn onder andere benieuwd naar de groei-aspiraties van Accell, nadat afgelopen november een Turkse fietsenfabrikant en 50%-belang in een Italiaans fietsbedrijf werd gekocht.”

    MACRO:
    Positief is verwacht en negatief zal de stemming op de beurs kunnen drukken naar mijn inschatting.

    - Voorbeurs Duitsland: inflatie voorlopig, recent februari.
    - 10.30 GB gegevens 4 kw ec groei etc.
    - 14.30 US ec groei en part consumptie 4e kwartaal en voorlopig.
    - 15.55 U.V.M Index consumentenvertrouwen voorlopig, recent februari
    Of Ben Bernanke komt, weet ik niet. Ik kom Ben niet tegen op de agenda’s, maar bij Ben weet je maar nooit.

    Over hoe het zal uitpakken met al die grote complexe zaken weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet, is dat ik nog wat Arcadis en Imtech heb bijgekocht.
    Zie dat laatste maar als een hobby van me, want dat doe ik altijd wanneer ze te laag staan op basis van wat berekeningen, waarbij ik rekening houd met lopende opdrachten. Geen advies dus.

    Prettig weekend en groet, Jonas

  2. [verwijderd] 24 februari 2011 23:15
    quote:

    jonas schreef op 24 februari 2011 23:00:

    Het lijkt me dus onaannemelijk dat beleggers of ze nu aan TA of FA doen dergelijke ontwikkelingen kunnen voorspellen.
    Kan toch echt Jonas.
    Maar dan moet je wel op de juiste site zoeken.
    Het al dan niet geloven is een persoonlijke aangelegenheid.
    Mvg Peerke
  3. [verwijderd] 24 februari 2011 23:23
    quote:

    TA-Phoenix schreef op 24 februari 2011 23:15:

    [...]

    Kan toch echt Jonas.
    Maar dan moet je wel op de juiste site zoeken.
    Het al dan niet geloven is een persoonlijke aangelegenheid.
    Mvg Peerke
    Al zoek je op de juist site tot je een ons weegt de waarheid vind je niet.
    Hooguit vind je een interpretatie.

    Jonas geeft een fraaie weergave van feiten, eerder een beschouwing dan een voorspelling en daar houd ik van.

    Groet.

  4. [verwijderd] 25 februari 2011 00:01
    Jonas, ik zie dat je er weer behoorlijk werk van gemaakt hebt. Kost me ondertussen wel een vermogen aan AB's.

    Op Imtech loer ik ook. Wordt onder de E25 interessant om daar wat van te kopen. Verder zit ik vooral in Tech aandelen. De cijfers van Besi waren natuurlijk vandaag fantastisch en waar vind je op de beurs nog een aandeel tegen 4 keer de winst. Dus Besi houd ik vast. ASMI is momenteel ook goedkoop. Daar valt nog wat van te verwachten, zeker als je ook de goede cijfers van AMAT (en hun inschatting van de markt) ziet.

    Verder vind ik het mooi dat je jezelf in revoluties verdiept en Gurr aanhaalt. Laat ik ook eens een intellectuele duit in het zakje doen. Socioloog Michels: "Macht is de kans die je hebt om een ander te beïnvloeden". Dat beïnvloeden wordt op IEX veelvuldig gepoogd te doen, maar mislukt uiteraard meestal (gelukkig) hopeloos. Behalve Mister Money dan, want die heeft wel veel macht. De kans dat hij ons beïnvloed is groot.

    Oke, genoeg gezwets, maak er allemaal een mooie beursdag van.

  5. HJ deTuinman 25 februari 2011 00:22
    quote:

    Bobo schreef op 25 februari 2011 00:01:

    Jonas, ik zie dat je er weer behoorlijk werk van gemaakt hebt. Kost me ondertussen wel een vermogen aan AB's.

    Oke, genoeg gezwets, maak er allemaal een mooie beursdag van.

    Bobo, krijg je er van mij gewoon eentje terug voor het evenwicht oke? Ze zijn toch gewoon gratis, dus (ik) deel met veel plezier de ene na de andere uit haha ;-)

    Daarnaast natuurlijk ook nog eentje voor Jonas, met alweer een goed verhaal!

    Groet HJ.
  6. [verwijderd] 25 februari 2011 00:27
    Nog even het laatste nieuws net van Al-Jazeera.

    Gadaffi blijkt in het bezit van verouderde scudraketten en ook een hoeveelheid "yellowcake" uranium, wat het is weet ik niet maar denk aan een vuile bom, die dus eventueel met scuds gedropt kunnen worden.

    Ook weet men dat hij nog hoeveelheden chemische wapens heeft maar waarschijnlijk geen delivery granaten.

    Biologische wapens zijn ook mogelijk in bezit.

    Horrible maar blijf alert en ga niet te snel euforisch worden op de beurs.

  7. [verwijderd] 25 februari 2011 00:37
    quote:

    HJ deTuinman schreef op 25 februari 2011 00:22:

    [...]

    Bobo, krijg je er van mij gewoon eentje terug voor het evenwicht oke? Ze zijn toch gewoon gratis, dus (ik) deel met veel plezier de ene na de andere uit haha ;-)

    Daarnaast natuurlijk ook nog eentje voor Jonas, met alweer een goed verhaal!

    Groet HJ.
    Nou, als het zo makkelijk is, krijg jij er ook een van mij. Dat verhaal over dat Shell tuintje van je staat me nog goed bij. Zaaien, ploegen, handelen, nieuw zaad kopen... De tuinmannen zijn zo gek nog niet.

    Ik hoop wel dat je morgenochtend niet om 5 uur weer op de akker moet staan.
  8. [verwijderd] 25 februari 2011 09:12
    Ah kijk, het goeie ouwe V-vormige herstel. Bijna alsof we de Yanks moeten laten zien "kijk, wij kunnen dat ook nog!!"

    Ik zou wat deze markt aan "kracht" laat zien maar niet te serieus nemen. Als ik eergisteren had gezegd dat olie vandaag weer op $96 zou staan waar had je dan de index geschat?
  9. [verwijderd] 25 februari 2011 09:26
    Zag ook nog iets verontrustends, nl. dat de Rydex long fondsen worden gekocht en er wordt hier al winst genomen op de short fondsen. Meestal zie je bij een stevige daling toch wel wat afname van de exuberance maar nu is het dus precies andersom. Meestal wil je toch niet in hetzelfde bootje zitten als die beleggers.

    Er is te weinig geld meer aan de zijlijn en er zijn et weinig beren over om de index nu weer in een solide uptrend te krijgen. Misschien krijgen we nog een kleine pop voordat het echt zinkt (precies nog even die laatste beren die net zijn ingestapt squeezen), maar waarschijnlijker vind ik gewoon doorzakken.
193 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 0,00%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

UNILEV...
+0,76%
KPN
+0,75%
DSM FI...
+0,73%
NSI
+0,72%
Vastned
+0,65%

Dalers

EBUSCO...
-6,53%
Avantium
-4,28%
SIGNIF...
-3,78%
ALLFUN...
-3,55%
BESI
-3,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links