Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,326 31 mei 2024 17:35
  • +0,015 (+1,14%) Dagrange 1,298 - 1,326
  • 2.658.914 Gem. (3M) 1,9M

PostNL Mei 2016

2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 hvasd2 30 mei 2016 11:59
    quote:

    Y schreef op 30 mei 2016 11:53:

    AMSTERDAM (AFN) - Het ligt niet voor de hand dat de grootste Europese postbedrijven een overnamestrijd rond PostNL zullen ontketenen nu de onderhandelingen van dat bedrijf met het Belgische Bpost zijn afgeketst. Dat schrijft effectenhuis Kepler Cheuvreux maandag in een analistenrapport.
    Beursblik: Bpost toenadering PostNL opvallend
    Markt bewoog andere richting op weg van internationalisering.

    De toenadering van Bpost naar PostNL moet niet als een verandering in de Europese postsector gezien worden, maar als een unieke uitstap van één specifiek postconcern. Dit meldde Kepler Cheuvreux maandag.

    Analist van Kepler Cheuvreux Andre Mulder wees op de trend in de sector in de afgelopen tien jaar, die zich in precies de tegenovergestelde richting bewoog ten opzichte van de stap van Bpost.

    Bedrijven trokken zich terug naar hun eigen land, en namen afstand van internationale ondernemingen, teleurgesteld in de mogelijkheid om zich naar het buitenland te verplaatsen, schetste Mulder.

    De eerder geprivatiseerde PostNL, Deutsche Post en Austrian Post hadden hun grenzen verlegd naar het buitenland, maar de problemen die zij onder meer ondervonden om kostensynergieën te realiseren, met sterke vakbonden en oppositie tegen ontslagen, deed hun afstand doen van deze aanpak.

    Ook met deze overname voorzag Mulder moeilijkheid met het realiseren van operationele synergieën. Ook al zal een overname snel aan de winstgevendheid bijdragen, betekenisvolle synergieën zouden enkel liggen in het combineren van sorteercentra en het schrappen van één hoofdkantoor. De postmarkt is een zeer lokaal geconcentreerde markt, zei de analist.

    Het voordeel zou volgens de analist op de langere termijn twijfelachtig zijn.

    PostNL is inmiddels nog actief in Duitsland en Italië, waar Mulder wees op zeer magere winstmarges.

    PostNL noteerde maandag aan het eind van de ochtend op een vrijwel vlak Damrak 3,5 procent hoger op 3,98 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    May 30, 2016 05:55 ET (09:55 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  2. [verwijderd] 30 mei 2016 12:08
    Stel er komt een bod van 6 euro grotendeels in aandelen.
    Waar zou de koers dan na bekendmaking noteren?
    Ik denk dat een korting van 15% zeker mogelijk is, dus rond de 5,20.
    -Aangezien ook de toezichthouder zich nog moet buigen.
    -Het aandeel BPOST een variabele is in het bod.

    Indien een concurrent zich in de biedingsstrijd gaat verwikkelen wordt het een andere zaak, maar ik denk dat de koers daar niet teveel op vooruit gaat lopen.

    Dus bij bekendmaking van het bod door bpost van 6 euro, is de premie vanaf 4 euro in eerste instantie ongeveer 30%.

    Het risico naar beneden is wel afgenomen door de interesse, dus ik verwacht zeker geen grote daling. Denk dat het aandeel wel boven de 3,90 moet kunnen blijven.
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 30 mei 2016 12:11
    @Andre A: denk niet dat er ook maar 1 forumlid in staat is om de koers te bepalen :-) De put kopers, call schrijvers en longzitters haal je er zo uit.

    Wat mij altijd opvalt is dat de put kopers met name, nooit geen enkel argument hebben waar om de koers lager zou moeten staan.
    Zie je ook bij Kepler, NB noemt zich een professioneel bedrijf!, ook die hebben geen enkel argument waarom de koers naar 2,80 zou moeten. Nog nooit een onderbouwing gezien van Kepler. Heb hun 2 maanden geleden aangeschreven met het verzoek om de onderbouwing te delen. Hadden ze niet!!! Onbegrijpelijk!!!

  4. frank02 30 mei 2016 12:20
    quote:

    O ja schreef op 30 mei 2016 12:15:

    +4%, vreemde reactie na afketsen deal. Zit weinig leven in dit aandeel. Slechts overnamespeculatie brengt de boel in beweging. Verwacht kabbelend terug naar 3,5. Daar dan wat oppikken.
    exact mijn mening. ik heb het idee dat veel particulieren nu kopen naar aanleiding van de nieuwsberichten en willen speculeren op een overname. Liever wat later oppikken
  5. frank02 30 mei 2016 12:32
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 30 mei 2016 12:23:

    @O ja en Frank02: bijna 10 miljoen stuks waarvan 2 miljoen in de eerste 2 minuten......ja, het zijn veel particulieren! Geloven jullie het zelf?
    Dat is mijn vermoeden. De grote plukken aandelen zijn in handen van beleggingsfondsen en dergelijke, ik vermoed dat die niet zoveel gehandeld hebben vandaag. 2 miljoen is slechts 0,5% van het totaal aantal aandelen.
  6. forum rang 4 Toekomstbeeld 30 mei 2016 12:32
    Het spel is op de wagen!!!

    PostNL is na een weekendje onderhandelen al klaar met de Belgische politiek. De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling omdat een oud-minister, Jean-Pascal Labille, in een radio-interview zijn mond voorbijpraatte. Dit noopte Bpost tot het waarschuwen van de toezichthouder, waarna afgelopen vrijdag zowel de handel in Bpost als in PostNL werd stilgelegd.
    Volgens de huidige minister van Overheidszaken is er sprake van kwade opzet bij Labille en wou hij een staking doen ontbranden bij Bpost.

    Wie in dit wespennest wil onderhandelen moet goed op zijn tellen passen. Naar verluidt is de deal afgeketst op de prijs maar dat lijkt mij slechts een stok om de hond mee te slaan.
    Op zich is een fusie tussen beide postbedrijven niet onlogisch. Bpost kan veel leren van haar Nederlandse tegenvoeter, bijvoorbeeld hoe om te gaan met verregaande digitalisering en het stroomlijnen van haar pakketdiensten.
    De Belgen zijn financieel wel sterker, hebben een nettokaspositie van meer dan een half miljard en daarboven op een goed gewaardeerde aandelenkoers. Het noteert tegen een koerswinstverhouding van 15, terwijl PostNL rond de 9 staat.
    De Nederlandse postgroep betaalt immers al jaren geen dividend meer en torst een negatief eigen vermogen mee. Mooie bijkomstigheid van een overname in deels aandelen is voor de Belgen dat het belang van de Staat (nu 51,04%) dan automatisch zou verwateren. Twee vliegen in één klap!
    Wat nu met PostNL?
    Of de onderhandelingen nog zullen worden hervat is nu nog moeilijk in te schatten. Dat ligt ook aan de persoonlijke verhoudingen, wie uiteindelijk de stekker eruit getrokken heeft en wat de échte reden daarvan was.
    Dat neemt niet weg dat dit al de tweede keer is dat PostNL wordt genoemd als overnamekandidaat; eerder al in december vorig jaar kwam er een gerucht de markt in dat het Britse Royal Mail een poging zou wagen. Daar werd echter niets meer van vernomen.
    PostNL heeft vorige week de 643 miljoen euro voor het 14,6%-belang in TNT Express overgemaakt gekregen van Federal Express. Dat betekent dat er nu meer dan een miljard euro op de girorekening staat bij tante Post en er per saldo zelfs een nettokaspositie is. De vraag is wat het daarmee gaat doen. Schulden aflossen of liggen er andere plannen?
    Nu de Belgische kaarten open en bloot op tafel liggen zullen andere partijen in Europa zich ook nog eens achter de oren krabben en zich opnieuw op hun positie beraden.
    Kortom: de deal is off, maar het spel is op de wagen!
  7. forum rang 4 DWB Happy 30 mei 2016 12:35
    Ik verwacht niet dat de Belgen het laten gebeuren om nu gezichtsverlies te lijden naar de Ollanders toe!

    Er is flink rumoer in de Belgische politiek hoe de onderhandelingen verlopen zijn,
    het zal nu mogelijk meer een prestige kwestie gaan worden om Postnl alsnog binnen te gaan halen, extra geld zal daarbij een geen rol spelen.

    Het koersverloop ook vandaag weer lijkt sterk op drukken, het aandeel had fundamenteel al maanden boven de 4 euro moeten staan, en nu na een bod zeker boven de 4,25 tot 4,50 moeten staan.
2.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links