Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen zetten herstel door

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 15 februari 2016 10:05
    Veel ruimte naar boven is er niet meer. Feit dat de koersen zo fors schommelen geeft te denken. Charttechnisch is de weg naar beneden ingezet en dat gaat inderdaad nit in een rechte lijn maar wel met forse schokken als zo nu en dan de bodem wegvalt. Chinezen hielden hun hoofd koel - "hoelang".... ? Mooi moment om short te gaan

    HN
  2. Henri Nostradamus 15 februari 2016 10:05
    Veel ruimte naar boven is er niet meer. Feit dat de koersen zo fors schommelen geeft te denken. Charttechnisch is de weg naar beneden ingezet en dat gaat inderdaad nit in een rechte lijn maar wel met forse schokken als zo nu en dan de bodem wegvalt. Chinezen hielden hun hoofd koel - "hoelang".... ? Mooi moment om short te gaan.

    HN
  3. be2007 15 februari 2016 11:21
    quote:

    san marco schreef op 15 februari 2016 11:11:

    Beuzen zijn tegenwoordig door het algoritme bloedlink: bij de melding van opec op donderdagavond schoot apple +3% omhoog. Wat heeft apple nu in hemelsnaam met olie te maken?

    Niets, maar bewijst wel dat algoritme de handel regeert (een lus van if oil/opec goes up then buy)
    Inderdaad wordt de beurs vaak geregeerd door koop en verkoop algoritmes. Zo simpel als voorgesteld zullen ze niet zijn. Maar ik probeer te begrijpen hoe met een structureel overschot aan olie en een neergaand verbruik en groei in China de positieve swings up en down van zo'n 10% per dag kunnen worden verklaard. Vooral omdat de grafieken zo'n strakke lijnen laten zien, denk ik dat hier speculatie achter moet zitten.
  4. eugenenl 15 februari 2016 19:05
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 15 februari 2016 10:05:

    Veel ruimte naar boven is er niet meer. Feit dat de koersen zo fors schommelen geeft te denken. Charttechnisch is de weg naar beneden ingezet en dat gaat inderdaad nit in een rechte lijn maar wel met forse schokken als zo nu en dan de bodem wegvalt. Chinezen hielden hun hoofd koel - "hoelang".... ? Mooi moment om short te gaan

    HN
    Henri Nostradamus schreef op 11 feb 2016 om 19:43:

    Het wachten is op de eerste grote bank die omvalt vanwege zware verliezen op kredieten in de oliesector. Vergeet niet dat er meer krediet aan oliemaatschappijen en oliehandelaren is gegeven dan al het eigen vermogen van ALLE BANKEN TER WERELD bij elkaar. Aangezien de olieprijs inmiddels met ruim 75% is gedaald kan het niet anders of er worden enorm zware verliezen geleden die de ook de banken in hun hart raken. Op het moment dat zo'n grote bank omvalt (Deutsche? BoA? JPM?) hebben we pas een echte BANKENCRISIS die ons achteraf bezien de Kredietcrisis van 2008 als een flauw voorspel zal laten betitelen. Banken shorten en long gaan in goud en zilver dus! We gaan een hele zware tijd tegemoet - voor maandag voorspel ik een Krach die begint in China met een beurscrash. Stel je eens voor hoe de Chinezen met al hun zwaar beleende portefeuilles zullen reageren als ze zien dat de beurs 10% lager opent? Hele hordes moeten hun portefeuille dan onmiddelijk trimmen of hun koppen worden gesneld (bijlenen is geen optie). Dat wordt een bloedbad dat zich zal voortzetten later op de dag op alle andere beurzen. Dinsdag wordt het daarna nog erger als ook de koppen van beleggers in de USA en Europa gesneld worden. Morgen is de laatste dag om nog tegen enigzins redelijke koersen afscheid te nemen - na maandag wordt het zwaar verlies nemen.

    Meer dan waarschuwen kan ik niet - en u weet: een gewaarschuwd belegger telt voor 10!

    Hier spreekt nu een echte beursexpert. Wat is er maandag gebeurd?
    De beste paniekzaaier van dit forum.
    Henri is voor mij een goeie contra-indicator.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links