Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,444 31 mei 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,433 - 3,474
  • 98.909.868 Gem. (3M) 11,5M

KPN 8 FEB - 15 FEB WAARHEEN WAARVOOR DEEL2

337 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2015 16:41
    quote:

    Adek 2001 schreef op 12 februari 2015 16:34:

    [...]Ja lastig nu! ;)
    Heb er nog slechts 4000,maar wel mooie winst.

    Twijfel om eruit tegooie en ergens anders in testoppen.
    Alhoewel ik de rest erg hoog vind staan en je bijna niemand meer hoort over correctie,dan wordt t des tegevaarlijker:-)

    Wel mooie dag met gazprom en deltaas(eruit gegooid op 17,55).

    edit; Nu op 3,015 houd ik ze

    op 2,04 ga ik er aan denken telozen toch,of er moeten positieve berichten komen.
  2. Adek 2001 12 februari 2015 16:48
    quote:

    easy56 schreef op 12 februari 2015 16:41:

    [...]Heb er nog slechts 4000,maar wel mooie winst.

    Twijfel om eruit tegooie en ergens anders in testoppen.
    Alhoewel ik de rest erg hoog vind staan en je bijna niemand meer hoort over correctie,dan wordt t des tegevaarlijker:-)

    Wel mooie dag met gazprom en deltaas(eruit gegooid op 17,55).

    edit; Nu op 3,015 houd ik ze

    op 2,04 ga ik er aan denken telozen toch,of er moeten positieve berichten komen.
    Ik heb r 7000 momenteel. Link nu ze eruit te gooien, er staat iets te gebeuren volgens mij... Deltas heb ik ook nog 2000, die kunnen nog flink hoger IMHO en dan nog het dividend a 2060.- Maar ja dan moet alles wel volgens plan verlopen.
  3. [verwijderd] 12 februari 2015 17:23
    quote:

    Adek 2001 schreef op 12 februari 2015 16:48:

    [...]Ik heb r 7000 momenteel. Link nu ze eruit te gooien, er staat iets te gebeuren volgens mij... Deltas heb ik ook nog 2000, die kunnen nog flink hoger IMHO en dan nog het dividend a 2060.- Maar ja dan moet alles wel volgens plan verlopen.
    Of je gooit er een deel uit maar ik zou nu ook niet volledig uit KPN stappen omdat er inderdaad iets "zou kunnen" gebeuren. Zekerheid heb je nooit maar de boot missen is ook niet leuk en ik denk dat iedereen die langer belegt dit al eens heeft ervaren
  4. Adek 2001 12 februari 2015 17:29
    quote:

    JanK1 schreef op 12 februari 2015 17:23:

    [...]

    Of je gooit er een deel uit maar ik zou nu ook niet volledig uit KPN stappen omdat er inderdaad iets "zou kunnen" gebeuren. Zekerheid heb je nooit maar de boot missen is ook niet leuk en ik denk dat iedereen die langer belegt dit al eens heeft ervaren
    Inderdaad, met Vopak, eruit op 11, de volgende dag opende die op 20+ wel een hele poos terug, had er een hele boel. Kijk t morgen ff aan met KPN Jan.
  5. Peett 12 februari 2015 21:25

    inloggen

    Home » DFT » DFT Avond


    DONDERDAG 12 FEBRUARI 2015

    Overnamestrijd om Nederlands glasvezelimperium Eurofiber

    MAARSSEN - Duizenden kilometers glasvezel in ons land zijn de inzet van een verkoopspel. Maar de onderhandelingen lopen stroef.
    Door Sonny Duijn en Edwin van der Schoot
    Onder andere twee Amerikaanse partijen, Zayo en Level3, toonden zeer serieuze interesse om het bedrijf Eurofiber uit Maarssen over te nemen. Eurofiber is nu in handen van bouwmiljardair Dik Wessels en het Britse Doughty Hanson.
    De onderneming levert een belangrijke bijdrage aan de alom geprezen supersnelle Nederlandse telecominfrastructuur. Ons land staat internationaal bekend om zijn hoge internetsnelheden. Rond Amsterdam bevindt zich daarom een van de grootste internetknooppunten ter wereld en bedrijven als Google en Microsoft zien Nederland als de perfecte plek om datacenters te huizen.
    Zo zijn via KPN’s dochter Reggefiber al twee miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel, dat voor de consument veel hogere internetsnelheden kan bieden dan het traditionele kopernetwerk. Het klassieke kabelnetwerk in handen van Ziggo en UPC heeft een beperkte levensduur. De kabel krijgt gemiddeld nog zo’n dertig jaar van marktkenners. Dan kan het de vraag naar giga-internetsnelheden en forse hoeveelheden data niet meer aan.
    GROTE SPELER
    Eurofiber is de zakelijke tegenhanger van Reggefiber. De twee zijn de belangrijkste spelers op glasvezelgebied. KPN, dat zich verder jarenlang moest behelpen met internetdiensten via koperdraad, dat ooit werd aangelegd voor de telefoon, begreep al vroeg het belang van glasvezel, en nam de afgelopen jaren stapsgewijs een steeds groter belang in Reggefiber.
    Daarmee is Eurofiber nu het mooiste meisje van de klas voor wie zijn glasvezelnet wil uitbreiden. Vlak na de oprichting legden de Maarssenaren de Randstadring tussen Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag aan. Het bedrijf heeft inmiddels 17.000 kilometer aan glasvezel onder de grond liggen. Vooral in Nederland zelf zijn vele bedrijven en gemeenten aangesloten. Het toenemende dataverkeer dankzij de opkomst van videoconferenties en het schuiven met steeds grotere digitale bestanden spelen Eurofiber in de kaart, omdat glasvezel het toenemende dataverkeer beter kan faciliteren dan koperdraad of coax.
    Bouwmiljardair Dik Wessels.
    Bouwmiljardair Dik Wessels.Foto: ROBERT HOETINK
    In Nederlandse handen bloeide Eurofiber vanaf 2002 op, onder de vleugels van ABN Amro. In 2006 nam bouwmiljardair Dik Wessels het roer over.
    Verschillende netwerken werden geïntegreerd en snelheden gingen omhoog van tien megabit per seconde naar tien gigabit per seconde. Er zijn inmiddels al 7000 klantlocaties aangesloten op het netwerk van Eurofiber, evenals 2850 mobiele opstelpunten en 150 datacenters.

    Wessels is vandaag de dag nog steeds een van de eigenaren van het bedrijf, maar een meerderheid is sinds 2012 eigendom van het Britse private-equityhuis Doughty Hanson. Die eigenaren zetten het glasvezelconcern vorig jaar in de etalage.
    De oorspronkelijke vraagprijs was hoog: zo’n twaalf keer het bedrijfsresultaat van €70 miljoen, dus ongeveer €840 miljoen. De meeste private-equitypartijen, van nature tuk op bedrijven met een hoge voorspelbare kasstroom, zijn mede daarom afgehaakt. Eerder deze maand leken twee strategische Amerikaanse partijen nog het meest kansrijk: kabelaanlegger Zayo en telecombedrijf Level3, beide uit de VS.
    In oktober haalde Zayo in New York met een beursgang nog $400 miljoen op. Deze strategische partijen kunnen dieper in de buidel tasten dan private equity, omdat ze synergievoordelen kunnen bereiken.
    MOGELIJK BEURSGANG
    Omdat er echter nog steeds geen witte rook is, gaan insiders er nu van uit dat kopers en verkopers elkaar wellicht niet kunnen vinden. Er is daarom ook een kans dat Eurofiber niet in Amerikaanse handen komt, maar in Amsterdam naar de beurs gaat, of dat alsnog een transactie wordt uitgesteld.
    Wessels en Doughty Hanson hebben namelijk ook een zakenbank ingehuurd om te beprijzen of een beursgang meer kan opleveren dan een verkoop. En op de beurs is momenteel veel mogelijk qua waarderingen. Eind deze maand wordt de beslissing verwacht.
  6. PlayBall10 12 februari 2015 22:27
    Hier het interview met Blok uit DFT Avond:
    DONDERDAG 12 FEBRUARI 2015
    KPN-topman Eelco Blok.
    Interview
    KPN-topman Eelco Blok: 'Ik ben niet zo snel bang'

    KPN-topman Eelco Blok heeft zich ontpopt tot een krachtig leider. Maar is hij krachtig genoeg om de strijd aan te gaan met miljardair John Malone, die zich met de overname van Ziggo op de Nederlandse markt begeeft? „Ik ben niet zo snel bang, hè.”
    Door Sonny Duijn
    Een doel stellen, een koers uitstippelen en daarna in een strijd met de elementen zorgen dat je de concurrentie te snel af bent. Voor een nuchtere wedstrijdzeiler als Eelco Blok is het een tweede natuur. In 2013 zag hij een overnamepoging van de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim mislukken. Op dit moment moet Blok concurreren met de Amerikaanse kabeltycoon John Malone, die door de monsterfusie van Ziggo en UPC opstaat als dé nieuwe telecomconcurrent in Nederland.
    Blok liet zich ondertussen niet van zijn koers afbrengen. Hij versterkte KPN’s financiële positie met een emissie en de verkoop van een Duitse dochter, en bracht de schuld met miljarden euro’s omlaag. Het aantal klanten groeit, en de klanttevredenheid stijgt. In het laatste decennium transformeerde KPN, dat een rijke historie heeft als klassiek belbedrijf, in een hoogwaardig technologiebedrijf.
    Bevreesd dat dit stukje Neerlands trots snel in buitenlandse handen komt, is Blok niet. „Nee! Daar ben ik heel eerlijk in. We zijn veel sterker geworden en hebben te allen tijde een goede onderhandelingspositie. Als een partij aanklopt, gaan we natuurlijk in gesprek.”
    Ondanks de mislukte overnamepoging heeft América Móvil nog altijd een belang van meer dan 20%. Dat drukt jullie beurswaarde, omdat beleggers bang zijn dat Carlos Slim gaat verkopen. Frustreert u dat?
    „Ik begrijp dat sommige marktvolgers zo denken. América Móvil heeft gezegd dat hun belegging in KPN een andersoortige is geworden sinds die poging strandde. Aandeelhouderswaarde is belangrijk, maar ik probeer zo veel mogelijk waarde te creëren door de onderneming efficiënt te runnen. Met andere zaken ben ik niet bezig.”
    Topman Stéphane Richard van Orange stelde onlangs dat grote consolidatie in Europa nog wel tien tot vijftien jaar op zich laat wachten. Hoe staat u daarin?
    „Ik ben dat niet met hem eens. De komende twaalf tot 24 maanden zullen in het teken staan van consolidatie binnen landsgrenzen, daarna volgen grensoverschrijdende acquisities. In de komende drie tot vijf jaar gaat dat wel gebeuren.”
    Vanuit Brussel is er een sterke wens tot consolidatie, zodat grote partijen hun investeringen over Europa spreiden. Terecht?
    „Het is goed voor Europa als de infrastructuur in een aantal landen verbetert. Maar men vergist zich daarbij vaak in Nederland. Hier zijn de dekking en de snelheid van internet al zo hoog, dat we voorloper zijn. Dankzij investeringen van de kabelaars en ons. Consolidatie is daar niet voor nodig.”
    Onder die kabelaars ontstaat nu, door overname van Ziggo, één grote concurrent van KPN. Toch hoeft Ziggo zijn netwerk niet open te stellen voor derde partijen. Hoe ziet u dit?
    „Dat gesloten kabelnetwerk is voor mij absoluut geen issue. Daar heb ik totaal geen moeite mee. Onze strategie is om het netwerk open te stellen voor wholesale-klanten, en daar verdienen we gewoon aan.”
    Wanneer is regulering voor u wel een probleem?
    „Er is niets mis met regulering, zolang we kunnen innoveren en investeren in onze netwerken. Het kan niet het doel zijn van regelgeving om het upgraden van netwerken in bepaalde gebieden te beperken, zoals in het verleden wel eens werd gedaan. Iedereen moet gebruik kunnen maken van onze high-end tv- en breedbanddiensten. Anders is het voor klanten in die gebieden aantrekkelijker over te stappen naar Ziggo, dat in handen van een Amerikaan is. Zo’n scenario is bezwaarlijk, waarin een buitenlands bedrijf gemakkelijk klanten van ons kan afpakken omdat wij worden beperkt. Dat is niet in het belang van onze klanten, maar ook niet van de innovatiekracht van Nederland.”
    Jullie scoren nieuwe klanten, maar omzet en marges blijven daar ver bij achter. Hoe lang houdt de moordende concurrentie onder telefonieaanbieders hier aan?
    „Die competitie zal in 2015 zeker niet minder worden. Het aantal klanten neemt ondanks dat klimaat zienderogen toe, ook door het succes van 4G en tv. Dat zijn nog activiteiten met een lagere marge dan bij de traditionele diensten. Maar je zult zien dat door nog lopende kostenbesparingen de marge per klant steeds hoger wordt. We verdienen steeds meer aan het toenemende dataverkeer, terwijl inkomsten uit traditionele hogemargediensten als sms’en en bellen steeds meer opdrogen. Dat vereist een grote transformatie en daar zijn we druk mee bezig, maar nog lang niet mee klaar.”
    Worden abonnementen voor consumenten goedkoper of juist duurder?
    „Op termijn verwacht ik dat abonnementen voor consumenten iets duurder worden. Maar momenteel is de trend dat een consument met het bedrag dat hij betaalt voor telefonie en internet, meer krijgt. Wij hebben de mobieledatabundels vergroot en verbeteren ons tv-product. We blijven de klant faciliteren door te investeren in nieuwe diensten.”
    KPN schermt met de klanttevredenheid, die op recordhoogte zit. Maar op sociale media als Twitter zijn nog steeds veel klachten te vinden. Hoe is dat met elkaar te rijmen?
    „Ook in mijn eigen mailbox krijg ik elke dag klachten binnen van klanten. Elke klacht is er één te veel en we zetten het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening voort. Dit zit onder meer in vereenvoudiging van abonnementen en de processen van de klantenservice. We zien dat het aantal klachten snel afneemt. Maar het blijft mensenwerk, en mensen maken fouten.”
    Is uw baan als bestuursvoorzitter van KPN leuker geworden?
    „Ja, omdat we in een groeifase komen. In het begin leek het er soms op dat ik als één van de weinigen overtuigd was dat we op de goede weg waren. Alles ging omlaag: het aantal klanten, de omzet. Dan is het moeilijk collega’s te overtuigen om door te gaan. De sfeer is inmiddels duidelijk verbeterd. Het is prettiger om te werken voor een bedrijf dat weer klanten wint en zijn financiële resultaten ziet stabiliseren. Bovendien hebben we nu een beter huishoudboekje, wat belangrijk is voor de kredietrating. We zijn een totaal ander bedrijf dan een paar jaar terug.”
337 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links